מודלים יום שני שלישי רביעי וכו וכו...
-
פינקי מה ראית בבית שמש שיורד שם פחות?
-
גשם עד בלי די נכון. אני חשבתי שהם מדברים על הממוצע לתקופה ולא שנתי, ולכן הסכמתי על זה שהמצב בשפלה והרי יהודה וירושלים לא משהו.
לדעתי זה לא ממש הוגן להסתכל על השנתי (כי יש עוד מלא זמן) אלא צריך להסתכל על התקופתי שהרבה יותר משקף את המצב.
מה שכן רוב הנגב בפיגור לא קטן וזה עדיין לא השתנה. -
גשם עד בלי די הרוב המוחלט של האיזורים (שלא בדרום ממש) בממוצע ומעלה חוץ מבית שמש 88%. נקודה מעניינת.
טוב חרגנו מהנושא העיקרי - המודלים. אז נראה לי כדאי שנחזור… -
פוסט זה נמחק! -
כמה דברים 1. בדרום לא מסכמים את העונה לפני חודש יולי
2. ברוב המקרים שזכור לי עיקר הגשם בדרום לא יורד בשיא החורף אלא רק בסתיו ובאביב
3. תחנת פראן עם 112% מהממוצע השנתי וכול זה ירד בכמה שעות בודדות בלבד
4. איש השלגים השנה מאז איפשהו באוקטובר לא עבר 7-8 יום בלי מערכת גשם בארץ הסיבה שלא זוכרים זה בעיקר בגלל המלחמה וגם בגלל שהיה יחסית מאוד חם
5. פינקי לגבי בית שמש דווקא בשנים האחרונות יש יותר גשם בדרום העיר מאשר צפון צפון בית שמש -
גשם עד בלי די ירושלים כבר מעט פחות מהממוצע לתקופה (96%) , ומכיוון שלא נראה שיש באופק משהו משמעותי לאזור זה, נראה שתוך שבועיים היא תהיה אולי 80% מהממוצע לתקופה. וזה בהחלט חוסר מצטבר.
אבל באמת מיצינו. -
ישיר שכחת ששנה ממוצעת זה 90-110% ואם כול הכבוד אתה עדיין לא יודע כמה ירד לנו ביום ראשון ושני
ועדיין המודלים לא יודעים מה יהיה עוד שבוע אז אפשר להפסיק לבכות עד 20 למרץ שאם אז לא רואים מערכת רצינית אז באמת יורד הסיכויים לכימות של יותר מ 100 מ״מ -
גשם עד בלי די נכון אני לא יודע.
בכל אופן כל מה שנכתוב לא ישנה את העובדה שהמערכות האחרונות, קיפחו משמעותית את האזור מירושלים דרומה, ואת פנים הארץ במרכז.
אני מדבר על נתונים ועל מציאות לא על רגשות.
*
אגב כנראה העדכונים באמת משעממים ולכן אנחנו דנים בדברים שלא קשורים לכאן.
כמו שהערת, עדיין לא ברור כמה גשם יירד בשבוע הבא. יש כמה צירים צפוניים שאם יצליחו מעט להדרים יביאו עוד גלי גשם. הטווח הרחוק עדיין נתון לשינויים. וכל זה נכון כבר כמה וכמה ימים, כך שאין הרבה חדשות. -
ישיר נכון שהיה קיפוח לאזור ירושלים אבל קיפוח שעדיין אנחנו בממוצע לתקופה זה נחשב סתם חוסר מזל ולא קיפוח (חוסר במערכות מאוד עמוקות)
-
זה הממוצע לתקופה המקבילה
-
גשם עד בלי די כל מילה בסלע
אני רואה את המפה ששלחת ולא יודע אם לבכות או לצחוק. מה יש להתלונן ריבונו של עולם אוי אוי אוי ירושלים רק 96% ממש בצורת אולי נתחיל לומר "עננו".
ואגב בתוך כדי דברי הזכרתי גם את הענין שביחס לממוצע עד עכשיו ולא השנתי אנחנו המצב מעולה גם במקומות "המקופחים" כנראה מרוב מלל לא שמת לב אבל מה זה משנה הענין הובהר והוברר. -
גשם עד בלי די חוסר מזל??? לא צריך להיות גאון כדי לראות את העקביות של העונה הזו בכך שאנחנו בשולי אפיקים מכל כיוון. נו באמת.
-
ישיר דווקא השנה "השולי" האפיקים נתנו יתרון לאזורי ההרים ולא כול הדברים הירוקים האלה (תרתי משמע) שהשנה דווקא נתנו לנו גשם בצפון חוף ולכן כולם כאן צריכים להבין דבר אחד שכדי לקבל מערכת טובה זה לא משנה אם יש ברום ירוק או שיש רק שולים של צהוב אלא הכי חשוב זה דווקא עומק השקע הקרקעי ומיקומו אם כול השאר אפשר להסתדר יופי גם שהם לא בשיא התנאים שלהם
והחוסר מזל זה שהשקע החליט להיות כמה ק"מ מערבית מידי -
גשם עד בלי די "חוסר מזל שהשקע החליט"? אם כל השקעים מחליטים אותו הדבר כנראה זה לא רק חוסר מזל. אבל טוב באמת מיצינו.
-
ישיר כשזה רק 2 שקעים שהתמקמו שם אז זה נחשב חוסר מזל ולא סיבה למסיבה ירושלמית
-
ובכן - נגמרו הוויכוחים (האמת שלא....) - חוזרים למודלים,
מה צופים לנו המודלים גם למערכת הנוכחית ?
ומה להמשך וסוף הטווח ?מה גודל החסימה הצפויה ?
והאם יש כבר רמז למערכת שמרשמלו צפה ל-27 לחודש (עם פוטנציאל לסם הלבן....) ? -
אוהב שלג לא ישבע לגבי שישי שבת הקרובים - כנראה רוב הגשם בצפון, ובמרכז בערך עד קו ת"א. אולי פה ושם יזלוג גם דרומה מזה.
כרגע המודלים נוטים להארכת המערכת בעוד גל או שניים לפחות עד יום שני (תפרוסת המשקעים בראשון-שני עשויה להיות מסודרת ונרחבת יותר ממה שראינו, אם כי גשם יותר מתון).
אצל חלק מהמודלים יש אופציה לגל נוסף בשלישי/רביעי (ואולי אפילו עוד משהו קל בחמישי/שישי), מדובר במעברי אפיקים רדודים מצפון שעשויים לתת משהו. אבל זה מאוד גבולי וחלש כרגע.על הטווח הרחוק אין הרבה מה לומר, מלבד שכרגע נראה שתהיה הפוגה של כמה וכמה ימים לפחות מסופ"ש הבא, עם התחממות ניכרת. מעבר לזה אין הרבה טעם לדון בטווחים כאלה של כשבועיים.
-
הרצות גפס ערב
-
איסי
-
גפס לילה נראה יותר טוב לטווחים ההזויים