למה לחזאי עידו כהן יש אובססיה לחום ולתחזיות פסימיות
-
עוד לפני שגיליתי את הפורום הנפלא הזה, הייתי מאזין מדי בוקר לתחזית מזג האויר הניתנת בכלי התקשורת החזק ביותר במגזר [בדוק ע"י בכירים בתחום הפרסום] שזה קו המידע של דז'לובסקי [אגב נושא בפני עצמו איך עם הקול והמבטא האנגלי שלו והבדיחות קרש, הוא מצליח כ"כ להתחבר לסקאלה כ"כ רחבה של מאזינים].
והבחנתי בתופעה משונה שהתחזית שם תמיד תמיד הולכת לכיוון השלילי. לדוגמא בחורף תמיד הוא יצפה פחות גשם מהחזאים האחרים ובדר"כ גם מהמציאות. בקייץ תמיד הוא יצפה חום יותר מהמציאות ומהתחזית.
אבל על זה עוד אפשר להתווכח וזה לא בולט כ"כ, אבל יש לדעתי הוחכה מוחצת לכך מזה שתמיד הוא מסיים את התחזית לטווח ארוך בשלילי
אפרט: בדר"כ התחזית היא לשבוע, אבל זה מתארך או מתקצר כדי לסיים ברע, לדוגמא היום בבוקר [רביעי] אחרי שלטענתו גם בשבת ראשון יהיה חם מהרגיל [לא בדקתי אבל להרגשתי בגופים אחרים שישי שבת נחשב רגיל לעונה] הוא אמר שבשני שלישי יהיה רגיל לעונה [שוב יתכן שבמקומות אחרים יגדירו ימים אלו כחזויים להיות פחות מהרגיל] ואז מסיים שברביעי חמישי הבאים יהיה הכבדה בחום ויחזור להיות חם מהרגיל עם 33 מעלות בי-ם וכו' וכו'.
מאידך אתמול [שלישי] התחזית הסתיימה שבשישי שבת יהיה חם מהרגיל ושרבי, ולא טרח לציין שבראשון שני יחזור לרגיל לעונה.
לדעתי זה הוכחה מוחצת שהתחזית משתנה מיום ליום מחמישה ימים לתשעה העיקר לסיים בפסימיות, ולאורך הזמן ראיתי את זה בעשרות דוגמאות ללא הגזמה ואולי גם מאות.
עכשיו לצורך סיום בין הזמנים סקר או משאל
סיבות:
א. טראומה ומשקעים מתחזית אופטימית שלא התגשמה, ולכן הליכה לא מודעת לצד השני כדי שמקימות אם יהיה יותר טוב זה בונוס
ב. פשוט הוא אוהב חום בקיץ ויובש בחורף.
ג. מאותה סיבה שהרופאים אוהבים להפחיד ולתת תחזיות פסימיות ואכמ"ל בחלקים בנפש שזה מגיע משם.
ד. אחר -
אוהב גשם ולא בוץ

שפכת אותי בדיוק היום בבוקר ששמעתי את עידו כהן חשבתי שאיך זה יתכן שבסוף הטווח תמיד יהיה עליה בטמפרטורות

-
אוהב גשם ולא בוץ הוא חולה על קיץ באופן כרוני.
-
מדובר לדעתי בטראומה כי אף אחד לא ישקיע תחיים שלו במזג האוויר כאשר הוא לא אוהב את החלק של האקשן
-
לא הבנתי מה מצאתם בתחזית של עידו כהן.
התחזית שלו דומה להפליא לתחזית של גוגל.מה לעשות בקיץ תמיד מעט חם מהרגיל, הוא בונה על זה שהממוצע של הקיץ הוא 28-29 מעלות (מה שנכון. ממוצע אוגוסט בירושלים הוא 29.8) ומאידך במודלים/תחזיות של גוגל וכדו'. מופיעים כל הזמן טמפ' של 32-33, אז זה יוצא חם מהרגיל.
שמתי לב שבחורף הוא מסוייג יותר - אבל לא הייתי קורא לזה תחזית פסימית. זו תחזית מסוייגת.
-
מוזר שזה מה שהדביקו לו