עדכון ערב - יום ראשון
-
לאחר המערכת היפה של שישי, הגרמני לראשונה מזהה אפשרות לציר ומערכת נוספת בתחילת שבוע הבא, בדומה למודלים האחרים, ונראה טוב גם לאפשרות של גל נוסף אחר כך. מעודד כמגמה.
-
גפס ממשיך עם עידכונים טובים גם לסופ"ש וגם למרכת קטנטנה בשני הבא
ועוד מערכת בהמשך, בקיצור שום חסימה
הבריטי נראה פחות למערכת סופ"ש אבל משתפר יחסית לעצמו, ונראה שמכין הפתעה למרכת של שני הבא..
הקנדי נראה הכי פחות טוב גם לסופש וגם לשני הבא אבל מי שואל אותו... -
yakov123 א"א להתייחס לקנדי רק כשהוא אופטימי ונחמד
הקנדי טוב מאד בזיהוי מגמות לטווח רחוק וראינו את זה כמה וכמה פעמים לאחרונה ובשנים האחרונות
בכל מקרה לסופ"ש הקרוב יש דיי הסכמה במודלים על מערכת משמעותית עם הרבה הרבה גשם ואולי שלג בפסגות הצפון -
yakov123 אכן. אם כי לעניין שבוע הבא אני כן חושב שבכל זאת רואים שכל מודל בתורו מראה בעייתיות בשבוע הבא, וזה רומז על כך שיש שם חשש שמערכות לא יצליחו להדרים (כמו הקנדי הערב).
וגם לפי גפס שמכניס איזשהן מערכות בשבוע הבא, שתיהן בפועל מאוד אנמיות, צפוניות וקטנות, וביניהן ישנה התחממות ניכרת שלא נראתה כבר כחודש. גם ממוצע הרצות גפס לא נראה טוב שם. וזה לא מפתיע.
כך שאיך שלא יהיה זה לא ברור שלא נושפע מהרמה החזקה הזו. נראה מה איסי יראה ונמשיך לעקוב -
ישיר ברקנל לשבוע הבא מדהים!
פוטנציאל נפיץ מאד עם הרמה הזו במערב אירופה -
דוד מסכים, הוא נראה הכי טוב הערב. לדעתי איסי בבוקר היה בכיוון דומה עם מערכת די משמעותית ביום שלישי. אבל גם לפי ברקנל אני לא רואה מערכת ממש דרומית שם בגלל מבנה הרמה, ובכל זאת מערכת טובה. (רציתי לבדוק את איסי עכשיו אבל עם כל השדרוגים החדשים טופקארטן מלא באגים, ועדכון הבוקר מוצג רק עד 90 שעות )
-
ובכל אופן כמו שאני אוהב להדגיש מדובר בטווח רחוק. שבוע זה טווח מאוד רחוק כיום. אני מסתכל על זה רק כדי להתעודד שרואים אופציות חדירה של מערכות למרות הרמה. אבל באמת בטווח כזה גם אם כל המודלים היו מראים סערת שלגים, זה היה יכול להיעלם...
-
איסי גם מצויין לטווח הרחוק
-
ככלל המשך תעבורת אפיקים לאזורינו ועליית רמה מעל מערב אירופה
מדהים! -
דוד כן. לטווח המאוד רחוק רואים במודלים ואפילו אצל הקנדי ה"גרוע" הערב, נראה שאחרי ההתרכסות הקלה באיזורנו, המגמה היא שוב להתרכסות באיזור האטלנטי ומערב אירופה, מה ש"מגלגל" אלינו את כל האפיקים והמערכות... נראה שעובר שם חורף חם ויבש במיוחד, לפחות בתקופה האחרונה.
(דווקא איסי במפה האחרונה פחות בעניין, אבל זה כבר סתם) -
ישיר אני בעד שכאן יהיה חורפי ושם לא...
הטווח הוא לא רחוק מאד, נכון שבמושגים של תחזית הוא רחוק אבל 168 ש' זה טווח שבהחלט ניתן לדבר עליו (סה"כ שבוע מעכשיו) ובוודאי 144 ש' שזה פחות משבוע
לכן זה מעודד כי אין פה בעצם שום חסימה בפועל עם המערכונת של מחר והמערכת של סופ"ש, ב"ה העסק ממשיך עם כל העוצמה -
דוד בכל זאת אני קצת נזהר. הרמה הזאת (שנראית לתחילת שבוע) היא לא דבר שמאפשר תעבורת אפיקים רגילה. נקווה שאכן נצליח לקבל את המערכות שנראות.
צריך לשים לב שכל מה שנראה במודלים אחרי סופ"ש הקרוב אלו מערכות צפוניות ש"מגרדות" אותנו (כן, גם מה שברקנל מראה לטעמי לא יוכל להדרים. תסתכל על כל המפות האחרונות אצלו ותראה שאין כמעט הדרמה אלא רק התמזרחות).
לכן לדעתי כל עוד הרמה הזאת תהיה מדרום לנו, על הצד הטוב (והפלאי לדעתי, זה גם באמת מפתיע) - נצליח לקבל מערכות גשם "חמודות" פלוס, עם נטייה לצפוניות, ולא ממש קרות. ורק כאשר הרמה תתמזרח או תשקע יחזרו האפיקים להיות אמיתיים ודרומיים (בתקווה שזה יקרה בע"ה).
כמובן הרציפות נפלאה בכל אופן, גם במערכות קטנות. אבל קשה לי לראות שאלו יהיו מערכות חזקות או קרות. ככה אני רואה את זה כרגע...