הנה זה מגיע ובגדול
-
תחזית לסתיו חורף הקרובים.
התחזית המובאת כאן,איננה מגובה בנתונים או שיקולים הקשורים להיווצרות האל ניניו,ובדיוק כשם שבשנות לה ניניה הקודמות היה חורף סביר פלוס,כך אין שום משמעות מבחינתי לשנת האל ניניו ונתוני מגובים מחישובים שונים לחלוטין.זה כהקדמה.
כעת לתחזית.
ההרגל שלנו מימים עברו הוא להתייחס לארועים חמים או קרים במיוחד כעל ארועים ש"לא נראו כמותם".גם בימים של גשמים או קור וגם בימים של חום כך היה כך כנראה יהיה.זכרוננו קצר.
יחד עם כל גל החום אותו אנו עוברים כעת,פרט לזמן המשכותו,טמפ של 32 או 33 מעלות בירושלים לא אמור להפיל אף אחד מהכסא.היה לנו אביב לא רע ואף מגובה בימי גשם לא מועטים,במאי קבלנו מס ימי גשם כך גם ביוני,ואולי אף בסוף יולי נקבל גשם קל בצפון ובחוף.אולי!
מה שכן,חודש יולי יסתיים כחודש חם מן הרגיל ולהזכירכם חודשי הקיץ אמורים להיות יציבים ואף נוחים מהימים החמים של מאי ויוני ושליטת האפיק הפרסי אמורה לתת יציבות ותנודתיות מינורית בטמפ,דבר שכעת לא קורה ממש.על כן,יסתיים כחודש חם יחסית.חודש אוגוסט יהיה סביב הממוצע.
ספטמבר יחל כחם מהממוצע ובמהלכו יהיו 2 עד 3 ימי גשם בצפון הרחוק וסביר שיהיו מדידים.
אוקטובר יחל כקריר יתחמם בהמשכו ולקראת 18-20 לחודש שקע רום שלפני שיגיע אלינו מוחלש יגרום לנזק באזור יוון ודרום איטליה.גם בהמשך אוקטובר צפויים שטפונות כבדים באזורים אלו ואף בספרד,ומסוף אוקטובר נחל לקבל מס מערכות דרומיות אפיק ים סוף ושקעי רום אשר יתנו את ההרגשה הקרירה והרטובה יותר,וככלל גם נובמבר צפוי להיות ממוצע עם 5 ימים חמים מן הרגיל בשלישו הראשון ולאחר מכן מערכת מורכבת שתכסה את כל הארץ בעלת סקטור חם ולאחר מכן תהפוך לקרה.המערכת הזו תהיה בכותרות,זיכרו רישמו תתעדו,חבל תליה? אפשר,אך כדאי להמתין.
מדצמבר על סוף פברואר כמות המשקעים תהיה סביב הממוצע כאשר באחד מן החודשים או דצמבר או ינואר יהיה גל חום יחסי שאיננו מקובל בתקופה זו אך לאחריו שוב מערכת עוצמתית ומדוברת.
החורף יהיה ממוצע בכל הארץ כמעט מעט פחות או מעט יותר,אך כפי שקרה בשנים האחרונות,ימי הגשם מצטמצמים ועוצמתם עולה,כך ששומרים על ממוצעים ככלל.
אני שומר בסיכוי בינוני פלוס את האופציה למערכת קרה ומושלגת טרם זמנה הרגיל,ובסיטואציה מסויימת היא עשויה להגיע אף בסוף דצמבר,הדבר איננו וודאי אך התרחיש איננו תלוש מן המציאות.מאחר ומזרח אירופה תהיה יבשה למדי והפעילות הקרה תהיה באזור מרכז אירופה,ישנה אפשרות שמערכת אחת בעלת עוצמה חזקה תגיעה מצפון באזור התאריך הנל,לדעתי הדבר לא ככ רצוי בשלב זה אך האופציה קיימת.יש לקחת בחשבון נזקים לא פשוטים באזור דרום ומרכז אירופה,ספרד,וכרגיל,האזור המדברי מדרום אשר בעונת המעבר סיכוי לא קטן לסבב נוסף כפי שקרה בעונה או שתיים קודמות.
סיכום הדברים.
סתיו חורף ממוצעים.
אין חשש לבצורת.
טמפ מעט גבוהה מן הרגיל ב0.6מעלות בממוצע בחודשי החורף אך סיכוי למערכת קיצונית קרה עם נטייה לדצבר ינואר,וכן למערכות אלימות וסוערות בין סוף אוקטובר ל10.12.
כמובן שמראש חודש דצמבר יהיו תחזיות חודשיות מסודרות,אך אלו פני הדברים.בהצלחה לכולם,שפע בריאות ונחת.️ -
טוב אז יש לנו 3 חודשים משעממים למדי.
-
-
להזכיר מה שהיה עד עכשיו נסתכל על השנה המעברת כמו לפני שתי שנים תשפב גם עד חנוכה קבלנו חדשים חמים וקצת משקעים אבל מאז חנוכה היה משקעים לרוב מעל כל שנה אז עם כל מה שמדברים על כל החודשים הלועזים צריך להסתקל בעיקר על העברי כי זה תמיד מנצח כמובן בעזרת השם
-
מירון זה לא ממש מדויק מה שאתה אומר
זה שאנחנו מונים לפי חודשי הלבנה בעיקר זה ידוע וברור,
אבל עונות השנה גם לפי היהדות הם לפי החודש הלועזי שהם מונים לפי החמה
ואנחנו מסדרים את לוח השנה העברי בכדי שלא יתנגש עם חודשי החמה
ולכן, אחת הסיבות שמעברין את השנה היא כדי שפסח יחול באביב ולא בחורף כי כתוב "שמור את חודש האביב ועשית פסח"
שנת החמה יתירה על שנת הלבנה י"א ימים בשנה כך שיוצא אחת לשלש שנים שמצטבר חודש (ושלשה ימים) שבו שנת החמה יתירה על שנת הלבנה ואז אם לא יעברו את השנה פסח יחול בחורף ולא באביב ולכן אחת לשלש שנים מוסיפים חודש נוסף בחורף כך שפסח יוצא באביב (לדוגמא השנה פסח יוצא ב22 לאפריל שכידוע זה חודש אביב, אם לא היו מעברין את השנה הוא היה חל ב22 למרץ שזה ממש גבול החורף)
ובנוסף בכל מחזור של 19 שנים מצטבר עוד חודש נוסף מכל היתרות של הימים האלו (3 ימים בשנה) ולכן מעברים את השנה לאחר שנתיים ולא לאחר שלש שנים כמו תמיד (כמו הפעם שלפני שנתיים היתה שנה מעוברת ועכשיו שוב)
לסיכום, עונות השנה כלומר קיץ חורף אביב וסתיו הם לפי הלועזי שזה חודשי החמה, ולכן ביחס לחורף ולאביב יש משמעות רק לחודשים הלועזיים וזה לא משנה אם השנה היא מעוברת או לא. -
מה שכן כשיש אדר א ו ב אז האדר א כנראה יצא יותר קר מאדר בשנים אחרות לא מעוברות…
-
שלג בשפע נכון מאד
בדיוק מהסיבה שציינתי שאדר א' בשנה מעוברת בד"כ זה בחודש פברואר שהוא חודש קר וחורפי
למעט בחלק מהשנים שאדר זה כבר מרץ -
חוץ מלפני שנתיים שזה היה חריג כשאדר א היה יחסית חם מהרגיל ואדר ב קר לכן האדר השני יצא יותר קר.
שבת שלום לכולם -