מודלים אזוריים להיום יום ד'
-
מעיון בנתוני מודל קוסמו לפי שעות (מעודכן לאתמול בצהריים) ניכר שיש סיכוי יפה לשלג רב באויר בירושלים הערב.
נותן רציפות של משקעים בירושלים הערב בין 21:00-00:00 בערך כשרוב הזמן ה850 ב-3!
לא אתפלא בשכבה דקה לבנה. -
גם תמיכה בשכבת ה700 לשעות אלו שמדגדגת את ה-13.
שכבת ה500 מתקררת מ-22 עד -24. -
אבל הוא לא צופה כלל הערמות באזור ירושלים, רק באזורים הגבוהים מאד שצפונית ודרומית לירושלים.
-
מודל איקון האזורי (מעודכן להלילה) צופה תנאים קצת יותר טובים לשעות אלו בשכבת ה850 קרוב ל-4 מעלות, אבל קצת פחות משקעים בירושלים.
חשוב להדגיש שקשה מאד למודלים אלו לחזות באופן מדויק את המיקום של הגמשין המקומיים הללו, וזה נתון לשינויים. -
איקון גם יותר קר במפלס ה700 עם קרוב ל-14! אבל קצת פחות במפלס ה500 שהוא בין -22 ל-23, מה שמסביר את חולשת המשקעים.
אמנם עקב תנאי הנמוכות הטובים יותר הוא נותן במפת השלג הערמות של כ1 ס"מ שלג בירושלים! -
מודל WRF הטורקי (מבוסס על גפ"ס, מעודכן להלילה) טוב בהרבה במפות המשקעים לשעות אלו, אין לי את טמפ' המפלסים אצלו רק מפלס ה2 מ' הפחות משמעותי ואמין שעומד על 1-2 מעלות.
מפות עומק השלג אצלו מראות שלג נרחב בהרבה עם כ2 ס"מ בירושלים והרבה יותר באזור ביתר.
אבל לצערי אין לו אמינות כלל כמודל המבוסס על גפ"ס לעומת איקון האזורי וקוסמו המבוססים כל איסי ואיקון, וכידוע לטווח הקרוב ממש אין לגפ"ס משמעות לעומתם. -
קוסמו המעודכן להלילה משפר קצת את התנאים ב700 ודומה לאיקון האזורי, לעומת זאת קצת ממעיט את המשקעים, עיקר המשקעים באזור ירושלים בשעות השיא של הקור הם בין 23:00-24:00, וגם זה באופן מאד מקומי, מה שנתון לשינויים.
אבל סוף סוף במפות הערמות השלג הוא נותן הערמות קלה וזמנית באזור ירושלים. -
Mashav אני מתלבט באיזה שעה להגיע.. איזה שעה אתה ממליץ לי לבוא?
-
אקלימוס קשה לדעת כי המשקעים מקומיים וקשים לצפיה, אזור הזמן הוא בין 21:00-24:00. נראה לי הכי מומלץ באזור 23:00+-.
אבל אם אתה מגיע ממקום אחר עדיף לך כבר לעלות לגוש. -
Mashav אני מתכוון לעבור בירושלים ואם לא ירד לעלות לנווה דניאל שזה היישוב הכי גבוה בגוש עציון. מה דעתך לגבי יישוב זה?
-
אקלימוס אכן בו ישנם תנאים מצויינים לשלג יפה שיתפס מעט.
-
Mashav תודה רבה