דיווחי שטח מוצ״ש ראשון 17-18 ינואר
-
אפל אמר בדיווחי שטח מוצ״ש ראשון 17-18 ינואר:
מדהים איך אזור המרכז פתאום כולו ניהיה גשום מה שכן אנחנו במו"ע שעות מחכים לרכבת ופתאום בשניה העסק בגוש דן התפתח מכלום למשהו הרבה יותר רציני מאצלנו

אל תתפעל יותר מידי, משהו ממש קצר עם כמות גשם לא משהו- וזהו. כרגע בהיר עם שמש אביבית. מגשמים כאלה לא נגיע רחוק. פעם בכמה שעות גשם לפרק זמן קצרצר. מה- 30 מ''מ של השמ''ט מהתחזית בבוקר יצאו עד עכשיו 3.9 מ''מ עלובים. הגעה לממוצע לינואר עד סוף החודש? לפי התרחיש בשטח ולפי תחזית המודלים זה נראה כרגע תסריט רחוק מאוד מהמציאות.
-
סטטוס נוכחי למערכת. לאחר שהיה הבוקר כישלון מפואר למקומיים ובראשם קוסמו אז כעת המערכת שוב מתניעה עם רכבת לצפון כמו ש שימי הביא מהמכם וחוץ ממנה יש רכבת למרכז. נקווה שנקבל בזה עוד מנה מכובדת

-
ז'ק כן רק שאצלנו יורד שעה שלמה מ"מ 1 וב"ב אמנם זה 2 מ"מ אבל פי 2 ברגע של גשם
-
מודיעין עילית גשם
-
אתם מתלוננים על 3.9 מ"מ עלובים, אנחנו עוד לא הגענו ל - 3

-
Yael בנתיים הכי חזק להיום(שזה לא כזה מפרגן ליום הזה)
-
אצלי במודיעין עילית נמדד כ 2.5 ממ
-
לא אמרו שהפעם המערכת תשפיע יותר על איזור מישור החוף?
ולמעשה בירושלים ירד פי 5 מאשר בב''ב -
אצלי במודיעין עילית נמדדו 2.7 מ"מ וכרגע לא נראה באופק המשך כלשהו לגשם
-
בית שמש גשם חזק
-
אפל אמר בדיווחי שטח מוצ״ש ראשון 17-18 ינואר:
מדהים איך אזור המרכז פתאום כולו ניהיה גשום מה שכן אנחנו במו"ע שעות מחכים לרכבת ופתאום בשניה העסק בגוש דן התפתח מכלום למשהו הרבה יותר רציני מאצלנו

זאת הרמאות הגדולה של תמונת המכ"ם. צבעי צהוב-כתום- אדום מעל איזור מסוים, לכאורה האיזור נהנה מתוספת של הרבה מילימטרים. ובפועל? 1- 2 מ"מ וזהו. והסיבה- שכנבדוק את תמונת המכ"ם 5 דקות מאוחר יותר נמצא את אותם צבעים הרחק מהנקודה בה הם היו חמש דקות קודם לכן. פירוש הדבר שאותו תא עתיר גשמים נע במהירות, והאיזורים שהיו מתחתיו לא נהנו אלא ממופע גשם קצר מועד, שאומנם הוא חזק, אבל מאוד קצר, כך שבפועל התרגום שלו לכמות גשם הוא לא משהו מיוחד.
-
ז'ק זה העניין כי בסופו של יום עדיף גוש חזק וקצר מאשר 30 ק"מ של ירקרק כחלחל וזה בדיוק מה שהיה מקודם שאנחנו (מ"ע) קיבלנו שעה של זרזיפים שבה ירד מ"מ 1 בעוד שבב"ב ב5 דקות של גשם ירד יותר מפי 2 וזה מה שקורה שלפעמים רואים שטח גדול במכ"ם של צבע חלש אבל בסופו של יום אדום אחד קטן מוריד הרבה יותר (לא סותר שבסופו של יום גם רצף זה דבר חשוב אבל יש רצף ויש רצף)
-
אפל בזה אני מסכים אתך בהחלט. אומנם לאור הציפיות המוקדמות על מערכת של עשרות מ"מ זה מתסכל לקבל רק אחת לכמה שעות גשם קצר מועד, אבל אני מודה שלפחות באותן כמה דקות של גשם יש תחושה אמיתית של חורף, וגם אני לא יכול להכחיש שלעמוד ולראות את מד הגשם עולה במהירות זה סוג של חוייה, למרות שכאמור מדובר בחוויה קצרת מועד.
-
ז'ק פה אתה כבר נכנס לפולמוס מה עדיף גשם בסגנון ירושלמי סטטי ומשעמם או בסגנון חוף עצבני אבל קצר אני אישית סובר שכל אחד חולם על הגשם של השני ולכן צריך לעשות החלפת מקומות כל מערכת מה שכן בד"כ הירושלמים לא יהיו חובבי גשם גדולים כי זה קצת משעמם ובנאלי (וגם אם תמצא כאלו הם יהיו רק עד ינואר...) אז נס שיש להם שלג פעם ביובל...
-
לא יודע
שוב פעם אני נגד כולם
בהרגשה שלי היה היום יום חורפי מצוין
גשם רציף ומכובד
בסביבות ה20 מ"מ והיד עוד נטויה
ואל תשכחו שבדרום בי”ש כבר עברנו את השנתי
וכל מ"מ שנוסף הוא בונוס
המשך חורף בריא ופעיל לכולם -
אצכלם יום חורפי מצוין. אצלנו סתם פעם ב... איזה גישמון ורוב היום אפילו שמש... 2.7 מ"מ ללא שינוי באופק
-
Yael אמר בדיווחי שטח מוצ״ש ראשון 17-18 ינואר:
אצכלם יום חורפי מצוין. אצלנו סתם פעם ב... איזה גישמון ורוב היום אפילו שמש... 2.7 מ"מ ללא שינוי באופק
שמש? כיף לכם.

גם בירושלים לא ראינו כלל שמש היום. גם כשלא היה גשם היה הרבה עננות.
כרגע ערפל חזק ברמות. -
ברכסים גשם יפה היום, אבל שיא הסיפור היה ממש מקודם עם גשמים עזים ורציפים הערכה גסה 40 מ"מ לפחות רק מהערב. מערכת עם הצפות ורעמים - מה שהשמ"ט לא נתן באזורי.
-
פינקי אמר בדיווחי שטח מוצ״ש ראשון 17-18 ינואר:
לא יודע
שוב פעם אני נגד כולם
גשם רציף ומכובד
וכל מ"מ שנוסף הוא בונוס
המשך חורף בריא ופעיל לכולםלא סתם מחירי הדירות בבית שמש הרקיעו שחקים.
-
פינקי אמר בדיווחי שטח מוצ״ש ראשון 17-18 ינואר:
לא יודע
שוב פעם אני נגד כולם
גשם רציף ומכובד
וכל מ"מ שנוסף הוא בונוס
המשך חורף בריא ופעיל לכולםאני לא יזכיר פה שוב למה החורף הזה כ״כ פורה בבית שמש..
.
המכירה הסינית של עזר מציון נפתחה!
דרימי מתנה רוצים? לחצו כאן:
https://sale.ami.org.il/?vt=7000099&affid=202928
להצטרפות לנאמני עזר מציון — במייל:
ezermizionn@gmail.com