חורף אמיתי! עדכוני מודלים 30.1.23
-
איסי עם גל שלישי אך גם הוא לא קר מספיק
-
בכל אופן יש אצלו מסות של גשם עד סוף הטווח וזה העיקר.
-
הגרמני
-
איסי ל10 יום
-
אנסבל איסי
-
סיכום מודלים להערב לשבוע הבא
כל המודלים הערב מראים כניסה של המערכת/גל השני בשבת או ציר מקדים וממשיך לסירוגין ועם הפוגות כאלה ואחרות עוצמות שונות ומיקוד שונה עמוק להמשך השבוע אצל איסי זה מסתיים בשני לילה לפחות אבל עם גל משמעותי נוסף ממהלך יום רביעי ואילך עד שישי או שבת הבאים. אצל אצל גפס הגשם ממשיך עד רביעי עם הפוגות קצת באמצע ועוצמות שונות ואצל הקנדי הגשם כמעט רציף (אבל גם עם מיקוד באיזורים מסויימים חלק מהזמן שבאיזורים אחרים הפוגה) עד שישי הבא.
זה מתכון להשלמת חלק גדול מהגירעון שהצטבר מתחילת העונה. פשוט מדהים ולא נתפס , להודות ולהלל לשמו הגדול. -
אציין שהבריטי לעוד שבוע נראה עם תצורה יחסית דומה לאיסי דהיינו כנראה התעמקות של גל נוסף משמעותי בשבוע הבא בחציו השני.
-
תקשיבו! כבר הרבה זמן ולאו דוקא מהשנה לא ראינו צפי כזה של רצף ימים גשומים עם כמויות גשם גדולות במיוחד.
זה מדהים איך מתקופה ארוכה יבשה מאד אנחנו כנראה לקראת בליץ של מערכות מפוצצות במשקעים וגם קור
יד ה' היתה בדבר. -
הגרמני ממשיך בצפי לשבת גשומה מאוד. כניסה כבר במהלך ליל שבת לפנות בוקר. נראה אם יחזיק בעדכונים הבאים, זה ממש חידוש מהערב (אפילו מרשמלו לא צפה את זה, הוא כתב ממוצ"ש )
-
דווקא אצלו מוצ"ש מסתמן כהפוגה לקראת ההתעמקות השניה
-
yakov123 כן. אצל גפס והגרמני שהראו גל בשבת, במוצ"ש ישנה הפוגה כלשהי.
חשוב לציין שאיסי+ברקנל+הקנדי לא שמעו על הגל הזה ולכן הוא מוטל ממש בספק. -
אצל איסי זה פשוט מתחיל יותר מאוחר לקראת צאת השבת
-
אצל איסי זה כבר נחשב מוצ"ש... לדעתי
זה הבדל מהותי, האם יש ציר נוסף לפני האפיק המרכזי. אצל איסי זה הגל של האפיק -
ישיר למה במפות המשקעים הוא נותן בשבת בשעה 3 בצהרים כבר משקעים אמנם עיקר המערכת במוצש אבל מתחיל בצהרים (לא שזה באמת משנה שעה לפה שעה לשם אבל בשביל הדיוק.....)
-
חיים 2 למה? לפי מה שאני רואה אצל איסי - גל הגשם (מלבד משהו קל בצפון) נכנס אצלו בין 12Z-15Z שזה בין 6 בערב ל9 בערב במוצ"ש
-
קוסמו המעודכן עם שיפור די משמעותי לאיזור המרכז
ועם שינויים מינוריים בצפון
-
ישיר אני הסתכלתי במפות המשקעים של טופקארטן ושם הוא נותן ב3 . בסדר לא חשוב
-
חיים 2 גם אני... 15Z זה 9 בערב.
-
עדכון לילה: נראה שגפס מחזיק בגל של שבת. רואים בבירור שזה ציר נפרד מהציר המרכזי של האפיק בהמשך.
-
פוסט זה נמחק!