עננות קונבקטיבית?
-
מישהו יודע להסביר מה הכוונה?
ולמה זה מופיע תמיד גם כשלא יורד גשם כלל אלא שלג, למשל בחרמון? -
שלמה456 בכללי עננות קונבקטיבית היא עננות שנוצרת על היבשה ולא מהסעת לחויות מהים (למשל). אפשר לפגוש את זה הרבה פעמים בהרים בפרט בשעות הצהריים בצירוף ההתחממות היממתית (לפעמים בשולי מערכות גשם, כלומר לאחר שהמערכת הסתיימה). לפעמים ממש שמים לב להתעננות "יש מאין", וזה יכול להגיע ממש לעננים מפותחים מאוד עם גשמים חזקים וסופות רעמים.
[ויקיפדיה: "מסת אוויר המתאפיינת בניגודי טמפרטורה אנכיים חדים עם נטייה חזקה לפתח זרמי אוויר אנכיים, עננים ומשקעים. מצב של אי-יציבות קונבקטיבית מתאפיין בעליה ניכרת לגובה של אוויר חם ולח לצד ירידה של אוויר קר ממנו, תוך כדי שנוצר ערבוב תרמלי עם התהוות של ענני קומולוס מפותחים או סופות רעמים"].
-
תודה.
אבל א"כ איך אפשר לחזות את זה מראש -
שלמה456 עננות קונבקטיבית מתייחסת לעננים שנוצרים עקב הסעה, תהליך שבו חום מועבר על ידי תנועת נוזל. באטמוספירה הנוזל הזה הוא אוויר, וכשהוא מחומם הוא עולה ומתקרר ויוצר עננים. סוג זה של עננות קשור לרוב לסופות רעמים או אירועי מזג אוויר קשים אחרים, שכן אוויר חם ולח עולה ומתקרר במהירות, מה שמוביל להיווצרות של עננים גבוהים ועבים. עננים אלו יכולים לשחרר כמות גדולה של גשם או שלג בפרק זמן קצר, כמו גם לייצר ברקים ורוחות חזקות. מקווה שעזרתי..
-
קרמבו וואו תודה!