מודלים פרשת ויקהל
-
חיים 2 גם המפות של קוסמו דלילות לגמרי
מצער כ״כ שזה בנתיים מה שאנחנו מצליחים להוציא מכזה אפיק שיכל להביא פה חורף אמיתי...
נתפלל שהחורף עוד יחזור על אף הפסימיות במפות -
הרגשה אישית שלי שהחורף מאחורינו.
-
צבי דוידוביץ אמר במודלים פרשת ויקהל:
הרגשה אישית שלי שהחורף מאחורינו.
ההרגשה של צבי דוידוביץ מובנת בהחלט.. אבל צריך לזכור שכל עוד החורף לא הסתיים הוא לא הסתיים.
בנוסף, גם לאחר סיום החורף מערכות אביביות (אי"ס וכדו') עדיין מסוגלות לספק כמות גשם לא מבוטלת. -
לא עדכנתם כאן את איסי בוקר אז אני יעשה את זה עכשיו
איסי נותן בעוד 10 ימים רמה במערב אירופה ואפיק ענק שיורד ומגיע ליון ומתקדם אלינו ואז נגמר הטווח -
האמת שלפי איסי שבת נראית כרגע כמו יום חורפי למהדרין עם רוחות יחסית חזקות גשם שלפי המפות לא נראה רציני אבל לפי הסינופטיקה כן נראה שיהיה יום יחסית נחמד אם כי עדיין יש כמה בעיות כדי שזה יהיה יום נחמד
-
גשם עד בלי די אמר במודלים פרשת ויקהל:
לא עדכנתם כאן את איסי בוקר אז אני יעשה את זה עכשיו
איסי נותן בעוד 10 ימים רמה במערב אירופה ואפיק ענק שיורד ומגיע ליון ומתקדם אלינו ואז נגמר הטווחגם GFS לסוף הטווח (14 יום) נותן אפיק דומה..
-
גשם עד בלי די סוף הטווח בהחלט נראה טוב. מזל שיש במה להתנחם. אבל, נראה שגם הוא בהמשך היה מצפין...
-
רפאל למרות שהטווח רחוק מאד זה די מעודד כי מדובר באפיק ענק שנמצא המערב היבשת שמתמזרח אלינו ולא כמו עכשיו שהאפיק מדרים אלינו מצפון.
ומה לעשות כמו שראינו השנה האפיקים לא מצליחים להדרים, בתחילה המערכת של סופ"ש היתה נראית כמגה מערכת עד תחילת שבוע האחרון אבל מעדכון לעדכון העסק התמתן והתמתן.
כל המערכות השנה קבלנו מהאפיקים שהתמזרחו אלינו או שבאו מצפון מזרח ואם אפשר להקיש ממערכות קודמות לעכשיו אז בהחלט יש מה לדבר מה גם שמערב אירופה נראית מרוכסת לחלוטין. [כמובן שעכשיו זה כבר עונת מעבר ולא כמו שיא החורף אבל עדין מותר לחלום ]
בקיצור נחיה ונראה. -
חיים 2 מבחינת חלומות יהיה קשה להוציא מכזה סינופטיקה את מה שאנחנו מחפשים אבל זה נראה שתגיע אלינו מערכת יפה אבל זה עדיין בהחלט בטווח של חלומות
-
חיים 2 יש כאלה שמדברים על הקשר הקליפורני...
אני אישית סבור שהוא לא הוכיח את עצמו פעמים רבות -
איסי לסוף הטווח עם כמות יפה של משקעים. הלוואי שיישאר ויתעצם
-
אגב, המודל הזה שמבוסס על בינה מלאכותית מתחיל להתעדכן בערב בתשע
-
בהחלט מענין הטווח בינוני-ארוך.
ובעצם במחשבה שניה תתקנו אותי אם אני טועה מתחילת החורף לא היה יום שלא היה צפוי במודלים מערכת כל שהיא בטווח של העשרה ימים די מדהים.
אני זוכר משנים שעברו שהיה שבועות שהיינו מחכים לאיזה מערכת שתצוץ בטווח של 300 ש' בפרט אחרי מערכות גדולות מה שהשנה לא קרה ב"ה.
אז נכון השנה לא היה מערכת שלג ולא סופה עם "שם" של השמ"ט הארופאי, אבל לא היה רגע דל של שעמום.
בקיצור אם רוצים להסתכל על החצי הכוס המלאה [או על השלשת רבעי ] לא חסר.
אבא תודה!!!!!! -
דוד אז איך תסביר שהם רואים התחממות ניכרת בעוד שבוע מענין מאודד אותו התחממות שמזכירה את שלנו בשבוע הבא
-
חיים 2 אתה מתכון שהיה חסר קור והרבה זה היה ניכר וחסר
-
חיים 2 אמר במודלים פרשת ויקהל:
בהחלט מענין הטווח בינוני-ארוך.
ובעצם במחשבה שניה תתקנו אותי אם אני טועה מתחילת החורף לא היה יום שלא היה צפוי במודלים מערכת כל שהיא בטווח של העשרה ימים די מדהים.זה מאוד יפה בשביל הפורום שלנו שלא יהיה כאן משעמם. אבל מבחינת החורף זה לא מנחם שלא היה יום בלי מערכת חזויה בטווח הרחוק, השאלה מה קרה בפועל.
בפועל רוב התחזיות האלו בסופו של דבר התמוססו וכמעט לא נשאר מהם דבר.
(כמובן מבלי להמעיט בערך של כמויות הגשם הנפלאות שכן קיבלנו מהמערכות שכן שרדו, או שדווקא באו בהפתעה מבלי שהיו חזויות מראש. -
efrat32 נכון. מבחינת הקור המצב באמת לא היה משהו. רוב הימים שאני זוכר מתחילת הסתיו היו חמים או ממוצעים ומעט מאוד קרים.
הייתי מגדיר את החורף כגשום וחם מהממוצע. חמים במיוחד בתקופות המעבר בעונות.
אבל בכל זאת יש את מרץ שאולי המצב ישתנה מהבחינה הזאת. -
לכל המגיבים למיניהם לכן הדגשתי חצי הכוס המלאה כמובן שיש גם את הרבע בכוס שלא היתה כ"כ טובה אבל אין לנו זכות בכלל להתלונן......
-
איש השלגים בפועל היה כול שבוע מערכת והיה אחלה חורף אפילו יותר טוב משנת 19
-
אני קורא את השיח פה ומשפשף את העיניים (ולא רק בגלל השעה...)
איך אפשר לקבול על חורף מבורך כזה?
על חורף שברוב אזורי הארץ עברנו כבר מזמן את הממוצע הרב שנתי ובחלק מהמקומות פי פעם וחצי!
על חורף שכמעט כל שבוע בו ראינו גשם כזה או אחר!
על חורף שכל מאגרי המים בצפון ובמרכז התמלאו!
על חורף שהכנרת נושקת לקו העליון ועלתה בקרוב לשתי מטר ועוד היד נטויה בע״ה!
על נחלים זורמים בעוצמה!
על שדות שהושקו בנדיבות מן השמים!
אז נכון, לא היו מערכות קרות כמעט ורוב המערכות היו משולי אפיקים וכו׳, ולא קבלנו את השלג המיוחל, אבל כנראה הספקנו לשכוח את השנים האחרונות איך שווענו לטיפת גשם שירדה במקרה הטוב פעם בשבועיים... אני בטוח שחורף 23-24 יזכר כאחד החורפים המבורכים ביותר שידענו
תודה לך ה׳ על הכל!