מערכת הבאה
-
ערב טוב.
לאחר מעט גשם השבוע המערכת הבאה תגיעה סביב 4.3.ארועי הגשם לא הסתיימו. -
כמו שהגיעה ב15 וכמו שתגיע ב22...
-
מערכת של ייתכן טפטוף עד גשם מקומי בצפון הארץ ברובו קל.
-
למתי????
-
בעיקרון לפי המפות אין שום דבר ממשי, אבל לדעתי יכול בהחלט להתפתח משהו בתחילת מרץ. אבל עד אז ..
-
העיקר שיהיה קר ולא חםםםםםםםםםם וגם מקווה שהלא יהיה חם בחצי הרשון של שבוע הבא
-
ישיר תרשה לי לקחת את הכובע הפסימי הפעם (אולי סוג של ונהפוך הוא)
קשה לי לראות מערכת משמעותית יוצאת מהסינופטיקה בתחילת מרץ
אנחנו עם חסימה משמעותית לכל אורך הטווח ומרכז הכובד עובר לחלוטין מאיתנו
אני לא אומר שאין סיכוי כי בתחילת מרץ יש איזה שינוי מזערי אבל קשה לי להאמין שיהיה לנו מזה משהו, החורף הזה ראינו דברים הרבה יותר ממשיים שנעלמו לגמרי ברגע האחרון בגלל הסינופטיקה הבעייתית, והיא קיימת בהחלט גם בתחילת מרץ
אני אישית אחרי 2 "המערכות" החזויות לחודש פברואר שנעלמו כלעומת שבאו לא הייתי כותב וממהר להוציא הצהרות על מערכת ב4 למרץ -
דוד מרשמלו לא מוציא את הצהרותיו על פי המפות. ולכן זה לא מאוד מעניין אותו מה שרואים עכשיו.
מה שכתבתי מבוסס בעיקר על כך שדווקא רואים בעדכונים את גרעין הקור האדיר נמצא מצפון לנו בטווח הזה. הבעיה כרגע היא הרמה עלינו, ולא אספקת הקור מצפון. השאלה היא בעיקר עד כמה תהיה תבנית חסימתית לאורך זמן. ומבחינת המפות בפועל - תשווה את עדכון ערב לעדכון לילה ב300 שעות ותראה עד כמה אין שום משמעות למפות בפועל.
אגב דווקא המפות של גפס בערב נראו בעלות פוטנציאל לא רע.
בכל אופן בטווחים כאלה אין מה להסתכל האם רואים אפיק או לא. צריך מבחינתי לראות יותר את המהלך הכללי. מבחינה זו אני סבור שישנו פוטנציאל לא רע למערכת אי שם בתחילת מרץ.
בכל אופן זה לא משנה, כרגע יש הפסקה ארוכה, כהמשך של העונה החלשה הזו. וההמשך אם יבוא, שיבוא... -
אם בא למישהו להסתכל מה עוד יכול להיות החורף אז שיראה את גפס הלילה ב372 ש'
אבל מה שבטוח שתמיד אצל גפס רואים כאלה דברים בכאלה טווחים, גם בקיץ... -
דוד בקיץ לא בטוח בכל אופן לפני 372 תסתכל ב360 במפת 850 כדי להבין מה צריך לעבור כדי להגיע לזה 🥵...
לילה טוב -
ישיר חחח הרגת אותי...
האמת גם ב372 ה850 לא משהו אז בכל מקרה לא על זה תקוותינו... -
בוקר טוב
המגמה המסתמנת לסוף פברואר - תחילת מרץ לשקע שרבי וחם מהרגיל
כך נראה בכל המודלים גם הבוקר -
אקלימוס אמר במערכת הבאה:
לאחר מעט גשם השבוע
אני לא יודע על איזה "מעט גשם" מדבר מרשמלו
אם כמה טיפות שאולי ירדו ביום חמישי נחשב "מעט גשם", אז בהחלט גשם מקומי ברובו קל יכול להחשב "מערכת"