עדכוני מודלים שבוע פרשת וישב (15/12)
-
בוקר טוב ושבוע טוב!
דווקא את הבוקר הזה נפתח בנימה אופטימית
כל המפות מראות שלקראת השליש האחרון של החודש יחול איזה שינוי
הבוקר המודלים ממשיכים להראות על מערכת שתחל ביום שישי אולי קצת קודם מאפיק רדוד מנותק אבל יכולים לרדת גשמים בכמויות נחמדות
הבוקר הקנדי עם תרחיש קיצוני יותר לסוף השבוע כאשר הוא ממשיך את המערכת גם אחרי כן
הבוקר גם איסי וגם הקנדי מראים לסוף הטווח ירידה של אפיק ממש עלינו עם פוטנציאל נפיץ מאד אבל בגלל המרחק אין מה להכנס לפרטים, שימו לב למעקב.
בוקר קצת יותר אופטימי החורף הזה
שבוע נפלא לכולם ובשורות טובות! -
מתוך חדשות מזג האויר:
דצמבר השחון ביותר מזה 25 שנים מערכת גשם חורפית ראשונה לעונת החורף כנראה רק בשישי או שבת. -
קבלו את זה לקצת אופטימיות
-
השמ"ט מראה לפחות חמשה ימי גשם ברציפות.
הלואייייי -
עכשיו מתחילים לדבר:
-
היינו כחולמים
מול חלום בלהות
-
ז'ק עוד פעם ווינדי והשטויות שלהם, הוא גם מראה שלג באילת האתר שלהם
-
גשם עד בלי די אמר בעדכוני מודלים שבוע פרשת וישב (15/12):
ז'ק עוד פעם ווינדי והשטויות שלהם, הוא גם מראה שלג באילת האתר שלהם
לצערי כל המודלים ''והשטויות שלהם'', לפחות וינדי נעים לעין...איזה צבעים!
-
ז'ק כל המודלים מדויקים, אתה רואה ווינדי ולכן זו התוצאה
-
הגרמני ערב נראה טוב לשקע העזתי בסופ"ש ולמערכת שמתחילה ביום ראשון
-
אין לי זמן לעדכן
אבל עדכון ערב אופטימי מאי פעם
אשמח אם יפרטו בהמשך -
גפס מתקפל לאיסי מהבוקר, הבריטי נראה לקראת הפגזה
-
המשך הטווח אצל גפס מתכון לשידור חוזר של המערכת הארוכה משנה שעברה
-
בואו ונמתין עם החגיגות חברים טווח מאוד רחוק. נתמקד בינתיים בלחם ובחמאה של ה 20 לחודש
-
נתי גא”מ להנ”ל
-
בפעם המיליון אנו חוזים.
אין מה להתוכח עם מרשמלו...
אגב, מה רואים במודל הבריטי. -
השמ"ט הולך ומגדיל את ימי הגשם, לשיטתו יש לנו שבוע שלם של גשמים עזים, וגם בסוף הטווח הוא חוזה איזה שהיא מערכת.
קיצור חגיגה.
אגב, איפה ז'ק -
גשם עד בלי די אמר בעדכוני מודלים שבוע פרשת וישב (15/12):
ז'ק כל המודלים מדויקים, אתה רואה ווינדי ולכן זו התוצאה
הופה- כאן אני מניח הצידה את הנימה המחויכת והמבודחת שמלווה פעמים רבות את תגובותי, ומגיב הפעם בכל הרצינות.
אין לי מניות בווינדי ואני אפילו לא מנוי על ה''פרימיום'' שלהם, אלא משתמש בגירסת הבסיס החינמית כמו כולם. אבל בכל זאת צריך לעשות צדק, כי לצחוק על וינדי שצופה שלג בהרי סיני (כגון 2.7 ס''מ ב- 26/12) זה מאוד קל. אבל להזכירך, את הנתונים הנ''ל לא וינדי ממציא, אלא הם לקוחים מהמודל המקודש הנקרא EC (או בעברית איסי) או ממודלים אחרים שאתם צוות ''חדרי הניתוח של המודלים'' כה מרבים לנתח את הנתונים שלהם. מה שוינדי עושה בסה''כ זה לקחת את המודלים שאתם מביאים כאן את צילומי המסך שלהם, ולהציג את תמונת המודל בצורה הרבה יותר נעימה לעין. אז נכון- אני רואה בווינדי בערך את מה שאתה רואה ב- Meteologix, רק בתצוגה יותר נעימה לעין ועם פחות יומרנות לנסות לתת תחזית נקודתית אלא יותר הצגה של מגמה כללית, ומבחינתי זה מספיק, כי אני מחפש ללמוד את המגמה הצפויה מבלי להתיימר לנסות לחזות לדוגמא שבעוד שבועיים ירדו 72.3 מ''מ בפארק בלינסון ביום ראשון אחרי הצהריים, כי זה פשוט קישקוש מוחלט. שוב- מחפש ללמוד את המגמה הצפויה- וזהו. איפה כמה ומתי, רק בשמים יודעים. כמה תחנות ימדדו 50% מעל הממוצע וכדומה? הנבואה ניתנה למרשמלו, ורק לו.
אז לסיכום- לוינדי אין מערכת נתונים עצמאית, אלא הוא מבוסס על המודלים שכולכם מנתחים ומסתמכים עליהם. כל מה שהוא עושה זה להביא אותם בצורה ויזואלית מרשימה, דבר שמבחינתי אינו מהווה חסרון. זה שהוא מביא את כל השטויות שהמודלים מפרסמים כגון עומק השלג, נא לפנות בתלונה לשירות החיזוי האירופאי שהוא המקור לבדיחה/ פדיחה.
-
גשום וסוער איפה ראית את זה בשמט
-
ז'ק צודק
אבל לפעמים יש בעיית רזולוציה