עידכון בוקר יום ב' יג אדר א'
-
בוקר טוב
העיניים נשואות למערכת ה23 לחודש
גפס הבוקר עם ירידה מזרחית מאד מה שמשאיר אותנו עם.... שרב
אבל רב ההרצות תומכות במערכת יפה בתאריך זה יש מהם ממש סוערות וקרות
(הרצות 1 ו- 7 ) גם הרצת הקונטרול נראית בסדר גמור
אצל הקנדי היריד מתחיל לרדת ואז מקבל פליק מהרמה שמעיפה אותו צפונה חזרה -
לצערי גם הבוקר אני לא רואה שום סימן ממשי למערכת משמעותית. גפס פשוט גרוע עם 0 מערכות משמעותיות עד סוף טווח התחזית שלו. גם אצל הקנדי לא רואים שום דבר ממשי בפועל.
חסידי מרשמלו אמורים להיות מודאגים כי לפי התחזית שלו אחרי ה23 לחודש יפסיקו האפיקים החורפיים. לפי המודלים כרגע ההפסקה הזו כבר קרתה ואנחנו מקבלים רק מערכות סתוויות/אביביות, אי"ס ושקעי רום מנותקים. (כמו הפעילות בשבת הקרובה שבינתיים נחלשת/מתמזרחת ועלולה להיעלם). אישית מניסיון התקופות האחרונות אניי לא מתרגש מכמה הרצות בגפס. אמינות ההרצות פחותה מההרצה המבצעית, קצת קשה להיתלות רק בהן...
כך שלדעתי מוקדם מדיי ואולי בכלל לא נכון ליצור ציפיות למערכת משמעותית שלא קיימת בשום מודל. לא כך?
נמשיך לעקוב -
ישיר אתה מתייחס רק להרצה המבצעית
מה עם שאר ההרצות? -
בדיוק yakov123 הוספתי משפט על ההרצות.
בכל אופן אני לא יכול להשתכנע מהרצות בודדות של מודל אחד. לא אומר שאין אופציה כזו. יש זמן לשינויים. אבל ממש קשה לי ליצור ציפייה לזה. -
ישיר שמת לב שאיסי לסופ"ש נראה מעניין?
-
yakov123 למעשה חזרנו למצב בו האפיקים לא מצליחים להדרים. מצב שהיה בתחילת העונה והפסיק בינואר. כרגע למרות הסינופטיקה שלכאורה נראית לא רעה בכל זאת האפיקים לא מתעמקים דרומה, ואנחנו מקבלים רק ריקושטים או שקעי רום מנותקים וחלשים.
-
yakov123 מסכים. לגבי סופ"ש הקרוב. כבר הערתי כמה פעמים שיש שם אופציה לפעילות. אבל אופי הסינופטיקה הוא כזה שזה עלול להיעלם ברגע. מאוד מאוד לא יציב ומאוד גבולי. לכן קשה לי להתייחס לזה ממש ברצינות. אם ביום רביעי-חמישי יהיה עדיין צפי לפעילות בשבת, זה יהיה טוב.
-
ישיר תודה רבה על העדכונים!
ואכן חבל לפתח לאנשים ציפיות, המצב במודלים לא טוב , אפי אם ההרצה המבצעית היתה טובה לטווח רחוק רק שכל עדכון זה היה נדחה זה היה גרוע.... בודאי כשזה רק בכמה הרמות. -
Mashav כן. לצערי. וגם איסי בלי שום דבר ממשי עד סוף הטווח. זה מה יש בינתיים
-
עדכון צהריים של גפס נראה מבטיח
-
anonimy12314 עדכון טוב של הגרמני לשבת הקרובה. גפס בעדכון טוב יותר לטווח הרחוק אבל סינופטיקה די משוגעת ולא יציבה. נמשיך לעקוב
-
anonimy12314 צריך להדגיש שבעדכון זה בפועל אין כלום, רק סינופטיקה שיכולה להיות מבטיחה.