ביתר ירושמיים אמר בתחזית עונתית חורף תשפ"ה - חשבונית:
בחודש דצמבר טמפרטורת המקסימום הממוצעת הייתה גבוהה בסה"כ ב 1.1, וטמפרטורת המינימום הממוצעת הייתה גבוהה רק ב 0.3 מע"צ.
נתון שקשה לקבוע על פיו כי 'כביכול' בירושלים טמפרטורת המינימום הייתה גבוהה ביחס ליתר האזורים.
נראה לי שזה רק מחדד את מה שהדגשתי שלמרות הציטוט שבלילות היה קור מהממוצע זה באמת לא נכתב על ירושלים שבה היה חמים יותר ...
גם לגבי חודש ינואר ה'לוהט' כתב השמ"ט "לא היו ימים עם טמפרטורות גבוהות במיוחד", "הטמפרטורות הגבוהות בלטו בשעות היום וברמה כלל ארצית הן היו גבוהות מהממוצע בכ-3 מ"צ וזאת למרות שבמהלך החודש לא היו ימים בהם נמדדו טמפרטורות גבוהות חריגות. מה שיצר את הממוצע הגבוה של טמפרטורות היום הוא ריבוי הימים הבהירים בחודש זה. גם בחודשי חורף שחונים נדיר לקבל מיעוט כה רב של עננות מדי יום."
נראה לי שמראש כל הויכוח נוצר מזה שאיש השלגים הגיב שלמרות שלא היו אירועי חום מיוחדים בכל אופן בתוצאה הסופית היה חם מהרגיל....
מבלי להתייחס לקונפליקט הלשוני "מיעוט כה רב", נראה בבירור כי היבט הקור היה סופר-משמעותי, וכי כל נושא הטמפרטורות הגבוהות נובע אך ורק מההעדר המשקעים החריג עליו כתבתי "טעיתי", ראה למעלה, וכפי שציינתי את כוונתי "היבט הקור ביחס לכמות המשקעים".
ידידי היקר. אף אחד לא מאשים אותך ונראה לי שבאופן כללי התחזית שלך לא היתה כל כך רחוקה מהמציאות ובפרט במקצוע כ"כ לא צפוי כמו מזג אוויר. שאפו. השאלה היתה טכנית האם תכלס היה חמים או קר.
וכעת לנתונים על החודש הלוהט:
למרות בהירות השמיים התקדימית והעדר מערכות הגשם, טמפרטורת המקסימום הממוצעת הייתה גבוהה ב 2.9 וטמפרטורת המינימום הייתה גבוהה ב 1.8 מע"צ.
זהו קיפאון ביחס לחודש נטול מערכות באופן מוחלט.
הכל עניין יחסי....
ומעל הכל תודה על הנתונים.
(כמובן שההתנצלות התקבלה)