מודלים - עשרה בטבת
-
הקנדי מצטרף לגפס ונותן מערכת רוויית משקעים בטווח 9/10 ימים
-
חיים 2 הוא כתב את זה לפני שראו את המשך העדכון. באמת היה רושם שעומד להיווצר אפיק משמעותי במיקום טוב. בסוף זה לא קרה. זה בסדר.
yakov48 אכן, הקנדי מצויין לעוד 10 ימים (מערכת גשומה מאוד), וגם אצלו יש משקעים כלשהם באיזור כמעט בכל הימים שלפני כן.
בפועל אני אוהב יותר את הקנדי, כי הוא מביא מערכת מסודרת במקום הנכון, עם אופציה למערכת נוספת בהמשך הטווח. אצל גפס בסוף אין כלום ממש מסודר -
yakov48 ! זה מפת משקעים של גפס של 6 שעות בלבד לעוד 222 שעות ויש לפני זה ואחרי זה עוד משקעים וכידוע כמה אצל גפס המפות לא משקפות את כמות המשקעים האמיתית
[כיתוב בבעיות טעינה](![כתובת תמונה](כתובת תמונה)) -
yakov48 א"א לסמוך הכלל על מפות משקעים של שום מודל בוודאי בטווח כזה
אין שם דיוק והרזולוציה נמוכה מאד -
הבריטי בסוף הטווח נראה עם ירידה טובה לכיווננו
-
דוד
אם ניתן להמר אצלו את ההמשך אז היה מגיע אלינו אפיק רום מנותק בטווח של 9 ימים -
מערכת עוד 9 ימים כנראה. לא חושב שתהיה מאוד משמעותית אבל אולי אני טועה
-
anonimy12314 - אם מחפשים קור ושלג - אז לא. זה לא כאן. ניתן למצוא בגפס הרצות עם אפיקים מקסימים שיורדים במקום או מגיעים אלינו, ובכל זאת בכל ההרצות האלה אין שלג מתחת לחרמון (ה850 מאוד חם). הסיבה היא כנראה העדר גרעין קור שייתן אספקה, וכן אולי בגלל שהאטמוספרה חמימה יחסית העונה בשלב זה.
אבל אם מוכנים "להתפשר" על מערכת גשם טובה - אני דווקא רואה סיכוי טוב למערכת משמעותית עם כמויות מרשימות (אם כי אולי לא מערכת ארוכה). -
yakov48 מענין אמנם במפת המשקעים נראה יפה מאד אבל כשמסתכלים במפה הסינופטית רואים שאין כמעט מה לבנות על זה כיון שלא מדובר על אפיק שמתייש עלינו אלא השפעה של זנב אפיק ולכן בכזה טווח זה לא רלוונטי
-
דוד אי אפשר לסמוך לגמרי בטווח שמעבר לחמשה ימים אך כן לראות מגמה ושנראית אצל כמה מודלים
-
חיים 2 לא בונים אך עוקבים על המגמה ושוב גם שולי אפיק יכול להניב מערכת במידה לא פחותה מאפיק שנוחת עלינו וזה על סמך שהאפיק יורד מערבית לנו ורמת הסיכוי של זה לקרות היא באותה מידת סבירות שאתה סומך על הרצה שבה האפיק נוחת עלינו בכזה טווח.
-
איסי מצויין מאד!
מעודד -
נכון דומה לקנדי אך יותר קר
יהיה עוד הרבה וריאציות ותרחישים שונים עד הגעה לטווח היעד. -
yakov48 הרבה יותר טוב מהקנדי
-
איסי טוב, אבל גם הוא עם מערכת מאוד זריזה (בשלב הראשון).
אלא שנראה שבסמוך יהיה גל נוסף -
דוד במה?