עדכוני מודלים יום א כט' טבת 22/1/23 למניינם
-
yakov123 אכן ישור קו עם איסי. נראה את ההמשך
-
כל התחזיות נותנים מעלות נמוכות בשבוע הבא מיום שלישי בערים של הצפון מרכז והגוש המעלות בלילה בין 5 ל3 מעלות וזה נירא יורד כל הזמן אז יש למה לחקות ביחד עם כמות גשם נכבדה
-
אפשר לחתוך את המתח באויר עם סכין..יהיה גל שני כנראה השאלה אם יהיה עמוק וקר בשכבות ההנמוכות. הרמה לא מספיק חזקה
-
בנתיים אנחנו מפספסים את הקנדי שנראה בכיוון מאד חיובי עם תחילת מערכת בטווח 8 ימים!
-
הקנדי עם גל אחד ארוך וללא הפסקה בין הגלים. גם אצלו בעייה שהאפיק לא מתעמק מספיק אבל נראה יותר טוב ועם סיכוי לקור מספיק ל..בהמשך מעבר לטווח.
-
אפשר לראות את המקמות הגבוהים ביותר שקרובים לירושלים ואם אפי יותר גבוהים מהרי הצפון שזה אומר מעל 1000 כמו כרמי צור שליד חלחול וכמו המקום הגבוה בחוסאן שליד ביתר עלית וגם נווה דניאל ששם בשבוע הבה ישם מעלות מעוד נמוכות כדי לעקוב אחרי זה כזה במגמעת ירידה
-
טוב, יתכן שגפס הולך לתת בראש בטווח ההזוי. כבר נראה.
-
הטווח ההזוי לא רלוונטי. מה שרלוונטי הוא שגפס שבר את המגמה לירידה של גרעין הקור, זה לא מבשר טובות אפילו שבהמשך ירד עלינו עוד מערכת. לא התלהבתי מהעדכון הזה, אני מקווה שמדובר בעוד אחד מהעדכונים המוזרים של המודל. זוהי דעתי, למרות שיכול להיות שזה ישתלם לנו בסוף...
-
הטווח ההזוי מתחיל להראות טוב - עדיין לא מה שציפינו וכמובן שזה גם לא רלוונטי
-
תכלס האפיק נחלש ומתכווץ עד שנכנס. אולי בצפון זה יביא את השלג. בכל אופן מגמה מצויינת לשתי גלים עם הרבה מאד גשם.
-
כנראה תהיה מערכת ברובה של הצפון האפיק לא מדרים מספיק…
מה שכן אנחנו עוד רחוקים מלהגיד כמויות אז נראה מה העדכונים הבאים יגידו. -
תגידו מה עובר עליכם גפס מעולה זה שלא רואים אצלו עוד 200 ומשהו שעות את מערכת העשור זה לא אומר שזה לא עדכון טוב בטווח כזה אם זה היה בטווח קרוב הייתי מתרגש אולי העיקר המגמה והמגמה חיובית ב"ה אין דחיה וזה מה שחשוב
-
שלג בשפע מבחינת גשם זה תפרוסת ארצית מצויינת וללא יתרון מובהק לצפון בכל אופן לעניות דעתי.
-
מה אתם מסיקים כבר מסקנות לכזה טווח איזה אזור יקבל יותר גשם???????
-
yakov48 אז הקור יותר ישפיע על הצפון?
אני לא מבין בזה הרבה בכל זאת… -
שלג בשפע כן כמו שבדרך כלל קורה במערכות קרות שהצפון יותר מתקרר.
-
חיים 2 אמרתי את דעתי וגם הדגשתי שאנחנו רחוקים מלהגיד לא אמרתי עובדה ממש לא
-
בנושא אחר שנייה:
אני היחיד שכל פעם שאני נכנס למודלים (לא משנה איזה) קופצת לי פרסומת (אותה פרסומת) שאי אפשר לעקוף עליה?
נ.ב אני לא כותב ממחשב… -
הבריטי בטווח שבוע לא עושה רושם טוב. אך קשה באמת לדעת את ההמשך.
-
הצפון לא תמיד מקבל את הקור החזק כמו שהיה בשלג הכבד בשנה שעברה שהצפון לא קבל בקושי שלג אולי רמת הגולן ולמעלה ומי שהכי קיבל זה ירושלים ובעקר סביבות גוש הציון ןלא רק בגלל שהיו משקעים מאוד טובים כי גם בצפון ירד הרבה גשם אלא כי יש מקמות כמו שהזכרתי בגוש שהם יותר גבוהים מהרי הצפון וחלקם מגעים אפי ליות כמו רמת הגולן והבעיה שהם נימצאים מאוד דרמה יחסית לצפון שמקבל הרבה גשם ורוח שכמובן עושים שיהיה מאוד קר