עדכוני מודלים יום חמישי
-
גשם עד בלי די נראה לי שאפילו מרשמלו כתב שאם הערב לא תהיה ירידה טובה אז זה כבר לא זה...
ולהתעודד ממודל cfs זה קצת קשה...
תכלס יש מצב שנישאר כמעט בלי כלום מכל החלומות. אם כי בינתיים אצל הקנדי יש מערכת נחמדה ב26 לחודש, ואצל גפס כמה מערכות קטנות יחסית. -
ישיר למעשה צריך לדעת שמודלים זה לא לבעלי לב חלש...
-
ברקנל נראה יותר טוב מגפס והקנדי
-
ישיר אם כול הכבוד למרשמלו הוא בכלל דיבר על שלג ולא על מערכת
לא סתם תחזיות רשמיות זה רק לטווח של עד 5 יום
בקיצור גם של המודלים אתמול בערב לא היה יוצא מערכת שלג אלא מערכת קרה ויבשה אני אישית מעדיף בטווח כזה ירידה מזרחית מאשר מידי מערבית -
דוד לגמרי יצאתי בבוקר שמח וטוב לב חזרתי עכשיו חשכו עיני איך הכל משתנה ב12 שעות[כמובן יחסית למה שראינו עד עכשיו]
צריך לסגור את המודל הקנדי מה שהוא עשה לנו החורף זה לא יאומן.
אבל בנימה אופטימית למי שיש קצת זכרון כל המערכות השנה בלי יוצא מן הכלל מרחוק היה נראה סופר מערכת וככל שהתקרבנו לאירוע זה היה נראה רע כמה התבאסנו פה [עיינו בארכיון] ובתכלס מכל אירוע כזה יצא מסות של גשם ועובדה ברוב הצפון אנחנו מעל הממוצע ובשאר האיזורים קרובים לממוצע.
לא יודע אם שמתם לב אבל אין שבוע בחודשיים האחרונים שלא ירד בו גשם כזה או אחר בארץ זה מטורף!!!
ואם עכשיו מה שראינו במפות הוא הרבה יותר ממה שראינו עד עכשיו כ"ש שיצא מזה המון המון גשם בעז"ה.
ולסיכום כמובן לחובבי השלג והסערות זה בינתיים לא החורף אבל למי שצריך באמת את הגשם זה החורף!!!! -
גשם עד בלי די לעצם העניין אישית אני לא מסכים. כלומר כמובן שאפיק שיורד במערב אירופה ולא מגיע אלינו, לא מועיל כלום. אבל מכיוון שהתנועה הטבעית היא ממערב למזרח, ירידה מערבית בדרך כלל תביא לנו משהו. בעוד שירידה מזרחית מוגזמת משאירה אותנו בלי כלום ומעלה עלינו מיידית רמה.
-
רק לי יש הרגשה שגפס הלילה יהיה עם תרחיש אחר לגמרי
שימו לב שביום האחרון גפס לא נתן 2 עדכונים ברצף אותו תרחיש -
סיכום ביניים יש לנו כרגע את הבריטי והגרמני שהם טובים עם כנראה מערכת יפה בסופש הבא
ויש לנו את הקנדי שהוא די עיקבי למשהו מינורי עם בכלל בסופש הבא
ויש את גפס שהוא משנה גרסה כול 6 שעות אז אפילו אין לנו איתו מגמה -
גשם עד בלי די דווקא גפס צהריים וערב. כבר 2 עדכונים ברצף עם אפיק מזרחי וצפוני...
-
רפאל בכללי נכון אבל תכנס לפרטים אז תגלה שבערב גפס עם רמה עלינו ב 26 לחודש מה שבצהרים לא היה
-
גם לא ניתן להתעלם כמובן מאיסי שחבר כבר מזמן לקנדי. אבל נראה מה יש לו לומר הערב.
-
גשם עד בלי די אמר בעדכוני מודלים יום חמישי:
ישיר אם כול הכבוד למרשמלו הוא בכלל דיבר על שלג ולא על מערכת
תהיה בטוח שאם לא יהיה כלום הוא ידע איך להסתדר עם זה...
-
דוד נכון אבל אם כול הכבוד אני לא חושב שהערב זה העידכון הדרמטי אלא יותר בכיוון מוצ"ש ראשון
-
הרצות גפס לא כ"כ גרועות
מפלס ה 500
משקעים מצתברים
טמפרטורות במפלס ה 500
טמפרטורות ב 850
המיקום במרכז הארץ לא יודע מדיוק
-
איסי מתחיל ממש טוב
-
איסי מעניין מצד אחד הרמה מזרחית מצד שני תחילת ההתעמקות מערבית נראה מה יצא מזה
-