המצב בתמונות
-
לפניכם תמונות שמהם תוכלו לראות את המראות האופייניים לתקופה הזאת בשנים כתיקונם, לעומת המראות העגומים השנה. באיזור המצולם (גבעת הזית קרית הרצוג בבני- ברק) כמות המשקעים המצטברת בחודשיים האחרונים עומדת על פחות מ- 20 מ''מ, עם צפי של תוספת קטנה של בין כמה עשיריות המ''מ למילימטרים בודדים עד סוף נובמבר, כך שכנראה נסיים את החודש עם כ- 20% בלבד מכמות הגשם הממוצעת לתקופה. (הכמות הממוצעת לאיזור זה עד סוף נובמבר עומדת על 117 מ''מ).
כפי שתוכלו לראות, בקבוצת התמונות הראשונה מצולמת גבעת הזית לפני שנה בחודש אוקטובר כאשר כולה עטופה במעטה ירוק, וכל זה בפרק זמן של חודש לפני התאריך שאנו מצויים בו היום).
בקבוצת התמונות השניה- תמונה של פריחת סיתווניות בגבעת הזית היום לפני שנה.
בקבוצת התמונות השלישית- תמונות מאמצע נובמבר בשנה שעברה של פריחת רקפות.
ובתמונות האחרונות- תמונת המצב נכון להיום. הצהוב והיובש שולטים. מי שיעלה לגבעת הזית המצולמת בתמונה לא ימצא כבר שום זכר לגשם שירד בתחילת השבוע. האדמה הספיקה כבר להתייבש ולא ניכר בכלל שירד גשם השבוע.
אז נצטרך להמתין כנראה לחודש דצמבר אולי בו סוף סוף יחול השינוי הניכסף והמצלמה תתחיל לצלם סוף סוף מראות של חורף במקום מראות של חורב.
-
גבעת הזית בחודש אוקטובר בשנה שעברה, מרבד ירוק עוטף את הגבעה
-
סיתווניות בגבעת הזית היום לפני שנה
-
רקפות באיזור פארק הירקון (גן הסלעים) באמצע נובמבר בשנה עברה
-
ואילו השנה- גבעת הזית היום- היובש שולט
-
ז'ק
קשה לי להתחבר לצער ולנסיון לעשות את השנה הזו שחונה בכוח
להזכיר שאנחנו רק בתחילתו של החורף....
אבל בכל זאת לכבודך אני משתתף בצערך.
ומצרף
-
איש השלגים חבל שלא כתבת את זה לפני כמה ימים, כי אז היית מופיע כאחת הדמויות ב''סיפור על תענית גשמים שלא היתה''. אני לא מספיד את החורף, אלא חי את הרגע הנוכחי שהוא בהרבה מאוד מקומות בארץ לא מי יודע מה טוב. אנחנו אומנם עדיין בסתיו, אך הסתיו תורם כאן במישור החוף כ- 20% מכמות המשקעים השנתית. והשנה באיזורים נירחבים אנחנו נמצאים על 3-5 אחוז בלבד מהכמות השנתית, וזה בהחלט לא מעודד. כשמצטרף לזה המראה הצהוב והיבש זה כבר מתחיל לדכא, כי בתקופה הזאת בכל שנה הנוף כבר לובש מראה ירקרק, והשנה- עדיין הכל צהוב ויבש.