עידכון חמישי ערב
-
יום חמישי ערב.
ערב טוב לכולם.
שמעתי שמישהו אמר שלמערכת הזו יש עור של פיל.
תיקנתי אותו.בדרום אפריקה מצאו פיל עם עור של המערכת הזו!ממש כך.
מעט הסטוריה וסקירה מה היה לנו בשנת הבצורת השחונה הזו. או בעצם מה היה חזוי לפברואר כי את ההסטוריה כולם יודעים.
מערכת תחילת החודש,(לא חוכמה,היא הייתה ממש בתחילה), זיהינו מבעוד מועד,הייתה בפועל.
מערכת 10.2 היגיעה על חודו של יום,וזו המערכת השניה.מערכת 18 לחודש,כאן הסיפור הגדול באמת.
מאז שניצפתה לא היה לה ולו רמז במפות.
לפני מס ימים הופיעה משום מקום אך כבר אז הייתה מוגדרת כבעייתית במיוחד.
אפיק ים סוף,שקע אום,אפיק מצפון בעל אופי קר.לך תחבר עכשיו את המשולש הזה,ותנסה להבין איזה מן המערכות יהיה דומיננטי.אין דרך נקודה!
לא למודלים לא לאף אחד.אין שום דרך!
הקריסה שהיחתה למודלים עם מערכת זו ואני מדבר על הגדולים הייתה מדרגת "זה קורה" עד דרגת האבסורד.
גפס הוביל מהלך באופן עיקש למדי בו הוא מרחיק מאוד את האפיק מצפון וכן את האפיק ים סוף מדרום והעקשנות שלו החשידה מאוד.ecדבק בקיום מערכת .ברקנל גם הוא.לפני יום וקצת כולם מתקפלים לכיוון גפס.נו ,גפס זה גפס לא? היו זמנים.עברו שידרוגים והשם ירחם על המודל הזה.
עכשיו מה עושים?משנים תחזית? אנחנו?? עד שהפציעה מתוך האפלה המערכת והראתה לכולם שאפשר גם לתת תאריך ולחשב חישובים שרק אתה והיושב במרומים יודעים על זה משהו,והמודלים כבר יסתדרו עם זה.בתוך כל זה גם היה תרגיל מסויים שעשיתי כאן על מנת לחשוף במערומיו אדם שחשב שהוא פיקח אך לא ידע שיש פקחים ממנו וניסה ליצור מצב מסויים ועל כן נחשפתם למס הודעות שלא ככ הבנתם את מהותם אך אלו חשפו את המציאות ועל כן איננו איתנו ההבחור ויצטרך לחפש מקום אחר,ורק הוא יודע שהתנהג בצורה מבזה ומביידת אך רק הוא זה שניפגע מכך ובזאת נסיים את העניין.בכל מקרה איך נוהגים?מה הקו שמאמצים בתחזית זו?. לא זזנו,לא בכמות המשקעים ולא באיכות המערכת נשארנו על אותו דבר וזה מה שיקרה בפועל.כתבתי למעלה מ10 פעמים בשבוע האחרון.היצמדו לחודשית.מיפגש מרגש בין 2 גושי אויר האחד מדרום,השני קר מאוד מצפון והעמקה לכיווננו של אותו אפיק הם אלו שיגרמו לשבת מעניינת ועוד לפני כן לגשמים בדרום.עוצמות נקודתיות של גשמים חזקים מאוד וברד ושאר מקומות גשומים בין 20 40 ממ ונקודתית בלא מעט תחנות גם 50 עד 60ממ שוב,מקומית,סופות רעמים לכל או רוב השבתועדיפות לפעילות משמעותית בהרי יהודה גוש עציון חברון וגב ההר הם אלו שיתנו למע זו להיזכר.מעין זבנג של 12 שעות יפות ותא גמרנו כי יהיה המשך מתון יותר.פשוט מערכת שגם כעת אני לא חושב שכל המודלים מזהים אותה נכון.בחרמון עליון שחג אך המשקעים שם לא ככ מרובים.מערכת הבאה עפ החודשית! לקראת סוף החודש כלומר 3 ימים לפני סופו.היא כבר נראית אך שם יש עניין לא קטן מכיוון שככל הניראה יהיה לה גל נוסף לתחילת חודש מרץ ושם צריך לעקוב.מיום חמישי הבא שוב גשום וקר והחורף לא נתן את מילתו האחרונה.לשאלותיכם סכר דגניה לא יפתח השנה וההשערה היא שהשנה תסתיים עם כ 80- סמ מתחת לקו האדום העליוןואני לוקח בחשבון ששואבים או מעבירים מים לשכנינו.זה סיכום של שנה שעדיין לא הסתיימה ויש לזכור ביושר את האמירה העיקשת שלנו אל מול כל המודלים ללא יוצא מן הכלל בתחילת הסתיו וגם אחכ שטענו ליובש ואם תדפדפו בדפי וואלה וגם כאן לאחור הסברתי בסתיו מדוע היובש הקיצוני עתיד לפקוד את ספרד והאזור ולא אותנו אך בנקודת זמן שהייתה פרט מלרצות להאמין לי אף אחד לא רצה להסתכן באישפוז כפוי עקב האמירה והקונצנזוס של כולם למצב של יובש נדיר.לסיום,פוטנציאל קיים(זו לא תחזית) בתאריך 3.3 לאויר קר מאוד שיגיע ממזרח אירופה,שמתי על השולחן,כאשר זה יהפך לתחזית אעמוד עליה כמי שעומד על כל דבר שרואה גם אם הוא לא בדיוק בקונצנזוס.שבת שלום.
-
מה שהוא כותב שם לגבי הכנרת אני ממש ממש לא מסכים איתו הוא כותב שבסוף החורף יהיה חסר לכנרת 80 ס"מ, עכשיו חסר רק 110 מ' גם אם לא ירד עוד גשם הכנרת תעלה בערך ס"מ ליום בחודש הקרוב, ואח"כ ס"מ ליומיים, אז רק בחודש הקרוב היא אמורה לעלות בע"ה כ30 ס"מ, ולפי המסתמן שיש עוד הרבה מערכות בדרך אז הכנרת תעלה עוד הרבה הרבה יותר...
-
לפי תחזיתו המערכת "לסוף החודש" תגיע רק ב27 לחודש. כרגע גפס מביא אותה כבר ב24. אמנם יש מודלים שמראים בעייתיות במיקום (כמו שהערתי בערב). מעניין מה יהיה...
-
סליחה טעות שלי. לחודש הזה יש רק 28 ימים, אז מרשמלו מתכוון שהגל הראשון יגיע ב25