עדכוני מודלים יום ראשון 1/1/23
-
ערב טוב
גפס הערב מחזיר את המערכת לתחילת שבוע הבא עם שקע יפה שיורד עלינו ואח"כ נהפך לשקע מנותק
הירידה עוד לא מושלמת אבל הכיוון חיובי מאד
גם לטווח הרחוק יותר הכיוון חיובי עם אפיק שיכול לרדת עלינו, כעת הוא מזרחי מידי אבל יש פוטנציאל
גם אצל הקנדי יש מערכת שם אבל פחות קרה ומשמעותית
הגרמני פחות בעניין -
איסי עם התפתחות מעניינת ב192 ש'
לקראת הנחתה ב216 (יום שלישי הבא)!
ירידה מצויינת טובה בהרבה מהבוקר!
נראה איך ימשיך -
וואו איסי ב240 בול עלינו!
רק חבל הטווח...
אבל זה איסי לא גפס... -
דוד למה בול עלינו? אני ממש לא רואה את זה.... זה קרוב אבל ממש לא ברור מה המפה הבאה. לדעתי היה נדחף צפונה בגלל השקע הבא
מה שברור במפה הזו זה עדיין לא עלינו... -
ישיר דווקא לי זה נראה כשקע שהולך להתנתק ולרדת ממש עלינו
וגם במפה הזו הוא ממש מגרד אותנו מצפון
וככלל האפיק הזה הוא האפיק האידיאלי אותו אנחנו מחפשים בחורף
נקווה שיחזיק מעמד וירד ממש עלינו לגמרי -
דוד סבבה
אני ממש לא חושב שכך נראה אפיק אידיאליאפיק אידיאלי מגיע אלינו (בדרך כלל) כבר עמוק ודרומי, ונע אלינו מזרחה.
אופציה נוספת היא שהוא יורד מצפון, אבל רק בתנאי שאין רמה חזקה מלמטה.
כאן שתי האופציות לא קיימות. האפיק במצב כזה לא יוכל להדרים יותר. ובפרט שכאן אין רמה מסודרת ממערב לו.כמו כן ישנה משמעות למיקום ציר האפיק. כאן זה אפיק שהציר שלו מאוד רחוק, ולכן בתנועה הסיבובית שלו הוא היה כנראה בורח.
דוגמה לאפיק בריא, אפשר לראות כאן ב 3 מפות עוקבות ממה שהיה כאן שנה שעברה:
ואפילו במקרה ה"חלומי הזה", במפה הבאה הוא כבר ברח צפונה:
כל שכן אצלנו...
אבל נמתין אולי יש תקווה. לפחות למערכת טובה. -
ישיר תודה על הפירוט
לגבי האפיק הזה נוכל לראות כבר מחר מה יעלה בגורלו
אבל לי זה נראה שהוא הולך להתנתק ולא להתחבר חזרה מצפון
נראה מה יהיו חלומותיו -
ישיר סקירה נפלאה!
אני מסכים לגמרי עם הדברים, לא כך מגיע אלינו אפיק בריא. -
לישיר היקר אני חייב קצת להעיר על דבריך בעונה רגילה וגשומה היית צודק בכל מילה ומילה ואפילו מעבר לכך אבל בעונה כזאת גרועה שמכל רבע אפיק בטווח של 300 אלף שעות כולם מתעוררים לא מן הראוי לבאס כל פעם מחדש שזה לא אפיק הכי חורפי וכדו' למרות שאתה צודק במאה אחוז תן להנות מכל זיק של תקוה מה גם אני מזכיר לך לגבי המערכת האחרונה איך דברת שחורות ובסוף קבלנו אחלה מערכת בקיצור בעונה מומלץ להנות ממה שיש במקום לבכות שזה לא האפיק הכי מוצלח בעשור האחרון ובפרט לפי מה שאיסי וגפס נותנים הערב מה יותר טוב מזה כמובן ביחס לעונה זו
בתקוה להבנה -
שלום לכולם אני חדש פה אשמח לשתף, לעדכן ולהיות שותף בניתוח המפות וכו'.
בעדכון לילה גם גפס מכוון למערכת משמעותית וקרה בטווח עשרה ימים בערך
-
yakov48 ברוך הבא!
מחכים לשמוע ממך הרבה! -
yakov48 אמר בעדכוני מודלים יום ראשון 1/1/23:
שלום לכולם אני חדש פה אשמח לשתף, לעדכן ולהיות שותף בניתוח המפות וכו'.
בעדכון לילה גם גפס מכוון למערכת משמעותית וקרה בטווח עשרה ימים בערך
גם בעדכון הזה זה עדיין לא זה אבל בהחלט בכיוון
האפיק לא נכנס אלינו כמו שצריך וגם המסלול שלו ארוך
אבל יש הרבה זמן לשיפורים ובצירוף איסי מהבוקר והערב יש אופטימיות זהירה לחזרתו של החורף -
נכון צודק באמצע העדכון של המפות הכיוון היה יותר חיובי
אבל נקוה שאכן המפות יהיו עקביים ובמגמה אמיתית למערכת איכותית ומשמעותית ובעיקר לצפון היבש -
חיים 2 לא זכור לי ש"דיברתי שחורות" על המערכת. ייתכן שסברתי שהסיכויים שלה לא גבוהים בגלל הגבוליות שבה היא הגיעה.
בכללי נראה לי שאני בדרך כלל כותב עניינית למדיי. עוסקים פה בניתוחי מפות ולא בריגושים והרגשות. עמדתי על דבריו של חברנו היקר והמשקיען דוד שכתב שהאפיק יורד בול עלינו, ושזה האפיק האידיאלי שלו אנו מצפים בחורף. כתבתי את דעתי בעניין (והאמת גם השקעתי, חיפשתי מפות ישנות וצירפתי בצורה עניינית ומושקעת... למרות שאני חולה עם שפעת אתה רואה מה אני עושה עכשיו כשאני לא מצליח לישון...). תמיד קל להיתפס לרגשנות, לאכזבות ולציפיות, אבל לא בכך אנחנו עוסקים.ואגב אני ממש לא "בוכה" על אפיק זה או על מערכת אחרת כמו שכתבת... אני יכול לשתף אותך חיים 2 ידידנו, שאישית אני מאוד רגוע בכל מה שקשור לתחזית מזג האוויר. בעבר ("כשהייתי צעיר"...) הייתי לוקח קשה את כל הנושא, מתרגש מכל מערכת בצורה מוגזמת ומתאכזב בלי סוף כשאין כלום או שהגיע משהו פחות מהמצופה. היום אני לגמרי בסבבה עם זה. מתעניין, מסתכל, אפילו מתרגש - אבל בלי כל האימוציות הרגשיות המוגזמות. אני יודע בהחלט ליהנות גם משמש מחממת באמצע החורף... טוב לי ככה ואני ממליץ לכולם לסגל את זה ולקחת את הנושא הזה - שתכלס אנחנו 100% פאסיביים בו - בקלילות ובחיוביות תמיד. ואגב כלל בנושא הזה ובכל החיים: מניסיון מר ומתוק - כשמצפים פחות נהנים יותר...
-
ישיר בוקר טוב ורפואה שלמה
נכון לעכשיו הפסימיות ניצחה...
הבוקר שום כלום במודלים... -
דוד מה רע בשנה שיש בה רק אפיקי ים סוף?
-
גשם עד בלי די צריך להסביר מה רע?
כמובן שכל גשם הוא טוב ואנחנו מודים על כל טיפה
אבל כשאנחנו בחורף אנחנו מצפים לחורף עם כך המשמעות ולא לאפיקים סתויים או אביביים כאלה ואחרים, כמובן שאיננו מתנגדים להם ושמחים בבואם אבל זה לא חורף, מצטער -
דוד בגלל התלונות על הפסימיות שלי,, התאפקתי הבוקר מלכתוב ש"מערכת ה10.1" די נעלמה הבוקר בכל מודלים.
בכל אופן גשם כזה או אחר כנראה יהיה גם בשבוע הבא, אבל אכן אין כאן מערכת חורפית בטווח הרלוונטי - לפחות לפי מה שרואים הבוקר. -
דוד מי שלא הבין זה היה בציניות
-
העונה הזאת בינתיים דכאון...