ביתר ירושמיים - בונפרטה
-
ישנה אגדת עם עתיקה המתארת את נפוליאון בונפרטה bonaparte באחת ממסעותיו לכיבוש חלקיה המערביים של רוסיה
שחדר לאחת מערי האויב בתחפושת של "פשוט-עם" עוזרו של מפקד
שמע נפוליאון את תיאוריהם של חיילי האויב אודות המצביא המהולל... אך הוא בצידה של המסבאה כביכול אינו קשור לנושא השיחה
[אגב המשכו של הסיפור הוא שאחד מחיילי האויב זיהה את נפוליאון את שעוזרו ששיחק כ"מפקד" הוציא את בונפרטה האומלל בברוטליות מהמסבאה
-בנבירותי עד אין סוף בפחי האשפה של ההיסטוריה לא הצלחתי לזהות אף לא את קצה זנבו של הלוחם שהיה כפסע מחיסול המצביא הגדול...]
כנפוליאון בשעתו ישבתי אני כ"פשוט-עם" ביום חמישי האחרון (ט"ז אב פ"ג) באוטובוס באחת משכונותיה הדרומיות של עיר הקודש
סביבי עמולת צהוב-שחור מגדול ועד קטן אך אני כ"בור" בעניין (ב"ה) לא זיהיתי בתחילה את עוצמת המאורע
כי אני נוסע הרי לביתר -והם לירושלים...
חשבתי לתומי אולי מדובר בהכנסת ספר תורה מיוחדת... או שמא איזו הרצאה של אותו מחזיר בתשובה שהיה פופולרי מאוד לפני עשרים שנה (בשעתו אמרו עליו שהחזיר מיליון איש בתשובה-מאתיים אלף חמש פעמים...)
אך לפתע זיהיתי את הכיתוב הצהוב-שחור...
משהו שהזכיר לי בדיוק את נפוליאון בשעתו בגלגולה החוזר של ההיסטוריה...
ישבתי לי בשקט -אך בליבי חשתי מצביא מהולל...
מה שריסק אותי אל קרקע המציאות הייתה דווקא טעות מסוימת בהקלדה
לא ביתר ירושמיים היה כתוב
זיהיתי שמה משהו אחר...
ירושלים... -
מה זה קשור לנושא הפורום?
-
הי mashav תנסה לדמיין שמוחקים את השם שלך בפורום ומישהו שואל אותך "מה זה קשור לנושא הפורום?"
אני לא חושב שהיית רואה צורך אפילו להגיב לו
עכשיו תנסה לדמיין שאתה רואה את השם mashav על שלטי חוצות
אני חושב שאתה מתחיל להבין את הקשר....
ובפעם הבאה שאתה מסמן למישהו דיס-לייק הייתי ממליץ לך לא לכתוב גם תגובה כדי להשאיר לי לפחות את הספקות ממה לא מרוצים
אחרי שכתבת למה לא היית מרוצה זה כבר נתון לוויכוח ואני יכול להחליט שמבחינתי זה קשור לנושא הפורום בהחלט