ניווט

• הרשמה
    • התחברות
    • חיפוש
    • פוסטים אחרונים
    • מכ"ם
    • הכנרת
    • פופולרי
    • קישורים
      • מדריך לניתוח מפות המודלים
      • אנסמבל EC , GFS , ICON
      • השוואת מודלים
      • אנומליה 850 מיליבר EC
      • מערכת
      • UKMO- טמפ, עננות ,משקעים, לחות
      • איסי 8 ק"מ
      • איסי מפורט
      • GFS FV16
      • טמפ במפלסים שונים -GFS ירושלים
      • טמפ' במפלסים שונים gfs חיפה
      • gfs אתר צרפתי
      • מפות מפורטות: איסי, אייקון, קוסמו
      • תחזית גובה שלג באירופה רוסיה וישראל
      • תחזית עומק השלג בישראל
      • גובה שלג בכל העולם
      • תחזית עונתית לירושלים
      • תחזיות אל ניניו

חידה 23- הפיתרון- ובעיקר: מה עומד מאחורי החידה ששיגעה כאן את המשתתפים

חידודים וחידות במזג האויר
    2
    11
    48
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ז'ק
      ז'ק ינוקא🍼🍼 ז'קן השבט🧙‍♂️ ✅מאושר 👑 מלך ההימורים ❄️ משקיען נערך לאחרונה על ידי

10 נקודות על חידה אחת? כל כך הרבה? בסופה של חידה תודו על האמת שזה צודק ! ותוכיח העובדה שיש כאן כמה משתתפים שנפלו בשלב הזה.

כשהעלתי את החידה, ידעתי שהיא תהיה קשה מאוד לפיתרון, ובמיוחד אחרי שערכתי את התמונה של החידה באופן שבה רואים אותי עורך טיול בגי'פ לאיש השלגים (וזאת לנוכח הבעת משאלה שלו באחד הפוסטים בעבר להצטרף אלי לטיול). ידעתי מראש שזה עלול להסיט אתכם לכיוונים אחרים, וכפי שעלה מהתשובות שלכם שהגיעו בהתחלה (ועל כך בהמשך). אבל ידעתי גם שאני הולך לערוך חידות המשך על הנושא של החידה (מודלים לחיזוי מזה''א), כך שהחידות הבאות יתנו לכם כבר כיוון מהו הנושא שסידרת החידות עוסקת בו (ובמיוחד חידות 27-29), כך שיש סיכוי שתענו בסוף גם על חידה 23, כפי שבאמת היה לבסוף שרובכם הצלחתם לענות עליה.

אז מה יש לנו בתמונה של החידה? ג'יפ סיור, ובסלנג הצהל''י- גפ''ס, הלא הוא מודל החיזוי האמריקאי (שמתברר שבשונה מדברים אחרים המיוצרים בארה''ב שידועים באיכותם, המודל הזה הוא לא משהו, אולי יודע לזהות מגמות לטווח רחוק, אבל לא הרבה מעבר לזה).

אז אתם עניתם תשובה נכונה, אבל כמעט מלאה, כי יש מכם שענו שבתמונה רואים גי'פ שהוא רכב שמיוצר באמריקה (מודל אמריקאי), או שהמילה גי'פ מזכירה גפ''ס. התשובה הנכונה המלאה היא כאמור שמדובר בגי'פ סיור שכינויו בסלנג הוא גפ''ס. אבל אין זה משנה- כל מי שענה שמדובר במודל האמריקאי גפ''ס קיבל את מלוא הנקודות.

ז'ק תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • ז'ק
        ז'ק ינוקא🍼🍼 ז'קן השבט🧙‍♂️ ✅מאושר 👑 מלך ההימורים ❄️ משקיען @ז'ק נערך לאחרונה על ידי ז'ק

איך הכל התחיל?

בהתחלה סיפור קטן. במשך עשרות שנים ערך חידונאי מפורסם מאוד בשם שמוליק רוזן סדרות של חידונים ששודרו ברדיו. התוכניות זכו בזמנו לפופולריות מאוד גבוהה. באחד מן הימים הוחלט ברדיו לערוך תוכנית חידות תחרותית שבה השתתפו טובי פותרי החידונים באותה תקופה, ולשם שינוי הוחלט ששמוליק רוזן יהיה הפעם בצד של פותרי החידות ולא בצד של החידונאי. כולם היו בטוחים ששמוליק בודאי ינצח בחידון או לפחות יהיה בין הראשונים, כי חידונאי בכזה סדר גודל בודאי יצליח לענות על החידות שיעלו- קשות ככל שיהיו. והנה במהלך החידון התבררה האמת הפשוטה- הרבה יותר קל ופשוט לשאול שאלות מאשר לענות תשובות. הרבה יותר קל לערוך חידה מאשר לענות על חידה, כי בלערוך חידה אתה יודע את התשובה המבוקשת, ואתה רק צריך לנסח שאלה/ חידה שתתאים לתשובה המבוקשת. אבל לענות על חידה שמישהו אחר ערך? זה כבר הרבה יותר קשה. וכך מצא את עצמו החידונאי הבכיר מתקשה מאוד להתמודד עם החידות שהעמידו לפתחו, כשהוא מסיים את החידון בניקוד נמוך מאחרים.

ומה זה קשור לחידון דידן ? ובכן- במהלך החידון ביום מן הימים אני מקבל מייל מידידנו אדיב , ובו הוא מבקש לחוד חידה לחידונאי. ובחידה הוא מעלה את התמונה הבאה, ושואל אותי האם אני יכול לנסות לענות מה עומד מאחורי התמונה.

ג'יפ סיור.jpg

ז'ק אדיב 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • ז'ק
          ז'ק ינוקא🍼🍼 ז'קן השבט🧙‍♂️ ✅מאושר 👑 מלך ההימורים ❄️ משקיען @ז'ק נערך לאחרונה על ידי

התחלתי להתבונן בתמונה, ובאמת בהתחלה לא היה לי כיוון למה אדיב חותר בחידה, אולי אובך רום?

IMG_20250713_150200.jpg

• ז'ק
            ז'ק ינוקא🍼🍼 ז'קן השבט🧙‍♂️ ✅מאושר 👑 מלך ההימורים ❄️ משקיען @ז'ק נערך לאחרונה על ידי

אחרי כמה דקות של התבוננות נוספת חשבתי על אפשרות אחרת. כידוע יש גי'פ בשם ''סופה'', אולי לזה הכוונה?

IMG_20250713_151006.jpg

• ז'ק

אבל אז נפל לי הסימון, מדובר כנראה בגי'פ סיור שבסלנג הצהל''י- מכונה גפ''ס.

IMG_20250713_150247.jpg

• ז'ק
                ז'ק ינוקא🍼🍼 ז'קן השבט🧙‍♂️ ✅מאושר 👑 מלך ההימורים ❄️ משקיען @ז'ק נערך לאחרונה על ידי ז'ק

וכאן אני פונה לידידנו אדיב ומבקש שבאדיבותו יסכים לתת לי רשות להשתמש ברעיון לחידה, כי זה היה ברור לי שמדובר בחידה ''פורצת דרך'' בחידון. ההסכמה כמובן הגיעה, וכל השאר היסטוריה (והרבה נקודות), כי בעיקבותיה הגיעה סדרת חידות שלימה שהעונים נכונה יצאו ממנה עם שלושים נקודות ביד.

IMG_20250713_150835.jpg IMG_20250713_150558.jpg

• ז'ק

וכעת לפתרונות המקוריים שהעליתם

אז קודם שהצלחתם רובכם לעלות על התשובה הנכונה, חלק מכם העלו פתרונות מקוריים בנסיון לפתור את החידה (ויש שיקבלו ניקוד חלקי על זה). להלן חלק מהפתרונות:

• רואים כי האור דולק אפילו שבחוץ יום. חובת הדלקת אורות בחורף גם ביום. ( הגיוני ).

• טיול להר מירון/ חרמון לראות שלג. ( גשם עד בלי די ).

• מדובר בחסימת צירים, ולכן נוסעים בגי'פ. (אוהב שלג לא ישבע).

ז'ק תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • ז'ק

וגם זה קרה במהלך החידון. נסיונות להפעיל פרוטקציות. (קצת הגזים- לא מספיק שלקחתי אותו לטיול ג'יפים?!).

IMG_20250713_145409.jpg

enyeushb.png

ז'ק תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט -1
                    • ז'ק

שיתפתי את ה"בינה" בתוכן המייל הנ"ל, וכך היא ראתה את האירוע.

6e1259ab-ddec-4ec7-b1d7-2084f256a696_optimized.png 9b793eae-b00b-41a4-90b0-629af601aa1f_optimized.png

ז'ק תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • ז'ק

ועוד מישהו שפרש מהמירוץ כתוצאה מפרשנות מוטעית של החידה- הלא הוא ידידנו היקר ביתר ירושמיים , שלנוכח התמונה של החידה החליט משום מה שהחידה עוסקת בעניינים חברתיים של חברי הפורום ולא בעניינים הקשורים למזג האוויר. יש מי שיכול להעמיד אותו על טעותו ולסייע להחזיר אותו לחידון? מאור גליל העליון ?

IMG_20250713_165359.jpg

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • הוזכר על-ידי  ז'ק ז'ק 
                        • אדיב
                          אדיב ❄️ משקיען 🌩️מבין במודלים🌩️ 💖 תומך בפורום @ז'ק נערך לאחרונה על ידי אדיב

ז'ק אמר בחידה 23- הפיתרון- ובעיקר: מה עומד מאחורי החידה ששיגעה כאן את המשתתפים:

איך הכל התחיל?

בהתחלה סיפור קטן. במשך עשרות שנים ערך חידונאי מפורסם מאוד בשם שמוליק רוזן סדרות של חידונים ששודרו ברדיו. התוכניות זכו בזמנו לפופולריות מאוד גבוהה. באחד מן הימים הוחלט ברדיו לערוך תוכנית חידות תחרותית שבה השתתפו טובי פותרי החידונים באותה תקופה, ולשם שינוי הוחלט ששמוליק רוזן יהיה הפעם בצד של פותרי החידות ולא בצד של החידונאי. כולם היו בטוחים ששמוליק בודאי ינצח בחידון או לפחות יהיה בין הראשונים, כי חידונאי בכזה סדר גודל בודאי יצליח לענות על החידות שיעלו- קשות ככל שיהיו. והנה במהלך החידון התבררה האמת הפשוטה- הרבה יותר קל ופשוט לשאול שאלות מאשר לענות תשובות. הרבה יותר קל לערוך חידה מאשר לענות על חידה, כי בלערוך חידה אתה יודע את התשובה המבוקשת, ואתה רק צריך לנסח שאלה/ חידה שתתאים לתשובה המבוקשת. אבל לענות על חידה שמישהו אחר ערך? זה כבר הרבה יותר קשה. וכך מצא את עצמו החידונאי הבכיר מתקשה מאוד להתמודד עם החידות שהעמידו לפתחו, כשהוא מסיים את החידון בניקוד נמוך מאחרים.

אני יכול להעיד מניסיון אישי שזה נכון ב1000 אחוזים.
                          ערכתי כבר בחיי המון חידונים בעזרת החונן לאדם דעת, המשתתפים סברו שאני גאון הגאונים שהצלחתי לערוך כאלו חידונים עם יצירתיות ורעיונות עמוקים,
                          אך האמת היא כמו שאמרת, לערוך חידונים הרבה יותר קל מאשר לפתור אותם.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון

ענו על סקרים באינטרנט והרוויחו כסף