תחזית מאת אוסעמה
-
תחזית מזג האוויר לימים הבאים
מחר ה 21 למרץ 2022 היום הראשון של האביב שהחליט להתחפש לחורף שסינופטית רחוק מאד מלהיות אביב...והסיבה לכך היא אוויר קר מאד שנמצא קרוב אלינו מצפון באזור טורקיה והים השחור שממשיך לפנק אותנו עם מזג אוויר קר ואפילו מאד ביחס לממוצע ואירועי גשם/שלג שמגיעים אלינו מאז שבוע שעבר לפחות
סקירה סינופטית להלילה ומחר ברום קדמת אפיק קר מצפון מערב וזרם סילון שיהפוך בשעות הקרובות לפעיל שגורם להסעת לחות במפלסים הגבוהים והבינוניים ובקרקע אפיק ים סוף ציר מזרחי ואוויר קר ויבש כתוצאה מזרימות צפוניות/צפון מזרחיות עקב לחץ גבוה באזור טורקיה והים השחור ...מצב סינופטי מסובך לא ??? זה האקלים שלנו שמושפע משני זרמי סילון מה שהופך אותו למעניין יותר
הלילה ומחר ️ מעונן חלקית בעננות בגובה רב ובינוני וקר ...אחרי חצות גשם מקומי/טפטופים יתכנו תחילה מהדרום ועם מגמת הצפנה הדרגתית ועקב הקור והיובש במפלסים הנמוכים נפתח חלון קצר לפתיתים באוויר בפסגות הרי הצפון והמרכז מלפנות בוקר ועד שעות הבוקר/צהריים ובדגש על אזור רמת הגולן ששם קיים סיכוי אפילו להצטברות שכבה דקה תלוי ברצף ובכמות המשקעים...בחצי השני של היום הגשם יפסק לגמרי...
יום שלישי ️ קר מהרגיל לעונה עם גל גשם קל/טפטופים בעיקר בצפון ובמישור החוף עד שעות הצהריים/אחרי צהריים ובחרמון ירד שלג קל ️
יום רביעי ️️ לפנות בוקר/בוקר יחל גשם מלווה ברעמים וברקים וברד בצפון ובמרכז ועד צפון הנגב ושלג ירד בחרמון ובהרי הצפון מעל 950/1000 מ בהמשך היום קוו הגשם יצפין ויחלש ויתמקד יותר בצפון ומישור החוף לקראת התחזקות בלילה ושוב יפתח חלון לשלג בהרי הצפון מעל 850/900 מ ויתכן גם בפסגות הרי המרכז ️ בחרמון תשתולל סופת שלג.
יום חמישי גשום קר ומושלג יש להמשיך לעקוב!!!
החרמון עד סוף המערכת צפוי לעבור את ה 2 מטר שלג בשני מפלסיו ומפלס הכנרת צפוי לרשום עליה די משמעותית...חורך לתפארת
[טקסט קישור]([כתובת קישור](כתובת קישור))
-
הלוואי החרמון יעבור את ה-2 מטר בשני מפלסיו
-
אקלימוס סיכוי גדול כי לפי התחזית לחקלאים חזוי בצפון הגולן 60 עד 80 זה אומר בערך 80 עד 100 בחרמון אני אפילו הייתי מהמר על 3 מטר בעליון אחרי המערכת הזו
-
גשם עד בלי די הלוואי
-
אקלימוס אבל אל תיתפוס אותי אחר כך על המילה
-
-
אקלימוס
אני פחות מחבב שלג אני מעדיף את זה ביותר גשם -
גשם עד בלי די כשיורד שלג לא מתרטבים
-
אקלימוס א. זה לא נכון כי השנה היתי יותר מידי רטוב מהשלג
ב.זה בדרך כלל בא על חשבון עוד גשם