עידכוני מערכת ראשונה לחורף תשפ"ו
-
חלום ליל חורף, אייקון מהעידכון היום בצהריים על כמויות הגשם הצפויות עד יום שישי ב- 8:00 בבוקר !!!!! הזוי לגמרי. אם זה בכל זאת יקרה, אז כנראה שתקבלו כאן בל''נ שיתוף חורפי מצולם ומוסרט. נמתין ונראה- אולי הנס יקרה.

-
עדכון מודלים אחרון (שלישי 6 בבוקר)- שיפור בשני המודלים העיקריים (אי סי וגפס) לעומת העדכון הקודם, כאשר הצפי לאיזור החוף הוא של 40- 60 מ''מ.
כנראה שלראשונה מזה חודשים רבים הכנרת תפסיק לרדת ויתכן אף שתעלה בכמה ס''מ, וזאת עקב תחזית לירידת כמות מילימטרים דו ספרתית באיזור הכנרת ואגן הניקוז שלה.
וכן- לפי אי סי מתחילים לראות משהו חדש ב- 23 לחודש, אך הטווח מאוד רחוק, אז נמתין.
-

-
פינקי אמר בעידכוני מערכת ראשונה לחורף תשפ"ו:
כמו כל שנה אני אשאל שוב
מה גורם דווקא עכשיו לערפל כ"כ כבד בבי”ש?הערפל היה אתמול ממש מפחיד, לא יכלתי לנהוג. איך אומרים? לא רואים ממטר!
או הגדרה יותר נאה: "הרגשתי בעננים"... -

-
המודלים האיזוריים בעדכון אחרון. לפי אייקון- כמו באשתקד, איזור חוף הכרמל וחיפה הולכים לחטוף חזק. לפי קוסמו המערכת (עד ליל שבת) לא משהו מיוחד, להוציא מקומות מאוד מסויימים שיראו כמויות גדולות.

-
ז'ק אני לא אוהב להגיב באשכולות של עדכוני המודלים כל זמן שאני עדיין לא @מבין-במודלים (וזה עוד יקרה בעז"ה !!!),
אבל לגבי מפלס הכינרת, גם אם בשבת זה יעלה באופן נקודתי (ואפילו אם זה יהיה בכמה ס"מ) - אם לא יגיעו עוד רצף מערכות (לפחות 1 לשבוע) בשבועות הקרובים - הכינרת תאבד את זה די-מהר ועוד תרד יותר מזה,אתה יכול לבדוק היסטוריה של המפלס בתחילת החורף ותראה שתמיד הגשמים שירדו לפני חנוכה (בד"כ תלוי בתאריך הלועזי) לא השפיעו על המפלס, (באחד מהשנים האחרונות, עלה המפלס בכ-10 ס"מ ביומיים ושבועיים אח"כ לא נודע כי באו אל קירבנה....)
-
אוהב שלג לא ישבע בודאי ובודאי, אין חולק על דבריך. כמובן שלא התכוונתי לומר שבגשם הקרוב הכנרת מסיימת את תהליך הירידה לשנה זו עד לקיץ הבא, אלא רק התכוונתי לכך שלראשונה מזה חודשים רבים רצף הירידה במפלס כנראה יפסק, ויתכן גם שלראשונה אף תירשם עליה כל שהיא במפלס. מה יהיה המצב בעוד שבוע? בודאי שכבר לא תהיה עליה, ומן הסתם לצערינו נחזור לתהליך של ירידה.
-
אדיב זה מהיום???
פשוט המפה שם לא מהיום -
-
לפי הבכי שיהיה כאן ביממה האחרונה אפשר לחשוב שהמערכת התבטלה ובמקומה יש שרב.
בתכלס עדיין נשאר צפי למערכת יפה עם עשרות רבות של מ"מ ואפילו יש שיפור יפה לאזור הרי המרכז וצפון הנגב.
-
-
גפס ערב
יותר טוב או פחות?
גשם עד בלי די
זה נראה יותר צפוני לא? -
אווף
-
גפס מתמתן הערב
-
התמתנות דרמטית של גפ"ס הערב!!!!!!
מפת גפ"ס צהריים

מפת גפ"ס ערב

-
משהו קטן
כבר כמה עידכונים שרואים בסוף הטווח (26-27 לחודש)
מערכת נוספת -
אני כבר לא חושב שיש עניין לסחוט את המודלים כי אנחנו כבר בטווח שהם פחות מעניינים בגלל קוסמו ואייקון.
-
גשם עד בלי די ואם כבר אייקון וקוסמו, אז עדכון צהריים (טווח עד שבת 8:00 בבוקר), לפי קוסמו צפון גוש דן וכן איזור חוף הכרמל-זכרון חזק בתמונה, ולפי אייקון ג''כ איזור חוף הכרמל חזק בתמונה וכן עוד איזורים כפי שאפשר לראות במפה.

-
עדכון אחרי עדכון אייקון וקוסמו לא מתייאשים מהשטח הזה: