מרשמלו למערכת.
-
שבוע טוב.
המערכת עליה אנחנו "יושבים" כבר 3 שבועות,מגיעה מיום ד!
מה היא מכילה?אלו הפרטים!
לא נתאר את התהליך כבר נגענו בו מספיק.אפיק רום קר יגיע לאזורנו ויספק חורף אמיתי.
נתננו כאן משך כל התקופה הארוכה שני תרחישים,האחד חורפי ,שלג בחרמון על כל מפלסיו גשמים ברוב אזורי הארץ,ואופציה נוספת להיעמקות המערכת וירידת שלג בהרים.מתאר לי שתרחישים עד לארוע לא יחסרו והודעות במדיה גם כן,וכמו כן מודלים שירחיקו או יקרבו את האופציות השונות.אני מגיש לכם כאן את התחזית שלנו ועליה אנו אחראיים.
נתחיל בסיכום כמויות גשם אצל השאניות.
צפון-90-110ממ.
מרכז- 70-90ממ.
שפלה ירושלים - 60-70ממ.
קג לכיש- 50-60ממ.
נגב צפוני -30-40ממ.
המערכת תחל ביום ד ותכלול גם את יום חמישי כאשר ביום חמישי לילה ושישי בוקר תהיה הקצנה בערכי הקור אך במקביל משקעים מתמעטים.
אני מתייחס לזמני שיא הקור כאשר אותו שיא פוגש את המשקעים ואם הסינכרון יהיה ואני מדגיש שוב,אם יהיו משקעים בזמן הקור שיכנס בחמישי ליחה שישי בוקר,יראו את הפתיתים הלבנים בהרים מעל 900מ גם בצפון גם במרכז.מי שיקרא תחזית זו ויקרא את כל ההודעות שכתבנו עד אליה יבין שזה הקו מתחילת התהליך,עמדנו על מערכת חורפית אמיתית ונתננו אפשרות אופטימית יותר להתעמקותה,מה שיקרה בפועל פחות או יותר הוא שבמידה ועדיין יהיו משקעים נוכל לראות גם את הפתיתים אך בכל אופן חורף במיטבו ותכף נגיע לתחזית החודשית.זה מה יש בינתיים,תהנו אחרי ככ הרבה זמן של יובש,זיכרו,מעט הקצנה ואנחנו בסיפור האופטימי יותר. -
גשם עד בלי די ירד שלג בירושתים?
-
שלג מתוק לא
-
גשם עד בלי די מרשמלו לא דיבר על 10 לחודש
רק מניח…
-
חורף בישראל לא רציתי לפתוח את זה -
אבל גשם עד בלי די כתב לפני כשבועיים בשם מרשמלו שבין 4 ל-8 בפברואר לא יירד שלג....אז זה לא המערכת שדיבר עליה כמה שבועות.....
אבל עם כל ההסתייגויות - עדיין צריך לזכור - שמרשמלו צפה (לפחות בערך) את מה שצפוי לנו ה‐ר-ב-ה לפני שהמודלים התחילו לצפות את זה !!!
-
זה המערכת שהוא דיבר עליה הוא כותב את זה
אם מדברים על החורף הזה מרשמלו מביא מגמה בלבד לפני כל המודלים
-
קיצער, משקעים זה שם המשחק השבוע.