עדכוני ערב חמישי
-
גפס עדיין עם התרחיש של שקע רום מנותק רק עם דחיה והרבה פחות שמן מהצהרים (150 ש')
גם מאד קצר ומהר מאד מתמזרח
העניין נזיל ביותר
אבל גפס הערב בנתיים יחיד בצפי שלו, הגרמני קצת קרוב אבל עם משהו קצר יותר
ברקנל מערבי מידי (גם עם שקע רום אבל מערבי בנתיים לא נכנס) -
דוד
עצם זה שזה מישתנה בין עידכון לעידכון עדיין לא צריך לילחץ אגב אם אתם זוכרים שבוע שעבר המודלים נתנו לנו חסימה מסוף שבוע זה ואתם יודעים מה קורה חסימה אין -
גשם עד בלי די ב"ה חסד ה'
אבל גם זה נזיל צריך לא להפסיק להתפלל שהחורף ימשיך עד שיבלו שפתותינו מלומר די -
גשם עד בלי די בכל מקרה אם התרחיש הוא שקע רום מנותק זה באמת דבר מאד מאד נזיל
אבל העיקר שהמפות פעילות ויש הגעה של אפיקים לאזורינו -
דוד
נכון אבל אנחנו דנים עכשיו אך יהיה המערכת ולא מתי יגמר החסימה -
ובכלל לטווח הארוך (לקראת ה17 לחודש) יש עקביות בעיקר אצל גפס להגעת מערכת משמעותית
רחוק מאד צריך להמשיך לעקוב -
ערב טוב, חברים... בסוף עם מגמות או עם "אין חסימה" ו"יש אפיקים" לא ממלאים כינרת... זגזגת המודלים מטורפת, מבעיה של מזרחי מדיי עברנו כמעט בבת אחת לבעיה של מערבי מדיי. התרחיש של שקע רום מנותק הוא גרוע מבחינת מגמה. ולא צריך הרבה להתאמץ כדי לראות מה קורה לזה אצל ברקנל והקנדי.
הערב אצל כל המודלים האפיק הצר הזה הופך לשקע רום מנותק. אצל גפס+הגרמני הוא מגיע בסדר, אבל אצל ברקנל+הקנדי הוא כמעט נעלם.
מלבד זה מדובר בדחייה של המערכת, שזה גם לא משהו. ואני מזכיר איזה אפיק קפוא זה נראה בהתחלה עם תרחישים של שלג כמעט בתל אביב... אז לא נשאר מכל זה הרבה...
אז ב"ה החסימה שהיה נראה שעלולה להיות לא נראית, אבל בפועל אנחנו במצב חולשתי: המערכת ה"גדולה" שנכנסת עכשיו הצטמצמה (אם כי היא בהחלט לא רעה). המערכת של יום שני נגוזה, והמערכת של האפיק בהמשך נדחית ומצטמקת.
לכן בשלב זה לא מנחם אותי לראות אפיקי ענק לעוד שבועיים...
לא באתי להתבכיין הערב, רק להעיר שבינתיים אנחנו לא יוצאים עם יותר מדיי ביד מה"מגמות". וגם מה שרואים נעלם לו אט אט.
נקווה לשיפורים -
ישיר
לפי עידכוני ערב אני חושב שהדברים לא יסדרו במודלים לפחות עד מוצש -
גשם עד בלי די לפי המודלים הערב - מוצ"ש זה עדיין רחוק מלהיסגר. אם הכיוון הוא שקע רום מנותק, זה דבר שיכול לשגע אותנו עד יומיים לפני המערכת. יכול להיות מערבי מדיי ומתאקלז, יכול פתאום להיות דרומי מדיי. תרחיש שקע מנותק הוא אולי הכי פחות יציב וניתן לחיזוי. ובהנחה שהמערכת נדחית לסביבות יום חמישי, אז באמת מוצ"ש זה מאוד מוקדם.
ובכל אופן לדעתי יש עוד זמן לשיפור המהלך כולו. לא בטוח בכלל שניסגר על שקע רום מנותק. -
ישיר
קודם כול בוא נחכה לאיסי
אבל אני חושב שנתחיל לסגור תרחיש במוצש -
בהחלט שקע רום מנותק הוא דבר מאד נזיל ויכול להשתנות המון פעמים עד הרגע האחרון
צריך לציין כי דווקא לגבי המערכת שהולכת לפקוד אותנו ממש בשעות הקרובות תחילה בצפון יש איזה הקצנה במודלים שראינו גם הבוקר ביחס לכמויות המשקעים השיאניות יכולות להגיע ל100 מ"מ
עדיף לנו הקצנה לטווח הקרוב מאשר לרחוק... עד הרחוק יש עוד זמן והכל נתון לשינויים העיקר שאין כאן תצורה חסימתית שראינו אותה קודם לכן ולכן זה מעודד להמשכו של החורף -
איסי שהתחיל להתעדכן רואים תחילת ירידה של אפיק ב96 ש'
-
דוד כבר ב120 ש' אפשר לראות את ההבדל מהבוקר. לא יאומן איך כל המודלים השתנו תוך יום.
-
ישיר מדהים איך איסי הצטרף לקואליציה של השקע רום מנותק!
זה מתחבא לו שם איפשהו בין 144 ל168 -
דוד לפיו מערכת זריזה וכנראה לא משמעותית במיוחד, וגם נדחית ליום חמישי.
עם הדחייה הזו זה כבר טווח של כמעט שבוע, אז הכול עוד יכול להשתנות -
ישיר נכון
אבל זה שיש כיוון של שלשת הגדולים גפס איסי וברקנל על שקע שיורד לאזור זה כבר מעודד ובפרט ששלשתם מראים על שקע רום (אם כי לברקנל הוא מערבי מידי) זה מעניין
אגב איסי לסוף הטווח מראה על אפיק נוסף שמתחיל לרדת מעניין לעקוב אחריו -
דוד
לא לשכח ששקע רום מנותק יכול בסוף ליתקע עלינו לכמה ימים טובים -
גשם עד בלי די נכון מאד
ככה זה נראה לפחות בגפס
אבל צריכים שבאמת הוא יתקע עלינו ולא קצת מזרחה או קצת מערבה כפי שברקנל מראה -
באיסי זה הרבה יותר קצר קצת אחרי 144 נכנס וכבר ב168 הוא מזרחי (יממה אחת)
-
אתם צודקים. ובכל זאת אני אומר שתרחיש של שקע רום מנותק בטווח של שבוע הוא מאוד בעייתי. הסיכוי שהוא מחזיק ככה ומצליח לעבור במקום הנכון ובעוצמה, ויחזיק ככה שבוע של עדכונים, לא גדול במיוחד. אבל נעקוב