מה קרה/קורה העונה ולמה "אפילו" מודל מרשמלו נותן מערכת רק בין 15ל20 לחודש? ממליץ לקרוא מעניין!
-
מס דברים מוזרים קורים העונה.
א.גרעין קור חזק הנשאר בקביעות במערב היבשת.
ב.תנועת מערכות עד שקיימות כבר במקום מזרחה מערבה או שהייתם מעל הים באופן די קבוע.
ג.מזרח אירופה( התרענו על כך בסתיו- יבש לחלוטין כמעט).
התוצאה! תלויים בחסדים של מערכות"עונות מעבר", או התפרקות רגעית של מערכת מעלינו וכיסוי גרעונות באופן לא מבוקר.
למה זה קורה?יש לי תשובה,היא לא לכאן,אך בשורה טובה ופחות טובה.
הפחות טובה,זה ימשיך לקרות,עובדה קיימת בתחזית החודשית למערכת ראשונה טובה לאחר מחצית החודש.הבשורה הטובה לחובבי החורף-. סיכוי טוב דווקא בשם כך ל"התפרקות אפיק אלים מאוד מעלינו בסוף ינואר או תחילת פברואר.זו לא תחזית זו אופציה.
אופיו של החורף על מערכותיו השונות בחלק לא קטן מן המקרים כבר ברור בתחילתו וזאת על ידי התנהגות האפיקים בתחילתו.בעית ההדרמה ותנועתם הייתה חשודה בדיוק כפי שלפני מס חורפים קבלנו אפיקים ללא הרף ומערכות שלא ראינו בכלל הומצאו על ידי הסינופטיקה לפתע ואף התבטאנו בזמנו שבחורף ההוא כל מטאטא ירה צרורות.אם זוכרים חלקכם את הארועים הללו,הם היו בולטים בשטח.בקצרה ועל קצה המזלג.יש בעיה בחורף הזה,היא לא חייבת להיות מתבטאת בסופו של יום בכמות הכללית של המשקעים אלא במס הימים היבשים אשר לא מאפיינים חורף.מה שסביר בעיני שיקרה כאן וזאת על פי ניתוח שלי זה שהתנהגות האפיקים והשקעים תימשך כפי שהחלה,אך!!!
תזוזה של גרעין הקור מזרחה תהיה בוודאות.ההימור שלי הוא שמערכת אחת קרה שתגיח מצפון בדמות אפיק נדיר כן תגיעה,זה לא מונע מהשנה להיות מוזרה,לא מונע ממנה להיות גשומה בחלק מן האזורים,אך בהחלט נותן הרגשה של תנועה לא טבעית של המערכות.נמתין ונראה. -
שמתם לב שהוא ביטל את התחזית שלו ל-2 מערכות בינואר, ובמקום זאת הוא כתב משפט מעורפל כמו "התפרקות אפיק אלים מאוד מעלינו בסוף ינואר או תחילת פברואר"
-
yakov123 תחזית זה לא בינגו
-
yakov123 רואים גרעין הקור משקל הכובד עובר מזרחה אחרי אמצע ינואר לא טועה בזה