תחזית מחזאים שבוע פרשת שמות, יש לתת קרדיט
-
03.01.2026, 21:47
עד חמישי מתחממים בכל יום בכמה מעלות. בשלישי-חמישי לא ממש צריכים מעיל. אבל, בשישי חל שינוי כי שקע מגיע. גשם חזק צפוי, אבל לא הרבה זמן. זה צפוי לחלוף די מהר. הקור צפוי ככל הנראה להישאר.
{ירושמיים} -
תחילת ינואר מתחילה יבשה, גרעין הקור הפולארי חוזר למערב אירופה. נקבל מעט פעילות חורפית הזולת. בהמשך, יש שתי מערכות ב9-10 וב-12-13 ורוב התרחישים מראים שלא יהיו יותר מזה. אבל, הדבר נזיל ויכול להשתנות.
{ירושמיים} -
אחרי רצף מערכות הגשם שפקד אותנו מאמצע דצמבר ועד תחילת ינואר, מזג האוויר התייצב, ונכנסנו להפוגה של כמה ימים אשר מתאפיינת ביובש ורוח מזרחית מציקה.
אך כבר ביום שישי הקרוב ההפוגה תסתיים: שני גלי אפיק רום עמוקים צפויים להתעמק לאזורינו אחד אחרי השני בהפרש קצר ביניהם, ולבוא לידי ביטוי בלפחות שתיים וחצי יממות סוערות וגשומות מאוד, בדגש על החלקים הפנימיים של הארץ ואזורי ההרים.
טל ברנע - התחזית ישראל -
עדכון מודלים צהרים
לפי גפס שישי שבת גשום ורוחות חזקות במיוחד
בראשון הפוגה
בשני זה כבר מערכת גשם הכי משמעותית השנה פרטים בהמשך במידה וישאר כך במודלים בערב חדשות מזג האוויר בטלגרם -
המודלים הבוקר בטירוף חושים לשבוע הבא. המערכת של שישי-שבת, נותרה as is. בליץ קצר וחזק, אבל הנגלה של שני שלישי, מתעצמת הבוקר לסערה של ממש. ממשיכים לעקוב.
ד"ר מזג אוויר - צחי פלג -
דודשלג שווה מאוד להזכיר את ההבטחות שהבטיח לנו ה"חזאי" צחי פלג על סופת ביירון
משום מה ביבי וטראמפ דנו רבות בנושא עזה בעוד שלדברי פלג עזה איננה...
לא אומר שלא יהיה משהו אבל כן אומר לקחת את דבריו בעירבון מוגבל מאוד -
כנראה צריך לקחת דברים בפרופורציה
הוא כנראה התכוון שעזה תהיה מוצפת מאוד
אף אחד לא חשב שכולם שם ימותו
זה לא קורה בשום מקום בעולם וגם לא יקרה בעזה -
ארין ש אני לא בטוח שאתה צודק
עקבתי אחריו מתחילת החורף
הוא אדם שמחפש כותרות, וכשהוא לא מוצא אותם הוא פשוט מייצר אותם
ולכן לדעתי מומלץ מאוד לא להתרגש ממנו -
אז הוא כן חשב שעזה תטבע?
אתה רק מוכיח את דבריי צריך להבין את הסגנון של הדובר
ובכללי כל החזאים שמפיצים תחזיות כנראה יש להם עניין בהדגשה ובתשומת הלב מאיזו סיבה שתהיה -
ארין ש אז אולי הסערה של ממש הוא לא מתכוון באמת...
אני לא יודע מה הסיפור שלו
זו דעתי אתה יכול ומוזמן לחלוק עלי ולהסתמך עליו
בהנאה -
זה בדיוק
אם אתה חושב שאתה יודע לקרוא מפות ויכול לומר אם רואים סערה או לא - אז מצויין תחלוק עליו שזו לא סערה
אבל אם לא אין אין טעם לדבר לגופו של אדם ככתוב בכללי הפורום
יש אנשים שחושבים שלחזאים יש מקורות-על ואם הם אומרים יש לזה אסמכתא מיוחדת. אז לא, אין להם.
מה שרואים במפות זה מה שיש וזה לא משנה מי אמר מה -
ארין ש סבבה נכנע

אבל אני רק יוסיף משפט אחד
ברור לי שמדובר במומחה
רק שלצערי מסתמן שהוא מומחה שמחפש כותרות
יום טוב -
דוד 4 הוא רואה דברים במודלים, ומתייחס אליהם כאמת מוחלטת.
אסביר, הוא חזאי מומחה, ויודע שהעדכונים לא יחזיקו מים.
אבל מצידו, הוא מנסה לעדכן את הציבור, ובעיקר להזהיר, כמו שעשה במערכות האחרונות, מפני הצפות ושטפונות.כאשר הוא רואה במודלים, כמו במערכת קורל לפני שנה - שיהיה שלג בתל אביב, הוא מעדכן את הציבור.
הוא לא ממציא.
לדעתו, זה מגמה שיכולה להיות מציאותית, כך או אחרת, בהמשך.
כמובן, אם המודלים ימשיכו בתחזית הזאת.ואז אם זה יתגשם, יוכל להיות זה שזיהה - התריע ראשון.
-
ארין ש אמר בתחזית מחזאים שבוע פרשת שמות, יש לתת קרדיט:
אבל אם לא אין אין טעם לדבר לגופו של אדם ככתוב בכללי הפורום
אתה לא יודע שהכלל הזה לא חל לגבי חזאים?
תראה מה עושים ממרשמלו.... (לא מתכוין להצדיק, רק לעדכן.) -
איש השלגים הכלל הזה הוא בתוקף גם לחזאים,
ואם אתה זוכר היה עוד "חזאי" שירדתי עליו באופן קיצוני, וכמעט חסמו אותי (ובצדק !) על זה, (ויש לי עוד הרבה להגיד עליו, אבל אשתדל להמשיך להתאפק, לפחות עד שהוא יקח קרדיט על "הצלחותיו"),גם לגבי מרשמלו, אני לא בטוח שניהול האתר אוהב את כל מה שכותבים נגדו, ונעילת האשכולות יוכיחו...,
הסיבה שמאפשרים למחות נגדו, תלויה כנראה ברמת "ענוותנותו" שמזמינה את כל התגובות נגדו, ובפרט ברמת הציפיות שהוא מעורר בקרב הצופים (שים לב, כמה פעמים הוא הוזכר בימים האחרונים באשכולות של ניתוח המודלים....) ובמידת מה ניהול האתר שמביאים תמיד את תחזיותיו (ותודה רבה על כך, אינני כפוי טובה ואינני מתלונן) בשונה מחזאים אחרים, לכן הם "צריכים" לאפשר גם להגיב נגדו, -
אוהב שלג לא ישבע אני לא אוהב את העובדה שכאשר אנשים כמו ביתר ירושמיים או מרשמלו משקיעים ממיטב כוחם ואונם להביא לציבור את מה שהם יודעים, ולוקחים סיכון על המוניטין שלהם אם זה לא יתרחש בפועל, מעלים אותם על המנגל על התבטאות כזו או אחרת.
טבעי שאנשים שיש להם יכולות על בחיזוי לטווח ארוך ירגישו עצמם מורמים מעם ולא יתנו לכשלונות לאחוז בשולי גלימותיהם, זה טבעי.
לנו, האנשים שנהנים לקבל הצצה לאופי העונה הבאה או לאופי המערכות הצפויות בחודש הבא, כדאי שנתייחס אליהם ולתחזיותיהם כ'מודל מרשמלו' וכ'מודל ביתר ירושמיים', ולא לתקוף אותם אישית.
באופן אישי, אני עוקב אחר התחזיות של ביתר ירושמיים ורואה שיש לו יכולות בתחום, ודי צדק באופי העונה השנה [שבקושי התחילה], וכן מרשמלו צדק באופן כללי בתחזית שלו לחודש דצמבר.
תנו להם את המרחב להביע את ידיעותיהם וכישוריהם, וכולנו נהנה בעזרת ה'.
-
דודשלג
איזה טירוף ואיזה חושים רואים מערכת נחמדה וודאי שלא הכי חזקה החורף
מי זה צחי פלג מאיפה הוא בא עלינו זה משהו חדש מהשנה לא?נ.ב אל תשכחו שלפי תחזיותו כבר לא היה צריך להיות עזה היום אחרי אלפי הרוגים
שיטבעו מרוב גשם -
צבי דוידוביץ מוזר! כתבתי בדיוק את מה שכתבת וחטפתי על הראש תתכונן...
-
דוד 4 שכוייח
שמתי שכפ"ץ -
05.01.2026, 19:13
ביום שישי צפוי להיות גשם מהצהריים ועד שבת בבוקר ושוב ביום שני בערב. עד אז צפויים ימים חמימים עד כדי שכבת לבוש דקה בצהריים.
{ירושמיים}
המכירה הסינית של עזר מציון נפתחה!
דרימי מתנה רוצים? לחצו כאן:
https://sale.ami.org.il/?vt=7000099&affid=202928
להצטרפות לנאמני עזר מציון — במייל:
ezermizionn@gmail.com