עדכוני מודלים יום א כט' טבת 22/1/23 למניינם
-
yakov48 מה כוונתך?
יש כניסה ועוד איך
ראית את איסי ב240? -
דוד הירוק נכנס חלקית אך הזרימות נראות לי צפוניות ולכן לא בטוח שכל הארץ גשומה אולי רק הצפון
יתכן שאני טועה הלואי. אמתין למפות המשקעים. -
yakov48 באמת..
איך אפשר לרדת לכאלו פרטים אם רק צפון או יותר...
האפיק נכנס ויורד וודאי שיש לו השפעה על כל הארץ גם אם אין ירוק על הכל -
דוד בסוף הטווח האפיק עדיין לא נכנס רק בצפון בהמשך כנראה שכן.
העמדה שלי מול ישיר היתה על הטווח שעד 240. שוב יתכן שאני טועה אך יש לי חשש מהזרימות. -
חח מה זה משנה. בכל אופן אני דיברתי על האפיק עצמו, והוא אכן מתחיל להיכנס ונראה די טוב. אני הערכתי שעדיין לא ייכנס עד 240, אך למעשה תנועת הרמה המערבית טובה ודוחפת אותו יותר טוב ממה ששיערתי. כך ש yakov48 צדק יותר. שאפו.
מה בדיוק יש שם זה ממש לא משנה כרגע. טווח 10 ימים -
במפות המשקעים רואים גשם מקומי בצפון ואולי גם במישור החוף בשבת אצל רוב המודלים
הן אצל איסי והן אצל הבריטי ומעט אצל הגרמני והקנדי -
דוד צודק יש השפעה של הרבה משקעים לפני סוף הטווח של איסי.
-
האם אתם יכולים להסביר לי מה הולך להיות לפי המודלים? אם אפשר פירוט
-
אוהב גשם ידידנו היקר
לפי המסתמן כעת כמובן בע"ה ככל הנראה בשבוע הבא יהיה מהפך במזג האויר
המודלים כולם מסכימים על ירידת אפיק משמעותי קר וארוך ראשון לעונה ואולי עם כמה גלים אח"כ
הויכוח בין המודלים הוא התזמון, והעוצמה
אם לפי חלק מהמודלים הכניסה של האפיק תהיה כבר ביום שני או שלישי הבא, ישנם מודלים שמאחרים את כניסת האפיק לרביעי
בימים האחרונים ראינו הרבה דחיות, אבל הצד השווה שבהן שלפי כל העדכונים האפיק הקר והעמוק יורד עלינו בשלב מסוים
כמו"כ יש מודלים שמראים הערב על אפיק קר מאד בלי להכנס לפרטים
חלקם הראו גם בטווח היותר רחוק אפיק עוד יותר קר
ע"כ על רגל אחת... -
ועוד משהו
לפי רוב המודלים השינוי מתחיל כבר בשבת הקרובה או בראשון עם ירידה והתקררות וגשם בצפון בעיקר -
אוהב גשם התשובה האמיתית היא: לא. מי שייתן לך תחזית מפורטת 10 ימים לפני המערכת הוא לא אחראי.
בגדול סיכוי טוב למערכת משמעותית בעוד כ-10 ימים. -
דוד אני לא בטוח שזה ממש נכון להגדיר שהשינוי מתחיל משבת, גם אם יירד איזשהו גשם מקומי.
אחרי שבת עם בריחת האפיק צפויה התחממות, אולי אפילו ניכרת. תראה את גפס ליום שלישי הבא. טמפרטורות גבוהות מאוד לעונה:וזה איסי
אז למרות שמדובר אולי בהשפעה קטנה של אותו אפיק בשבת/ראשון, בגלל ציר שקצת מתקרב, אבל בפועל אין קשר למערכת שככל הנראה תגיע כ4 ימים מאוחר יותר.
-
אנסבל איסי
-
yakov48 זה ניקר חכה לרביעי בערב שהטוח יקתצר עד אז יזרקו כל התרחישים שבעולם אבל ככל שנתקרב לטוח התחזית יום רביעי ווהלאה התרחישים ההזוים ישארו בחוץ תתקבל תמונה ריאלי ת של מה שיהיה
-
ירושמיים - בועז נחמיה:
א 12:23
"כרגע נראה שרק ביום שני-שלישי בשבוע הבא תגיע מערכת משמעותית. הטווח רחוק ולכן האמינות מוגבלת. יתכן שזה יקדים או יאחר ביממה, אבל נראה מבטיח." -
אקלימוס כן אנחנו נדע מרביעי בלילה חמישי מה שצפוי ללקרות פה גם ההורטקס הפולארי תומך בזה
-
בקיצור: לחמם מנועים
-
שהחורף יבוא הנה ומידדדד
-
גפס ממשיך לסרבל את המערכת ומוליך את האפיק לטיול שנתי בים (אחרי כניסה ראשונה די יפה ב1.2).
ייקח המון זמן עד שנבין מה ייצא מכל זה. מה שכן מאריך את ההשפעה של האפיק הזה על האיזור כמעט בלי סוף... -
ישיר כמו שאמרתי תתמתין עד יום רביעי בלילה דההינו עד חמישי, עד אז גפס ימשיך לשבור תראש כי זה אפיק קר וחזק המודל הזה יתקשה לזהות אותו לא להתיחס לטווח התחזית עד שיגיע לטוח האמין כלומר 4 ימים מעבר לזה יזרוק סתם תרחישים חסרי הגיון .יעשה לופ ויחזיר אותו למסלול הנכון בתכלס החורף חוזר זה מה שמעינין כרגע תזמון לא רלונטי כרגע בטח לא גפס זה הכל בגלל שיש רמה ממערב לכן קורה הדבר הזה שיש תפלופ אין לו מושג מה הצעד הבא שהאפיק יעשה