עדכוני מודלים - ערב יום חמישי 26/1 ד׳ בשבט
-
בקיצור הרבה גשם לפנינו
-
שוב תראו כמה איסי מזגזג ביומיים האחרונים. לא שאני נגד איסי אבל משום מה עושה לפעמים רושם מוטעה שגפס מזגזג מאד וזה לדעתי בגלל הטווח הארוך שנותן ולא באמת מזגזג כל כך. דוקא הקנדי הכי יציב בימים האחרונים ולא שהוא לא זגזג אבל פחות מאחרים
-
גשם עד בלי די לפי המשקעים באתר של EC, נראה לי שאין ממש "הרבה גשם". מערכת נחמדה לצפון חוף עם שני פיקים לפנים הארץ. יום שישי הכל מאחורנו, כל עוד אין אצלו גל נוסף
-
מה שאני רואה שהמודלים לא יודעים לאכול טווח של 6 ימים ובודאי לא של יותר. הם עושים אן דן דינו סוף על הקטינו. בסוף מיישרים קו שאין ברירה..
-
ישיר דיברת על המודלים שהבאתי, ולדעתי איסי יקצין
אבל בכול אופן יהיה לפחות כמה עשרות מ"מ בודדות מרחבי צפון מרכז ואולי גם הרי יהודה וירושלים -
כרגע גם גפס וגם איסי הבריחו את הגל הנוסף והעיקרי מערבה והפכו אותו ללא רלוונטי.
בנוסף על זה איסי מחליש את החלק הראשון של המערכת, סה"כ זה מחליש את העדכון הערב בניגוד לצהלות השמחה שהיו פה...
נקווה לשיפור. -
ישיר תבדוק שוב ללגבי גפס הוא נותן גל קצר אבל משמעותי בטווח 9 ימים.
-
לא אומר שאין אצלו גל נוסף, אבל האפיק בכללותו בורח מערבה.
ביחד עם איסי זה מחליש את המגמה ומראה על בעייתיות בהגעת האפיק בשלב הזה. -
ישיר כתבת הופך אותו ללא רלוונטי. אם כוונתך לשלג ניחא אבל תפרש בפה מלא. אין לי רוח הקודש עדיין
-
בואו נעשה סדר לגבי הגל האחרון של סוף שבוע הבא ו/או תחלית שבוע שאחרי.
. יש את הקנדי והגרמני( על אף שלא מגיע רחוק אבל התצורה מבטיחה גל נוסף קר) עם גל נוסף וקטלני בסוף שבוע הבא/תחילת שבוע שאחרי, יש את גפס שנותן מערכת חזקה וקצרה אך לא כ"כ קרה ויש את איסי שלא נותן בכלל. ויש את הבריטי שהוא בסימן שאלה לא קטן. -
אנסמבל של איסי לסוף הטווח יותר טוב מהמבצעי.
נקוה לעדכונים טובים יותר ולשיפורים לכל הגלים שבדרך בע"ה. -
אנסבל איסי הכי טוב מתחילת העונה
-
אני יודע שהטווח של עוד 5 ימים ומעלה יותר מעניין מעכשיו אבל תסתכלו מה הטמפרטורות שצפויות לנו ביומיים הקרובים. זה לא שרב חורפי וחריג ביותר לינואר?
נראה לי גם שהכי חם שהיה עד עכשיו. -
שלג בשפע בהחלט . 22 מעלות בירושלים, 24 בתל אביב...
לפעמים צריך לעבור ימים חמים כדי להגיע אל הקור... -
נראה לי גם שהרבה פעמים לפני תקופה קרה תבוא חמה זה קשור לים החם או משהו כזה?
זכור לי משנה שעברה…
תקנו אותי אם אני מערבב מושגים -
ישיר 22 מעלות בירושלים זה איזה 9 -10 מעל הממוצע בערך לפחות בחורף זה הפסקת התרעננות כזאת.
תחשבו אם היה בקיץ 10 מעלות מעל הממוצע… -
שלג בשפע בקייץ גם קורה 40 מעלות זה קורה פעם בשנה שנתיים באזור השפלה ובשנים האחרונות גם בירושלים
-
שלג בשפע כן, אבל לא ממש ברור ממה בדיוק אנחנו צריכים "הפסקת התרעננות"... לא באמת היה קר כאן עד היום.
בכל אופן הרבה פעמים בסמיכות למערכת גדולה ישנה התחממות ניכרת, לפעמים גם שרב. זה קשור ליחסי הכוחות שבין "רמה" ל"שקע" או לאפיק קר. זרימות, לחצי אוויר וכאלה..
מי שיודע ויכול מוזמן לפרט ולהסביר יותר. -
גשם עד בלי די ממוצע ירושלים 30? חשבתי 32
-
ישיר צודק.
בהתחלה כשהרמה התחילה לעלות עלינו אז דווקא היה נחמד אבל עכשיו זה כבר נמאס כי אנחנו רוצים חורף אמיתי.
לאביב יהיה את זמנו.