דיווחים מסערת "ברברה"
-
מה זה גראופל?
-
הרגע ברקים ורעמים חזקים בירושלים
-
הייתי היום בנחל לכיש צילמתי וגם הייתי בחיבור של הנחל לים
איזה מטורף מדהים
בשיא זה הגיע ל-110 קוב/שניה
מה רבו מעשיך השם
אבא תודה -
אלחנן כהן זה שלג שהוא לא שלג אלא סוג של ברד רך בדרך להיות שלג
-
טמפרטורות קפואות עכשיו:
אתר החרמון עליון: 8.5-
הר בנטל 3.3-
צפת 0.5-
ירושלים 3.4
אילת 9.4 -
עכשיו החל גשם קר בירושלים (אולי גמב''ש אני לא מצליח לראות)
-
משהו יודע עם ירד אתמול בלילה שלג בגוש עציון אתמול היתי במצפור האלף בנוה דניאל עד 12 בלילה לא היה כלום
-
בצפת הבוקר ב7:15 ירד שלג נקי באויר למשך עשר דקות מגובה 670 מ'..
מגובה 800 היתה היערמות קטנה וככל שמטפסים בגובה היא היתה משמעותית יותרבהר מירון נראית היערמות מגובה 800 לערך ובפסגה נערמו 10-15 ס"מ
-
לפני כמה דקות דיווח על שלג קל בהר כנען
-
דיווח על שעות הערב המאוחרות של יום האתמול (10-12 בלילה), ביישובים אפרת, נווה דניאל, ולקינוח- גם ירושלים..
קודם כל, ציבור מגוון ולא קטן בכלל קידם את פני ביישוב נווה דניאל, זמן קצר לפני חצות הלילה... נראה שהציבור היה ממש נחוש לראות שלג, ולא רק לשמוע או לקרוא עליו...
התחלתי למעשה ביישוב אפרת, בגובה של כ 940 מ'. רוח קפואה קדמה את פניי, בוודאי שבטמפ' מתחת לאפס, ויעידו שרידי השלג עוד משעות הצהריים שנצפו בעיקר תחת השיחים וכדו'. למעשה- שלג לא ירד, להוציא מדי 5-6 דק' הגיע מטח קצר ומהיר של כ 30 שניות בערך של ברד מעורב בשלג, וזאת למרות שטמפ' הרוח הייתה בוודאי נמוכה בהרבה מנקודת הקיפאון. לאחמ"כ המשכתי לנווה דניאל, שם כבר עמדו הכן מכוניות רבות, כשבעליהן התחממו להנאתם בתוך הרכב, וצפו לשווא במד הטמפרטורה, כביכול הם יכולים לשנות את מזג האוויר שעדיין מתעקש להיות גבוה בהרבה ביחס לעוצמת וטמפ' הרוח. גם שם- נצפה מחזה דומה, אם כי הברד היה כבד יותר, והוא גם נתפס יותר, בכל זאת הבדל של 60 מ' בגובה... נזכרתי בדרך אגב שיהודי נחמד אמר לי היום בירושלים, שעל ימים כאלה הוא בוכה ומתאנח, למה ירושלים לא גבוהה יותר ב 200 מ'...
מאוכזב משהו חזרתי לירושלים, כשלתדהמתי דווקא שם התחילה ההפתעה- על השמשה נתפסו על חם פתיתי שלג מעורבים בגשם שוב ושוב, כאשר בשכונות הגבוהות- אחוזי השלג גדלים, וכן להפך בשכונות הנמוכות- מה שהבטיח שאין כאן דמיון או תעתוע...
למעשה- בשכונת הבוכרים וגאולה, בסביבות השעה 1 בלילה, ירד שלג מעורב בברד שנתפס קצת! כן! בין חצי ס"מ לשניים- נתפסו ע"ג מכוניות בסמטאות גאולה והבוכרים, זאת למרות שבשכונות אחרות- גבוהות בהרבה, לא זכיתי לראות את המחזה הזה... אז כמובן, שאולי ציפינו ליותר- אך בשום אופן אי אפשר לומר ה"ברברה אכזבה" משום שארצנו הייתה זקוקה נואשות לגשמי ברכה, ואלו הרוו את האדמה במהלך הברברה, ועדיין ממשיכים להרוות נכון לשעות אלו- את כל פני האדמה, בכמות נדיבה ומנחמת! אז את השלגים- נשמור לפעם הבאה, אולי עוד במהלך החורף הזה, אך מה שהכי חשוב- תועלת הצמחייה הזקוקה להתאוששות לאחר השמיטה, והתועלת הכללית לכל באי עולם- בכך הברברה לא די שלא אכזבה, אלא אף עלתה על הדימיון הטוב והעפילה עליו- במימדי גשם נפלאים ומשמחים! -
כנפי צדיקים פוסט יפה!
יש לך תמונות בשביל להעביר לנו את החוויה? -
נקודה חשובה שראוי להוסיף- בחרמון נמדדו כ2.5 מטר שלג, וזה המון! ובנוסף- כרגע הבנתי שיורד שלג, אם כי מעורב בגשם- גם בפסגות הרי המרכז, אז אם מישהו רוצה להועיל לכלל, והוא נמצא בנווה דניאל למשל, שלא מופיע ברשימת הייישובים בהם יש תחזית, ובפועל שם קר יותר, ובד"כ גם מושלג יותר, היות לגובה הרב- ולשמחתו אכן יורד שם שלג אמתי, או לפחות קרוב לזה... יפרסם הודעה קצרה, ומה טוב אם ברשותו מצלמה ויתווספו לנו גם תמונה או שתיים, ובעיקר- יהי רצון שנזכה להבטחה "אם יהיו חטאיכם כשנים- כשלג ילבינו"...
-
השלג חזר לפסגות הגולן
נראה שיורד כעת שלג בבנטל ובעוד מקומות -
רובי המרשלג: לא רק שלג ותמונות מרהיבות יש גם נזקים: במושב צרופה נגרמו נזקים כבדים לחקלאות מהרוחות העזות, רכבים התהפכו.
-
-
ראשון לציון-רחובות 8 מעלות בלבד
-
אלחנן כהן זה כבר לא קשור לסערת ברברה תעביר לשרשור של המודלים נראה לי
-
תגידו יש משקעים בהרים? כרגע יש גשם בבית שמש עם 6 מעלות בלבד!
-
לעדכון מודלים של יום רביעי?
-
שלג בשפע אמר בדיווחים מסערת "ברברה":
תגידו יש משקעים בהרים? כרגע יש גשם בבית שמש עם 6 מעלות בלבד!
בירושלים אין משקעים
-
אלחנן כהן כן