היו ימים
-
חורף....
האפור החזק חזק הזה הרעש של הגשם הריח של הבוץ הערפל באוויר
והאדמה....
האדמה ספוגת הגשם והטוב שמצמיחה ירוק עז שתמיד אבל תמיד נותן תחושה נעימה כזו שאי אפשר להסביר במילים
הקור החזק המטריה שמתעופפת ברוח המעיל העבה
והשלג... הלבן לבן הזה שכובש כל כך.... היופי הנדיר החרישיות ששמורה לשלג בלבד
ההרים לבשו חג
שפע של ברכה בנחלים בצמחים במרעה הבקר במאגרי המים ובנוף החורפי הקסום היו ימים....
בצורת....
השמש שמעקשת ומנצחת כל בוקר מחדש את החורף אבל גם אותנו האוויר היבש שזועק הצילו
והאדמה הסדוקה....
האדמה שכמו מדממת לאיטה ולמרות שהבריאה כולה נחמצת לראותה אין ממש הרבה מה לנחם אותה....
האבק והיובש החום הקייצי והפריחה העלובה כל כך שהפציעה השנה מחוסר ברירה מוקדם משהו ובמסכנות איומה....
תחושה של יאוש...
יאוש שמתגלגל אל תוך הלב יאוש שמתחיל כזרזיף דק של צריבה ונהפך במהירות ללוע געשית של יאוש ותסכול עמוק
חוסר אונים....
הבריאה כולה עייפה מדי המבט העצוב שלה שמתבטא בפרות שמבינות הייטב את משמעות הצמחיה החומה המיובשת החרמון היבש שדומה יותר למדבר צחיח מאשר לרכס אלפיני מרהיב
בצורת ...כמחט בבשר החי..... -
וואו איזו כתיבה!
מעניין לראות כתיבה כזאת בדיוק רק של מישהו ששרוף על הקיץ ולא סובל את החורף…
יכול להיות גם מעניין לראות את הצד השני. -
ביתר ירושמיים יפה.
אבל חשוב לי בכל זאת -
אנחנו אחרי 4 שנים רצופות גשומות, רצף נדיר לכל הדעות. הכנרת התאוששה באופן מפליא אחרי שנים של רדידות קשה.
אז נכון, אנחנו בשנה לא מוצלחת. אין ספק. קורה. אבל לא הייתי ממהר להספיד את העולם בגלל זה...
חוץ מזה, אנחנו מתחילים להריח מערכת משמעותית באופק. אז אמנם אני לא מאמין שהיא תשנה את כל המאזן העונתי באופן מוחלט. אני לא זוכר חורפים שניצלו רק בפברואר. אבל מצד שני - ואתם מוזמנים לתפוס אותי כאן באופטימיות יתרה - אני כן חושב ומריח שיש כאן סיכוי למערכת משמעותית (פלוס פלוס ++)... שאולי תספק את הרגשות המצפים. -
מה שכן אני לא חושב שיש מישהו בפורום שאוהב יותר קיץ מחורף ונמצא פה אז שיר כזה מהמבט של מישהו שאוהב יותר קיץ לא יהיה פה.
-
ביתר ירושמיים יפה.
אבל חשוב לי בכל זאת -
אנחנו אחרי 4 שנים רצופות גשומות, רצף נדיר לכל הדעות. הכנרת התאוששה באופן מפליא אחרי שנים של רדידות קשה.
אז נכון, אנחנו בשנה לא מוצלחת. אין ספק. קורה. אבל לא הייתי ממהר להספיד את העולם בגלל זה...
חוץ מזה, אנחנו מתחילים להריח מערכת משמעותית באופק. אז אמנם אני לא מאמין שהיא תשנה את כל המאזן העונתי באופן מוחלט. אני לא זוכר חורפים שניצלו רק בפברואר. אבל מצד שני - ואתם מוזמנים לתפוס אותי כאן באופטימיות יתרה - אני כן חושב ומריח שיש כאן סיכוי למערכת משמעותית (פלוס פלוס ++)... שאולי תספק את הרגשות המצפים.הלווואי
-
ביתר ירושמיים יש לך כתיבה מדהימה!
תמשיך להביא לנו מהגיגך! -
שיר לאוהבי הקיץ
קיץ! קיץ! כמוך אין בעולם! אין כמו הארטיקים! אין כמו השמש המלטפת! אין כמו הבריכה והים! אין כמו המטקות! אין כמו הגלים! אין כמו המים הקרירים והנעימים והשמש החמימה!
לעומת זאת
לא סובל את החורף! שונא שיורד גשם ואני מתרטב! שונא שקר לי! שונא שנכנס לי מים לנעליים! שונא שיש לי בוץ בנעליים! שונא שנכנס לי שלג לנעליים! שונא חורף!!! -
תפילות ידידי זה המפתח!
אכן עצוב ותיארת חזק את ההרגשה למי שמחובר לעניין, תפילות וחודש חדש עם בשורות טובות אמן -
shno אז… כן. כנראה שיש פה מישהו בפורום שמעדיף קיץ על חורף.
מעניין…
ודרך אגב, אפשר להזדהות עם שני הצדדים.
אבל עדיין בחורף יש יותר הרגשה של חיים הכול חי ונקי יותר ולא יבש ומלוכלך כזה. -
אגב אוהבי השמש והים -
פורסם היום שבאופן נדיר הגיעו מדוזות לחופי ישראל, כנראה בגלל ההתחממות והחורף החלש. -
ישיר שמע זה נישמע לי הגיוני תקשיב מדוזה חיה פראית היא חיה על פי אינסטקטים מבחינתה המזג אויר מתנהג כמו אביב חושבת שאביב אבל לא מבינה שזה סך הכל אנחנו תחת חסימה זמנית הן חיים על פי אינסטינקטים ברגע שהחורף יחזור הם יטוסו מפה חזרה עד אפריל יהיה להם קר
-
-