עידכון לקראת הסתיו
-
בתמונה למטה זה בעצם כול המודלים שקיימים מה הן צופים לנו לחורף הקרוב באזור ירושלים
צד שמאל זה הטמפרטורות החזיות
צד ימין שיותר מעניין אותנו זה הצפי משקעים
ובעצם שם אנחנו רואים שכול המודלים למעט אחד שהוא בא נגיד את זה בצורה עדינה לא כ"כ מודל אמין כולם צופים סתיו גשום דצמבר בגבולות הנורמלי וינואר חזרה גשום
בגרף כאן זה לאזור ת"א
וכאן לחיפה
וזה לאזור באר שבע
אם יש שאלת אפשר לשאול ואשתדל לענות -
קודם כל תודה.
דבר שני, אתה שם לב שמדובר באנומליה במ"מ כן? 5 מ"מ יותר במקסימום.
בהתחלה מתמימותי חשבתי שמדובר באחוזים, אפשר לסכם זאת כחורף וסתיו רגילים לחלוטין.
זה מפוצץ מדי על 5 מ"מ יותר להגיד שצד ימין הוא הצד החשוב בזמן שבצד שמאל חזויות לנו 1.5 מעלות מעל הממוצע שזה מטורף לגמרי, להזכיר לכם שכל מעלה חשובה לאנשים שאוהבים שלג במקומות המועדים ואנומליה כזאת היא רצינית בהחלט. -
wet snow זה לא בממ אלא ה ממ מסמן משקעים מכיוון שאנמוליה בחיים לא מתיחס לכמה אלא באחוזים ולגבי הטמפרטורה אתה צודק חלקית כי יכול להיות חורף חם מהרגיל אבל נקבל באמצע מערכת שלג שזה לא סותר
-
גשם עד בלי די תסתכל בצד שמאל של הגרף רשום שם ממש mm, אין משהו אחר להסיק חוץ מזה שזו אנומליה במילימטר.
לגבי עניין הטמפרטורות, אם אנחנו בונים על אירוע קיצוני אחד שלא בקנה מידה אחד עם התחזית אז בסדר, יתכן בהחלט אך התייחסתי לכלל ולא ליוצא מן הכלל. -
wet snow גם רשום (mm)monthly total anomaly שזה בעצם פרמטר של כמה במילימטר תהיה אנומליה.
זה נראה לי מאוד ברור. -
wet snow קודם כל תודה על השאלה.
ועכשיו אני יענה לך. אם זה היה ממ אז בא נלך על מודל איסי כאן זה הצפי שלו לחודשים ספטמבר אוקטובר ונובמבר
אם זה באמת היה מילימטרים בגרפים שלמעלה אז למה כאן איסי נותן עד 60% מרחבי ברוב הארץ יותר מהממוצע וזה כידוע קצת יותר מ 5 ממ וזה רק דוגמה אחת מכול המודלים -
לגבי המעלות זה לא מחייב שיהיה כי כידוע חורף 18-19 הגשום ביותר בסופו של חורף גם ירד שלג וגם הוא נגמר כחם מהממוצע
(לדעתי המודלים מחשבים גם את האל ניניו שכידוע מחמם את החצי הצפוני של כדוה"א -
גשם עד בלי די תודה על התגובה, אני אסביר:
Above upper tercile הכוונה היא לפעמון הסתברויות שמחולק לפי בינים כאשר מה שאתה רואה זה שאנחנו נמצאים בבינים של 50%/60% סיכוי שיהיה גשום מהממוצע,
זה לא 60% מעל הממוצע, אלא שוב, ואני חוזר, 60% הסתברות שיהיה גשום מהממוצע.
עכשיו לעניין הסמנטיקה, שני המודלים חוזים בדיוק את אותו הדבר רק שאחד חוזה שיהיה גשום בעד 5 מ"מ מהממוצע ואחד חוזה שיהיה גשום מהממוצע בהסתברות של 60%. -
גשם עד בלי די אמר בעידכון לקראת הסתיו:
לגבי המעלות זה לא מחייב שיהיה כי כידוע חורף 18-19 הגשום ביותר בסופו של חורף גם ירד שלג וגם הוא נגמר כחם מהממוצע
(לדעתי המודלים מחשבים גם את האל ניניו שכידוע מחמם את החצי הצפוני של כדוה"אהמודלים לוקחים בחשבון שיש התחממות אוקיינוסים ככל הנראה ומה שקורה באל ניניו זה שאכן יש תבנית חוסמת באיזור מערב אירופה וסטטיסטית זה עוזר לנו אז כנראה שזה נובע מזה.
שוב, אני עדיין דבק בזה שאל ניניו לא הוכח כתורם לעונה גשומה יותר אך צריך לרשום את הכל. -
wet snow בזה אני איתך שלא מוכח שאל ניניו עוזר לנו (בנימה אישית זה עושה לי טוב המחשבה שיש אל ניניו)
-
wet snow קצת לא הגיוני שמודל יצליח לזהות שירד 5 ממ יותר מהממוצע לטווח של כמה חודשים קדימה
-
wet snow זה כן מוכח בשננים רבות הקולרציה עבדה
-
efrat32 ובשנים רבות זה גם לא עבד
הדבר היחיד שזה גרם זה ששנה שיש אל ניניו אז היא רוב הפעמים יותר חמה -
efrat32 אמר בעידכון לקראת הסתיו:
wet snow זה כן מוכח בשננים רבות הקולרציה עבדה
לא מתכוון להיכנס לדיון הזה שוב.
מי שרוצה להאמין שיאמין, זו זכותו המלאה. -
wet snow קצת לא הגיוני שמודל יצליח לזהות שירד 5 ממ יותר מהממוצע לטווח של כמה חודשים קדימה
במה זה שונה מלהגיד 30% מעל הממוצע? זה אומר שבפועל המודל חזה במקום נניח 100 מ"מ, 130 מ"מ.
כמובן שמדובר בתחזית עונתית, סיכויי הפגיעה הם נמוכים, אנחנו צריכים להסיק מהמגמה של התחזיות שיהיה חורף ויהיה סתיו וזה הכי חשוב, בין אם 5 מ"מ או יותר או אפילו ממוצע העיקר שיהיה גשום.
אגב, מבחינה סטטיסטית, לא יודע אם אתם יודעים, אבל איפה שהטווח צבוע בצבע נייטרלי (לבן) זה אומר סיכויים שווים ולא אומר שיהיה ממוצע, כלומר, יכול להיות שיהיה ממוצע ויכול להיות פחות ויכול להיות יותר.הבעיה בשנים האחרונות היא בעיקר התמעטות ימי הגשם שזה דבר שהכי מבאס, שקעים לא מצליחים לרדת אלינו ויש חסימות וכל זה כמובן קשור להתחממות אקלימית.
-
wet snow טוב אתה צודק בדקתי את זה לעומק אבל לגבי הגרף זה גרף שמחולק ל10 חלקים בחודש וכול חלק כזה מגיע עד 5 ממ זה יכול לצאת חודשי 50 יותר מהממוצע
תודה על זה שהארת את עיניי לזה -
wet snow טוב אתה צודק בדקתי את זה לעומק אבל לגבי הגרף זה גרף שמחולק ל10 חלקים בחודש וכול חלק כזה מגיע עד 5 ממ זה יכול לצאת חודשי 50 יותר מהממוצע
תודה על זה שהארת את עיניי לזהמעניין אחלה אם זה ככה אז אולי באמת יש למה לצפות.
מה שכן, איסי האהוב עלינו חוזה לנו ירידה חדה מדי, מדאיג. -
wet snow ירידה חדה? מתי ? כמה? למה?
-
אוקטובר כניראה
-
wet snow ירידה חדה? מתי ? כמה? למה?
תראה את הגרף שצירפת לתל אביב, איסי הוא הקו האדום, נראה שמנובמר איסי לא ממש זורם עם שאר המודלים.
מעניינת הסיבה פיתאום.