ליל ירח כמעט מלא מלא הילה
-
ליל ט''ו באייר, ליל ירח כמעט מלא (99%), והעננות הגבוהה מביאה להופעת הילה יפה שנוצרה בעננים סביב הירח. כמובן שבעין זה נראה הרבה יותר טוב מאשר במצלמה (הרי לא מדובר במצלמה מקצועית), אבל לתפוס משהו בכל זאת הצלחתי.
-
מתי היה יותר מלא?
הלילה או שלשום?ואכן הלבנה תפסה את תשומת ליבי גם בתחילת הלילה וגם לפנות בוקר.
-
אוהב לדעת הכל אמר בליל ירח מלא הילה:
מתי היה יותר מלא?
הלילה או שלשום?ואכן הלבנה תפסה את תשומת ליבי גם בתחילת הלילה וגם לפנות בוקר.
אתה צודק ! תיקון טעות.
בלילה שצילמתי עדיין הירח לא היה מלא לגמרי (99%). הוא הגיע למילואו הלילה. אז לכן אני מתקן את הכותרת ל''כמעט מלא''. -
אני חשבתי ששלשום היה יותר מלא. ואתמול קצת פחות (כך חשבתי ההגיון של ימי החודש...)
ואתה בעצם אומר שרק הלילה יהיה מלא מלא?
-
אוהב לדעת הכל בלילה הזה- ליל שישי הוא הגיע לשיא מילואו. מליל שבת הוא מתחיל להתחסר.
-
ז'ק 2 לא שכחו אותך בפורום ההוא:
תיכנס לשם ותראה באריכות... -
שימי ראיתי, התיעודים מהסוג הזה יותר התאימו לשם. כאן תיעודים מהסוג הזה ניראים לי פחות רלוונטים כי אני לא יודע כמה זה מעניין את החברים כאן. אם הייתי רוצה לפתוח פוסטים על הירקון הייתי יכול למלא כאן את הפורום בכל הקיץ ברמה יומית. אבל כאמור זה משהו ממש מקומי שלא יודע כמה הוא מעניין את מי שלא מהאזור כאן. אז נשאיר לחנוך א' למלא את מקומי שם.
-
להעמיד דברים על דיוקם
כשמדברים על הילה סביב הירח מתכוונים בדרך כלל לתופעה שבתמונות למטה.
בתמונה שאני צילמתי מדובר בהילה שונה שנוצרה בתוך מסך של עננים גבוהים, כאשר אור הירח החזק נשבר בתוך העננים ויצר הילה צבעונית. אבל הילה זאת שונה מההילה המצולמת למטה, שם ההילה נוצרת גם במרחק מהירח שם נוצרת טבעת מאירה במרחק מהירח ולא רק בצמוד לו כמו במקרה שלנו, וגם צבעי ההילה (במידה ויש) הם גווני אדום בפנים וגווני כחול מבחוץ. בהילה שאני צילמתי מדובר בהילה שנוצרה בתוך מסך העננות, וכאן הגוונים היו הפוכים- גווני הכחול בחלק היותר פנימי וגווני אדום בחלק היותר חיצוני.