מודלים פרשת ויקהל
-
חיים 2 אתה מתכון שהיה חסר קור והרבה זה היה ניכר וחסר
-
חיים 2 אמר במודלים פרשת ויקהל:
בהחלט מענין הטווח בינוני-ארוך.
ובעצם במחשבה שניה תתקנו אותי אם אני טועה מתחילת החורף לא היה יום שלא היה צפוי במודלים מערכת כל שהיא בטווח של העשרה ימים די מדהים.זה מאוד יפה בשביל הפורום שלנו שלא יהיה כאן משעמם. אבל מבחינת החורף זה לא מנחם שלא היה יום בלי מערכת חזויה בטווח הרחוק, השאלה מה קרה בפועל.
בפועל רוב התחזיות האלו בסופו של דבר התמוססו וכמעט לא נשאר מהם דבר.
(כמובן מבלי להמעיט בערך של כמויות הגשם הנפלאות שכן קיבלנו מהמערכות שכן שרדו, או שדווקא באו בהפתעה מבלי שהיו חזויות מראש. -
efrat32 נכון. מבחינת הקור המצב באמת לא היה משהו. רוב הימים שאני זוכר מתחילת הסתיו היו חמים או ממוצעים ומעט מאוד קרים.
הייתי מגדיר את החורף כגשום וחם מהממוצע. חמים במיוחד בתקופות המעבר בעונות.
אבל בכל זאת יש את מרץ שאולי המצב ישתנה מהבחינה הזאת. -
לכל המגיבים למיניהם לכן הדגשתי חצי הכוס המלאה כמובן שיש גם את הרבע בכוס שלא היתה כ"כ טובה אבל אין לנו זכות בכלל להתלונן......
-
איש השלגים בפועל היה כול שבוע מערכת והיה אחלה חורף אפילו יותר טוב משנת 19
-
אני קורא את השיח פה ומשפשף את העיניים (ולא רק בגלל השעה...)
איך אפשר לקבול על חורף מבורך כזה?
על חורף שברוב אזורי הארץ עברנו כבר מזמן את הממוצע הרב שנתי ובחלק מהמקומות פי פעם וחצי!
על חורף שכמעט כל שבוע בו ראינו גשם כזה או אחר!
על חורף שכל מאגרי המים בצפון ובמרכז התמלאו!
על חורף שהכנרת נושקת לקו העליון ועלתה בקרוב לשתי מטר ועוד היד נטויה בע״ה!
על נחלים זורמים בעוצמה!
על שדות שהושקו בנדיבות מן השמים!
אז נכון, לא היו מערכות קרות כמעט ורוב המערכות היו משולי אפיקים וכו׳, ולא קבלנו את השלג המיוחל, אבל כנראה הספקנו לשכוח את השנים האחרונות איך שווענו לטיפת גשם שירדה במקרה הטוב פעם בשבועיים... אני בטוח שחורף 23-24 יזכר כאחד החורפים המבורכים ביותר שידענו
תודה לך ה׳ על הכל! -
רק אל תשכחו את איזור י-ם ועוד יותר את בית שמש
כי בתור מישהו שאוחז הרבה מתחת לממוצע אני הרבה יותר מצפה למרץ שיפצה אותנו
וכשזה לא קורה או שתחזיות מתמסמסות זה מאוד מאכזב -
לא נשאר כלום מעמערכת הקרובה
היעד הבא ססופש הבא -
מי שהתגעגע למפות של חורף אמיתי, יכול להציץ בגפס צהריים הרצה 3 לסוף הטווח.
. -
גשם עד בלי די אמר במודלים פרשת ויקהל:
איש השלגים בפועל היה כול שבוע מערכת והיה אחלה חורף אפילו יותר טוב משנת 19
ברווור לא אמרתי שלא, ואפילו הדגשתי שהחורף מבורך
רק אמרתי מה שאין עליו ויכוח שחלק מאוד ניכר מהמערכות שנצפו בטווח הרחוק התמוססו (וזה דבר דיי מעצבן, במיוחד לכל מי שבנה על שלג,) -
למה פתחנו פה
הערב אין טווח קרוב ואין טווח רחוק נאדההההההההה. -
חיים 2 טוב עכשיו הגלגל התהפך...
גפס לילה עם כיוון טוב לאמצע החודש -
פינקי כנראה זה למה אני לא מרגיש שהחורף היה כל כך טוב… היו הרבה פעמים שירד באיזון החוף ובצפון, אבל בשפלה וירושלים יבש.
בסך הכול לרוב הארץ חורף ממש מבורך מבחינת גשמים.
משום מה הפוסט נשלח רק עכשיו שלחתי אותו אתמול אבל אז נכתב שאין לי אישור -
עכשיו מטפטף בבית שמש
אבל בנוגע לחורף בכללותו -פה זה מרגיש באמת חלש
גם פריחת השקדיות השתגעה לגמרי מהחורף החמים והלא מסודר הזה
הלכתי לצלם אתמול בשקדיות ליד בית שמש וזה רחוק מפריחה מלאה ונורמלית -
דוד אמר במודלים פרשת ויקהל:
אני קורא את השיח פה ומשפשף את העיניים (ולא רק בגלל השעה...)
איך אפשר לקבול על חורף מבורך כזה?
על חורף שברוב אזורי הארץ עברנו כבר מזמן את הממוצע הרב שנתי ובחלק מהמקומות פי פעם וחצי!
על חורף שכמעט כל שבוע בו ראינו גשם כזה או אחר!
על חורף שכל מאגרי המים בצפון ובמרכז התמלאו!
על חורף שהכנרת נושקת לקו העליון ועלתה בקרוב לשתי מטר ועוד היד נטויה בע״ה!
על נחלים זורמים בעוצמה!
על שדות שהושקו בנדיבות מן השמים!
אז נכון, לא היו מערכות קרות כמעט ורוב המערכות היו משולי אפיקים וכו׳, ולא קבלנו את השלג המיוחל, אבל כנראה הספקנו לשכוח את השנים האחרונות איך שווענו לטיפת גשם שירדה במקרה הטוב פעם בשבועיים... אני בטוח שחורף 23-24 יזכר כאחד החורפים המבורכים ביותר שידענו
תודה לך ה׳ על הכל!מסכים איתך לגמרי אבל רק מוסיף ** קטנה..
בוא לא נשכח את אנשי ירושלים והרי יהודה השפלה הדרומית הנגב וכו' שבנתיים השנה אצלם
לא הורגשה שנה גשומה וברוכה אלא סבירה מינוס בנתיים... -
המודלים היום ממשיכים לרמוז לעוד מערכת מינורית לקראת סוף שבוע הבא זה יהיה ככול הנראה בשבירת שרב
איסי הכי גרוע
גפס צהריים נראה נחמד
הקנדי נראה באמצע -
בקשר לדיון על האם השנה הייתה טובה או לא אז צריך לדעת כלל שכמעט כול השנים הגשומות דרום הארץ מתחת לממוצע (לדוגמה שנת 19 שנת 69) מכיוון שבשנים כאלה רצף המערכות לא נותנות לגשם להדרים עד שמגיע גל חדש שמצפין חזרה את הגשם ומה שקרה השנה שזה היה קצת יותר צפוני אז גם מקו אשדוד ירושלים ירד בינתים פחות מהממוצע
-
בינתיים הבריטי ב 144 עם אפיק רחב שמתקרב אלינו אבל עדיין נראה צפוני
גפס יותר קטן ויותר צפוני
הקנדי עם הכי דרומי והכי ענק ב 144 אבל אחר כך הוא מתחבר למערב אירופה -
גשם עד בלי די אמר במודלים פרשת ויקהל:
בקשר לדיון על האם השנה הייתה טובה או לא אז צריך לדעת כלל שכמעט כול השנים הגשומות דרום הארץ מתחת לממוצע (לדוגמה שנת 19 שנת 69) מכיוון שבשנים כאלה רצף המערכות לא נותנות לגשם להדרים עד שמגיע גל חדש שמצפין חזרה את הגשם ומה שקרה השנה שזה היה קצת יותר צפוני אז גם מקו אשדוד ירושלים ירד בינתים פחות מהממוצע
אז מבחינת הדרום עדיף שנה לא מידי גשומה?
-
איש השלגים אין לזה תשובה אמיתית כי תמיד יכול להגיע מערכת ענקית או 2 בינוניות שתפנק את קו אשדוד ירושלים ומספיק עוד ארוע סילון גדול או אפיק ים סוף פעיל וכול החלק הדרומי של הארץ מגיע לממוצע (אם אני לא טועה זה מה שהיה בחורף 20)