עדכוני מודלים יום שישי ערש"ק יתרו
-
ישיר שיפור מינורי אצל גפס יורד דרומי מעט
נו.. -
אכן כמו שדוד ציין הגרמני עם הדרמה יפה ואוסיף שגם גפס עם הדרמה נחמדה שמשפרת את המשקעים אבל בחמישי.
בכלל סוף שבוע הבא יתכן אך לא בסבירות גבוהה שתהיה שם עוד התעמקות של האפיק זה תלוי בעוצמה של הרמה וכמה תתמקם טוב בין שתי האפיקים ממזרח וממערב. -
אולי מישהו יכול להסביר לי איפה ישראל במפת המודלים , למשל בזה שהביאו פה למעלה,
אני חדש בתחום ולא מבין איך אפשר לראות משהו בקווים השחורים הרועדים שם במפה... -
שלגון 2 בצד ימין היכן שיש את הירוק והצהוב, קרוב לחצי מהמדינה בירוק ומעט יותר מחצי בצהוב.
-
ישיר אם אפשר בבקשה הסבר מה רואים בגרמני בתמונה שהעלתה (גם אם צריך נס שזה יקרה סתם מעניין אשמח אם תסביר)
-
-
שלגון 2 ראה בתמונה המצורפת את העיגול האדום, בצד ימין.
-
שמואל י-ם נווו ואם זה ירוק מה זה אומר???
-
כאן זה ישראל. הירוק זה האפיק הפולארי הקר בשכבות הגבוהות. כדי שתהיה מערכת חזקה וקפואה צריך שהאפיק יכסה אותנו יותר טוב, וגם שיהיה קצת יותר מערבי. המערכת שיוצאת מהמפה הנ"ל מעוטת משקעים (בגלל שהאפיק יורד עלינו מצפון והוא מעט מזרחי), וגם לא קפואה לשלג (בגלל שהקור הירוק לא מספיק דרומי). אם היה 150 ק"מ מערבי + 150 ק"מ דרומי, אולי אפילו פחות, כנראה היתה פה חגיגה לאוהבי החורף.
הבעיה היותר גדולה שזו המהדורה הקיצונית. יש מודלים שמראים את זה הרבה פחות טוב. -
ישיר וואו איזה הסבר אתה פשוט מלך תודה
-
ישיר זה לא מה שקרה במערכת האחרונה?
נראה לי פשוט ה850 לא היה מספיק קר לא? -
איך שזה נראה יום רביעי גשם מבמרכז עד לחרמון ובדרום יבש כמו הנגב....
(אם קראתי נכון את המפה... פעם ראשונה שאני מצליח לקרוא משהו בכות המשתמש 'ישיר' שעזר לי שכוייח...) -
גם בגוונים צהובים יורד גשם לפעמים רק פחות קר וסוער
יש עוד כמה פרמטרים שאני לא בטוח בהם עדיין -
חיים פסימי תמיד אולי בזכות זה תתחיל להיות "חיים אופטימי תמיד"...
-
שלג בשפע לא הבנתי באיזה גוונים יורד גשם?
ואיך רואים במודלים טמפרטורות? -
טוב עכשיו אני רציני אברתי על השבועות הקרובים בגפס ואיסי ולא נראה שיש משהו אחרי רבעיעי וחמישי שגם יהיו דלילים יחסית נראה שמרשמלו (ואנכי הקטן) לא טעינו כשאמרנו שהחורף נגמר למרות שזה מצער זאת המציאות
-
חיים פסימי תמיד יש עוד כמה פרטים. כדאי להתנסות בקריאת מפות ולהכיר את הדינמיקה שלהן.
זה שהירוק נמצא על הצפון לא אומר שיירד גשם דווקא בצפון. גם לא אומר שיירד בכלל. במידה ומבנה האפיק ומיקומו טובים, יכול לרדת גשם במרכז ובדרום גם בלי הירוק.
גם לגבי שלג יש עוד פרמטרים כגון הקור בשכבות הנמוכות (850) שהרבה פעמים עושה בעיות גם כשהאפיק עלינו ממש בשכבות הגבוהות (500).
מה שכתבתי זה בקווים כלליים בלבד. -
ישיר לא הבנתי איפה כתטב 800 ו500??
-
חיים פסימי תמיד אגב צריך להסתכל במפות מעודכנות. המפה שהעלית היא מאתמול בערב.
נתון נוסף וחשוב בקריאת מפות הוא לזכור שמטווח של שבוע והלאה המפות הן בגדר קריאת כיוון בלבד. בטווחים כאלה יכולות מערכות להגיע ולהיעלם. נעזרים בזה להרגשת מגמה בלבד אבל להוציא מזה תחזית זה לא מקצועי.
מרשמלו לא כתב מה שכתב בגלל המפות לעוד שבועיים (שאגב זה לא קרוב עדיין לסוף החורף) אלא לפי החישובים והדרכים שבהם הוא נותן תחזית. ואגב הוא לא אמר שהחורף נגמר, אלא שלדעתו לא יהיו עוד מערכות קרות, כנראה התכוון למערכות עם פוטנציאל שלג בהרים. -
חיים פסימי תמיד למעלה במרכז המפה שהעלית כתוב 500. ניתן לבחור בתפריט מפות של שכבת 850