עדכוני מודלים יום רביעי - האם אנחנו לקראת כמה מערכות עוצמתיות?
-
לא דפדפתי על כל ההרצות
אבל הרצה 4 למשל חלומית -
מה הסיכוי שאנסמבל מפשל ונקבל מזג אוויר חם מהרגיל בסוף החודש? והאם קרה בעבר משהו דומה?
-
WindKedem יש סיכוי שבסוף באמת יהיה חם אבל זה אולי 5% ו 95% שיהיה מערכת השאלה כמה איך וכו
-
המצב באמת טוב רק לחשוב שלפני כמה ימים ראינו חסימה שעולה עלינו אחרי המערכת הקודמת וכרגע אין חסימה אלא הפוגה קלסית של 5/6 יום בערך וזה טוב לתת לאדמה לספוג את כמויות הגשם שירד כבר
מה שכרגע רואים זה הסכמה נדירה בין המודלים ובין האסנבלים על רמה במערב אירופה כול הבלגן כרגע זה כמה הרמה הזו תהיה רחבה וכמה היא תחדור צפונה וזה בעצם כול הבלגן בין המודלים על מה יהיה אם ירידה מזרחית או מערבית של האפיק מה שברור שאנחנו ככול הנראה לקראת רצף מערכות רציני שיתחיל ביום שני הקרוב ויתעצם ככול שיעבור הזמן
אנסמבל גפס צהריים למפלס 850
מפלס ה 500 שימו לב שהצבע הירוק כאן זה כבר בגובה 530 ואדום חלש זה 560 בערך
מפלס ה 850 אצל איסי בוקר
ההרצה הכי ימנית זה ההרצה המבצעית -
אני חושב שאתם לא מבינים כמה נדירים הרמזים שרואים במודלים לסוף החודש, באמת לא זכור לי משהו כזה
-
באמת מדהים למרות הטווח, ממוצע הרצות עם טמפרטורות שליליות ב850 לטווח 240 זה פשוט טירוף
-
anonimy12314 סתם שאלה - אני לא רואה בממוצע ההרצות בגפס טמפרטורה שלילית ב850 בשום שלב. איפה אתם רואים?
-
ישיר צודק, בעדכון הזה לא היה
בעדכון ערב לדעתי היה -
גם בעדכון הזה הטמפרטורה בממוצע בתאריכים האלה סביב ה1
-
גשם עד בלי די האנסמבל שהעלת לאיזו נקודה הוא?
-
happy אזור המרכז
-
anonimy12314 בטח מבינים זה נראה אחת הדברים הפסיכים שיש
יש כאן כמה שבאישי העברתי להם מפות מלפני הרבה זמן לתאריכים האלה ואפילו אני לא כ"כ האמנתי שזה יקרה והמציאות מעל לכול דמיון -
anonimy12314 אז תכלס יש כאן איזושהי התמתנות. כי גם בבוקר וגם בצהריים הממוצע לא ירד מתחת לאפס.
אנחנו גם רואים את הבעייתיות בחלק מהעדכונים האחרונים אצל גפס+איסי+הקנדי, של מזרחיות של הרמה, או שהאפיק לא מדרים.
סליחה על צינון ההתלהבות כרגע...
בכל אופן הכיוון הכללי עדיין בוודאי חזק עם פוטנציאל טוב. -
ישיר כבר אתמול ראו את הבעיה של מזרחיות הרמה זה לא התחדש אתמול
-
גשם עד בלי די כן אבל ייתכן שההרצות בגפס מראות שהסיכוי לזה גדל. בכל אופן יש עוד זמן
-
ישיר בדיוק נמתין עוד יום יומיים
-
גרמני ערב עדיין מדרים את האפיק יותר מאחרים. ומכניס את המערכת כבר ב22 בבוקר.
-
WindKedem היית רוצהה טוב לחלום אולי בחורף הבא
-
גפס ערב נראה לקרת טרלול מוחלט, התנתק גרעין קור מהגרעין המרכזי והוא שועט לעבר ישראל
-
הפחד היחיד שלי הוא שירד מזרחי מדיי
הנחתה מדהימה ומדויקת בעדכון ערב, אולי היה כדאי טיפה מערבי יותר