עדכוני מודלים שבוע פרשת וישלח (25 לנובמבר למניינם)
-
יעקב
אצל איסי אנחנו מושפעים משולי אפיק בכמה גלים
אני לא מסתכל על מפות משקעים לכאלה טווחים ואני לא יורד לרזולציות של מזרח ומערב
אני מדבר על הראיה הכוללת שרואים אצל איסי גלי אפיקיות באזורינו שיכולים להביא לכמה מערכות כאלה ואחרות -
אתה צודק אבל כשאתה כותב פצצה לכל הטווחים. יש מצג שווא שיש איזה מערכת. משקעים בהחלט יש כמעט כל יום מיום שלישי עד סוף הטווח
-
אני הייתי מסייג הכול, כי הפעילות של שלישי/רביעי מאוד חמקנית ויכולה להיעלם או להיות ממזרח וכדומה. וגם אחר כך למרות שיש גלי אפיקיות הם עדיין תמיד רק מגרדים אותנו או מגיעים מוחלשים. יש בסיס להניח שיהיו ימי גשם בשבוע-שבועיים הקרובים, אך קשה כרגע לקבוע שהם יהיו משמעותיים או מסודרים.
-
ישיר אני חושב שאתה מידי פסימי מכיוון שרואים את כול האפיקים שם יורדים בצורה נורמאלית וללא קונצים וכל מיני מראין בישין
-
גשם עד בלי די מתקשה להבין מה שאתה טוען. אצל כל המודלים אנחנו מגרדים את צירי האפיק מלמטה בקושי, או שהם מאוד מוחלשים. לא ראיתי הערב מפה אחת של אפיק מסודר שמגיע אלינו. שוב, זה יכול להביא גשם אבל גם עלול לחמוק בקלות אם יהיה צפוני מדיי או יגיע חלש וכדומה.
-
ואגב גשם עד בלי די את הביטוי לזה אתה רואה באיסי שלמרות כל צירי האפיק אין כמעט טיפת גשם אצלנו במפות המשקעים.
-
ישיר ממתי מסתכלים על מפות משקעים בכזה טווח ארוך
-
גשם עד בלי די זה לא אומר מה יהיה, אבל בהחלט זה אומר מה התרגום של המפות הנוכחיות של העדכון.
אגב אמרתי מה שאמרתי בלי קשר למפות משקעים, רק הראיתי לך שזה גם בא לידי ביטוי במפות המשקעים.
בכל אופן זו דעתי שכרגע הדברים לא חד משמעיים. וממילא גם כך הטווח רחוק ויכול להשתנות אז יש מה להמתין. -
הבוקר איסי משתגע עם יותר מ100 מ"מ בחופים אבל סינופטיקה גרועה לכזה טווח - שקע רום עמוק ומנותק
-
איסי במהלך שונה מכולם הבוקר, נזכור לו את זה ונתראה במוצ''ש
-
נתי בינתיים הבוקר הוא עם תרחיש שונה אבל לא פחות גשום