תחזית מרשמלו לתחילת החורף והסתיו
-
תחזית לסתיו ולתחילת החורף!
האמת היא שקשה מאוד לתת תחזית עונתית כאשר ישנו רצף של מס שנים ברוכות.
אני כהרגלי מתנתק לחלוטין ממה היה ומשדר לכם את מה שלדעתי יהיה,ויש תמיד לזכור שכל המודלים קרסו בשנים האחרונות ובעיקר בעונת הגשמים האחרונה לא רק אך גם מסיבה זו שקשה היה לראות שוב שנה ברוכה באזור הכל כך סבוך בו אנו מצויים המחבר בין המדבר לבין אירופה.על כן,לא מעניין אותי מה היה ולא חשוב לי מה משדרים המודלים (לא חלילה מזלזול בהם, אלא מתוך אמונה במה שאני רואה) וגם אם יחליטו שוב מחשבי העל לאתגר את כולנו אנו מוכנים לקרב המוחות ולמשחק שח מט מולם בתקווה שנהיה צודקים גם הפעם.
המודלים עדיין לא אמרו את דברם אך רובם ילכו השנה עם תסריט של עונה ממוצעת עד פחות מן הממוצע באזורנו,זה מה שיקרה מבחינתם,ויהיו גם כאלו שיפרסמו בתחילה לפחות נתונים יבשים יותר.
בנוסף,יש לקחת בחשבון שלהתחיל לפענח על ידי סימנים בסינופטיקה מה צפוי באזור שלנו,קשה יותר מכיוון שכל או רוב ההקשרים כגון הקשר הקליפורני,לה ניניה או אל ניניו זרמי סילון או וורטקס כל אלו מקשים יותר לקבל כמובן מאליו מצב סינופטי במקום אחד כי קורה משהו במקום אחר,והחוקיות הזו מישתנה כבר משך שנים לנגד עינינו פשוט אין חוקים ברורים,אין מוסכמויות קבועות ודי לראות מה קורה עם גשמי המונסון בהודו וכיצד היגיעו יחסית לא רחוק מאיתנו אל חצי האי ערבובאילו עוצמות,לעומת מה שקרה באירופה או חלקים ממנה עם יובש קיצוני בעונה שעברה וזאת לא ניתן לשייך בברור לתופעה כזו או אחרת ואין מה לקחת השפעה של הר געש כזה או אחר על מקום כזה או אחר ויש לזכור תמיד שדבורה שמוצצת צוף באנגליה בסופו של דבר משפיעה על דברים אחרים בטבע במקומות אחרים ולא ניתן בבירור להתאים את הארוע למקום כזה או אחר על פני הגלובוס וצריך לא להכנס להגדרות סבוכות ומלומדות שאני אגב רואה בלא מעט מקומות והם לא מוסיפים הרבה לאינפורמציה אלא לבילבול.
כאן ניתן תחזית כעת ללא הסברים מלומדים למה איך וכמה אלא את הארועים אשר חזויים לנו כי סופו של דבר זה מה שמחפשים לדעת.מי שירצה תסקירים סינופטיים הסתברויות מפות תירוצים צבעים וורטקסים ושאר תחזיות" נסיוניות" הרשת מלאה בזה.אנחנו כאן נותנים תחזית ותחזית מדוייקת ככל הניתן.
כעת לעניין.
זוכרים את תאריך ה24.10? מישהו כאן שאל לפני שלושה חודשים והבטיח לעקוב.אז כן.זה התאריך או סביבת התאריך בו תגיעה מערכת גשם פעילה ויפה לארץ.זה לא אומר שגשם לא ירד לפני,אך בקשתם להזכיר אז הזכרתי.
לפני כן,אוגוסט עם גל חום נוסף בשלישו האחרון,לא משהו קיצוני אך מזכיר את מה שכבר עברנו.
ספטמבר עם 2 ארועי גשם בצפון הרחוק ובצפון חוף ואולי שפלה,ובתוך החודש 5 ימי יובש סביב 10 לחודש.
אוקטובר עם ארוע אחד באמצעו ואחד פורה וגשום יותר סביב 24 ויסתיים כממוצע.
נובמבר מתחיל כחם מסתיים כגשום.
דצמבר - ממוצע.
עד כאן צפי כללי.
יש לציין פוטנציאל ברמת סבירות גבוהה לארוע גשם קיצוני ומורכב בחודש נובמבר.
צפי לארוע קר במיוחד בחודש דצמבר!! רמת הסבירות כ70% 24-25 לחודש!
שימו!
אין כאן תחזית עונתית לעונה גשומה מהרגיל או יבשה,לא נכנסנו לכך וזאת מפאת מרחק רב לחודשי החורף העיקריים אשר כל ארוע יכול לסחוב אותנו לשנה ברוכה או פחות ארוע לשנה יבשה יותר ועל כן אני ממתין עם זה.
כעת בנימה לא מחייבת שלי.
לחובבי הארועים החשמליים האלימים והמסובכים עם תופעות טבע נדירות יהיה למה לצפות בנובמבר דצמבר,אולי אף באוקטובר!
סבירות טובה למערכת בסדר גודל חריג כפי שחלף על ידינו בעונה הקודמת לחלוף מעלינו בעונה הנוכחית באחת מן הפעמים בתחילתו של החורף או סוף תקופת המעבר.
תהנו לכם ותזכרו! הכל ממנו!! -
גשם עד בלי די תודה