מודלים יום שני שלישי רביעי וכו וכו...
-
חיים 2 א. אני לא חושב שזה קטנות. ב. מזכיר שעד לפני שנה שנתיים היה רצף של שנים גשומות ומבורכות, לא צריך לשכוח את טובת העבר...
אגב סה"כ מה ששינה פה את התמונה זה בעיקר השבועיים הגשומים שנתנו מאות מ"מ באזורים רבים. זה נהדר אבל דווקא לא בטוח שזו הצורה הנכונה לשנה מבורכת. האיזון והפיזור מאוד חשובים בנושא הזה. -
בעדכון לילה גפס כן זורק אפשרות לאיזושהי מערכת בטווח של 250 שעות ויותר... זה לא מאוד משמעותי מלבד העובדה שגם הקנדי נותן סימן למערכת בסופ"ש הבא וגם איסי קרוב למערכת בערך באותו זמן. כך שיש סימנים שאולי לא תהיה הפסקה מוחלטת.
-
פוסט זה נמחק! -
חיים 2 אמר במודלים יום שני שלישי רביעי...:
זה ברור.
אבל אין חולק שהאזור שהכי חשוב מבחינת משקעים זה בעיקר הצפון ואח"כ המרכז ושני איזורים אלו מבורכים השנה בכל קנה מידה הן בכמות והן במינון שימו לב שמתחילת החורף לא היה שבוע ללא גשם בניגוד לשנים קודמות תבדקו אותי.
עכשיו לגבי הדרום {יותר נכון הנגב הייתי קורא לזה כי אזור החוף הדרומי קיבל יפה מאד עד עכשיו,}
דבר ראשון גם אזורים אלו ביחס לתקופה הם די באזור הממוצע .
ודבר שני החשיבות של הגשמים באזורים אלו לא כ"כ חשובה בפרט ביחס לדרום.
ודבר שלישי זה לא מטריד כי לא צריך הרבה מ"מ של גשם כדי לסגור שם פערים.
נ.ב וסתם עוד דבר שאני אישית מרגיש שבכזה שנה מבורכת שלא היתה כך הרבה שנים לא נעים לי להתלונן על קטנות אחרי כזה שפע מריבונו של עולם.
בקיצור מצינו ולילה טוב ומבורך לכולםא. מילא בצפון
אבל למה גשם במרכז חשוב יותר מפנים הארץ?
ב. החורף התחיל באיחור של חודש, ומאוד קירטע בהתחלה, איך הגעת לזה שלא היה שבוע בלי גשם? -
חיים 2
גשם בנגב ובערבה הוא בהחלט חשוב מאד
אל תשכח שיש שם המון שטחים חקלאיים וגידולים שונים..
מצד שני מסכים איתך שכל אזור הדרום יכול להתקרב מאד לממוצע אחרי השבוע הקרוב
ואולי פלוס עוד איזה אי"ס וכדו' לקראת האביב הוא בכלל יסגור לגמרי ממוצע שנתי..מה שכן אזור הרי יהודה וירושלים עוד לא בכיוון אבל בואו לא נשכח שיש לנו עוד חודש וחצי + לחורף...
-
n33174 אני מסכים איתך לגמרי טענתי היתה שמכיון שחוץ מהנגב והערבה שבלאו הכי האזור הזה יבש מאד כמות המשקעים השנתית היא מזערית ביותר ובכמה שעות טובות של גשם נסגר הפער ואגב לא צריך לאזורים האלו מערכת נורמלית מספיק אי"ס נחמד באביב או משהו כזה כדי לאזן שם את המצב.
ועכשיו שמתי לב שגם כל אזור השפלה הדרומית והפנימית ממש גשום ושם רוב השטח הוא שטח חקלאי וכן אזור בנימין שומרון וכו' וכו' מעל 80 אחוז מהממוצע רב שנתי ועוד היד נטויה.
לכן לומר שמה שירד השנה זה בצפון חוף פשוט לא מדוייק ולא נכון.
מצורף את אזור השפלה הדרומית פנימית תשפטו בעצמכם אם זה גשום או יבש
-
ועוד משהו חשוב שרציתי לומר שאמנם אנחנו שמשוגעים על מודלים מבחינה סינופטית היתה שנה על הפנים כל המערכות היו מגירודים של אפיקים וכדו'. אבל לאזרח הפשוט או יותר נכון לחקלאי הפשוט זו היתה פשוט שנה חלומית לא היו אירועי קיצון כגון רוחות חזקות מדי היה שלג לא ברד חריג גשם בתפרוסת גדולה [כמובן חוץ מהנגב וירושלים והערבה סליחה] כל שבוע גשם [בהתחייבות איש השלגים שיהיה לי זמן אוציא לזה נתונים]
אז נכון לנו החולי מודלים היה באסה אפילו לא קראו שם אחד למערכות שהיו אבל למי שחשוב הגשם באמת היה שנה טובה ומיוחדת ומבורכת.
תודה לך ד' -
חיים 2
מסכים.
הדיוק היה לגבי הצורך והחשיבות גם של אזור הדרום בגשם.
אתה צודק לגבי בנימין והשומרון.
השפלה הפנימית, הרי ירושלים והרי יהודה פחות מוצלחים נכון לעכשיו כפי שנראה במפה הנ"ל..ובודאי שבכל מקרה
תודה לך ה'! -
אני מסכים עם ישיר ב100 אחוז
פשוט קו המדבר מצפין
ע"ע בית שמש (איפה שאני גר(; )
שים לב שגם בבאר שבע ירד הרבה פחות מהממוצע
וזה מה שישיר אמר שקו המדבר מצפין... -
יש סיכוי שהשנה יהיה שלג בירושלים?
-
hah11 סיכוי תמיד יש כל עוד לא הגענו לאפריל או למאי. אם כי לטעמי סיכוי קלוש מאוד כבר השנה. אבל ימים יגידו
-
לדעתי אין סיכוי במיוחד שסופש הבא רואים התחממות ובמרץ כבר פחות סיכוי
-
-
פינקי מה ראית בבית שמש שיורד שם פחות?
-
גשם עד בלי די נכון. אני חשבתי שהם מדברים על הממוצע לתקופה ולא שנתי, ולכן הסכמתי על זה שהמצב בשפלה והרי יהודה וירושלים לא משהו.
לדעתי זה לא ממש הוגן להסתכל על השנתי (כי יש עוד מלא זמן) אלא צריך להסתכל על התקופתי שהרבה יותר משקף את המצב.
מה שכן רוב הנגב בפיגור לא קטן וזה עדיין לא השתנה. -
גשם עד בלי די הרוב המוחלט של האיזורים (שלא בדרום ממש) בממוצע ומעלה חוץ מבית שמש 88%. נקודה מעניינת.
טוב חרגנו מהנושא העיקרי - המודלים. אז נראה לי כדאי שנחזור… -
פוסט זה נמחק! -
כמה דברים 1. בדרום לא מסכמים את העונה לפני חודש יולי
2. ברוב המקרים שזכור לי עיקר הגשם בדרום לא יורד בשיא החורף אלא רק בסתיו ובאביב
3. תחנת פראן עם 112% מהממוצע השנתי וכול זה ירד בכמה שעות בודדות בלבד
4. איש השלגים השנה מאז איפשהו באוקטובר לא עבר 7-8 יום בלי מערכת גשם בארץ הסיבה שלא זוכרים זה בעיקר בגלל המלחמה וגם בגלל שהיה יחסית מאוד חם
5. פינקי לגבי בית שמש דווקא בשנים האחרונות יש יותר גשם בדרום העיר מאשר צפון צפון בית שמש -
גשם עד בלי די ירושלים כבר מעט פחות מהממוצע לתקופה (96%) , ומכיוון שלא נראה שיש באופק משהו משמעותי לאזור זה, נראה שתוך שבועיים היא תהיה אולי 80% מהממוצע לתקופה. וזה בהחלט חוסר מצטבר.
אבל באמת מיצינו. -
ישיר שכחת ששנה ממוצעת זה 90-110% ואם כול הכבוד אתה עדיין לא יודע כמה ירד לנו ביום ראשון ושני
ועדיין המודלים לא יודעים מה יהיה עוד שבוע אז אפשר להפסיק לבכות עד 20 למרץ שאם אז לא רואים מערכת רצינית אז באמת יורד הסיכויים לכימות של יותר מ 100 מ״מ