צפי למערכת סוף החודש
-
נשמח אם יעדכנו על תאריך ומיקום
-
בוקר טוב
גפס מעניין הבוקר לא רק בגלל מערכת כזו או אחרת שהוא מראה אלא בעיקר בגלל העוצמות שלה והשינוי בסינופטיקה הכללית
כמובן זה עדכון בודד, וזה גפס, וגם הטווח מאד רחוק, אבל צריך לעקוב אחרי זה
אני מניח שבעדכונים הבאים אנחנו נראה הרבה זיגזג לכל הכיוונים, נתפלל ונעקוב שבע״ה נקבל פה חורף אמיתי
יום נפלא! -
דוד 4 אמר בצפי למערכת סוף החודש:
נשמח אם יעדכנו על תאריך ומיקום
התאריך הוא החל מ- 27 לנובמבר אל תוך דצמבר (מערכת של כמה ימים). כמובן שזאת רק מגמה, כך שמיקום מדוייק כמובן קשה לתת.
-
מגמה? במקרה יש בלוס אנגלס מערכת חורפית אפילו בצפון אפריקה מה יהיה פה שרב.????
-
זה מעניין שאתמול איסי הראה את המגמה הזאת,
היום הוא מחק את זה וגפ"ס שאמש לא הראה שום דבר, מביא לנו את אותו הרעיון.
אולי יש משהו בזה. -
יש לציין שגם אצל איסי הבוקר יש תחילת התנתקות לכיוננו
שנבלמת עקב אפיק חזק מצפון "ששואב" את האפיק חזרה צפונה -
איסי טעה בתרחיש אחרון ימשיך לטעות נתראה בשבת תרחיש אחרי לגמרי יהיה
-
fify43 בינתיים כל המודלים משנים את הצפי שלהם בתזזיתיות מעידכון לעידכון
ככה שאיסי הוא לא בודד בבעיות שלו -
נכון על זה אני מדברת שום דבר רחוק מלהיות סגור השנה מודלים לוקח זמן להיות מערכות
-
צהריים טובים
העניין שמתחיל להסתמן לפי העידכונים האחרונים הוא, יש רמה שעולה למרכז אירופה ואם היא תעלה במיקום טוב תנחת עלינו מערכת מצוינת
השאלה היא איפה תתמקם הרמה
איסי בעידכון ערב אתמול הראה את הרמה בצמידות אלינו מה שמנע ממערכות לרדת
הבוקר הוא הראה אותה מערבית מידי מה שגרם לאפיק להתקע במרכז אירופהגפ"ס לעומת זאת בבוקר הראה את הרמה במיקום מצוין שהנחית עלינו אפיק מצוין
בעידכון צהריים הוא מראה אותה מערבית יותר אך עדין במיקום יותר טוב מאשר איסי
נמתין ונראה לאיזה תרחיש אנחנו מתקדמיםרק תפילות!!!!
-
מה עם איסי צהרים יש עדכון?
-
גפס הבוקר עם מערכת חמודה (סתווית) ב29 לחודש, טווח ארוך מידי לעונת מעבר, אך תקופה יבשה ארוכה וחמה וודאי יש
ואנחנו לקראת נובמבר החם ביותר בהיסטוריה
בכל מקרה, מי שחשב שהחורף הגיע- טעות היא בידו, החורף עדיין לא באופק -
איש השלגים אמר בצפי למערכת סוף החודש:
ז'ק תודה על העדכון, בוז על ההימור.
בוז בוז, אבל חכם עדיף מנביא (ואפילו חכם בלילה כמוני). תנחש מה קרה? עשרות ומאות המילימטרים מהעדכון הקודם התנדפו להם בעידכון האחרון, ולא נשאר כלום. (''מלך ההימורים''- זוכר?).
-
ז'ק חכם לטווח הקצר, נמתין בסבלנות לטווח הארוך ונראה אם חכמתך תעמוד לך.
אני מתנצל אם הבוז היה נשמע חריף. כמובן שהוא לא נאמר לגופו של אדם חלילה אלא לגופו של הימור. או ליתר דיוק לגופה של פסימיות. -
fify43 אמר בצפי למערכת סוף החודש:
אני משפשף את העיניים ומנסה להבין מה הקשר בין לוס אנג'לס וצפון אמריקה אלינו???
אגב גם במאדים יש -47 מעלות, ובצדק -148 מעלות... -
איש השלגים למה אתה חוזר מהבוז??????
אני אומר בפה מלא "בוז בוז בוז בוז" למי שנותן תחזיות פסימיות סתם מתוך עצבות וללא שום ביסוס,
אם יש כן קשר בין חכמה זו למציאות - זה רק בגלל "אל תפתח פה לשטן",אם מישהו זוכר לפני שנתיים לא היה לנו כאן את הפסימי - ולכן היה לנו חורף מבורך,
שנה שעברה הגיע לכאן פסימי רואה שחור משחור - ומתחילת החורף כבר "ניבא" שמגיע נובמבר יבש דצמבר שחון עונה גרועה שנת בצורת ואח"כ הפיל את זה על מודל שמחת תורה או ר"ה או פרשת כי תבוא.....תנסה להתגבר ולתת תחזיות אופטימיות - ובעז"ה זה יתגשם !!!
ז'ק זה כן אישי וקח בבקשה ללב....
יאללה אש..... -
איש השלגים אין קשר לפסימיות ולמה שיהיה לבסוף, אלא העמדת מראה מול הפנים. מרוב השתוקקות לראות כאן סוף סוף חורף אמיתי, אנחנו (כולל אני) מתלהבים מכל מן דהו שזורק משהו על אפשרות של ירידת גשם, גם אם זה בעוד שבועיים ויותר (!), וזה כולל התלהבות גם ממודלים שהאמינות שלהם היא לא מי יודע מה. רק ש''אין חכם כבעל הנסיון'', וכבר הורגלתי (ובמיוחד בגפס) שלאחר שיש עידכון קיצוני, בעידכון שלאחריו פעמים רבות מידי הכל נעלם. ולכן לנוכח ההתלהבות מהמערכת הגדולה והארוכה שצפה גפס בעדכון הקודם, בחרתי לצנן את ההתלהבות באמירה שבעידכונים הבאים יתכן שהכל יעלם, כפי שבאמת קרה תוך כדי דיבור.
-
איש השלגים יש תאוריה מפורסמת שנקראת "הקשר הקליפורני" בעצם היא אומרת שאם יש מערכת בקליפורניה אחרי שבועיים גם אצלינו יש מערכת.
-
ז'ק ההבדל שאתה לוקח כל עדכון כאילו הוא בפני עצמו ואנחנו לא לוקחים כל עדכון בפני עצמו אלא כמגמה בלבד ולכן אנחנו מדברים גם על טווחים יותר הזויים.
אגב יש מספר סימנים נוספים לשינוי במצב הסינופטי לקראת סוף החודש גג תחילת חודש הבא, נקווה שזה יקרה ולא ישאר כסימנים.
-
איש השלגים אמר בצפי למערכת סוף החודש:
fify43 אמר בצפי למערכת סוף החודש:
אני משפשף את העיניים ומנסה להבין מה הקשר בין לוס אנג'לס וצפון אמריקה אלינו???
אגב גם במאדים יש -47 מעלות, ובצדק -148 מעלות...ואני אוסיף למי שמתעקש לטמון את הראש באדמה ולא רוצה להיישיר מבט אל מול המציאות- בסוף השבוע הקרוב צפוי שרב במישור החוף ופנים הארץ עם ערכים שנחשבים קיצוניים מאוד ביחס לתקופה. (לדוגמא - צפי של 34 מעלות לפי השמ''ט בכפר סבא).