עידכון חדש מרשמלו מיום חמישי בשעה 18:00
-
יום חמישי.
היום כל המודלים הרלוונטיים מתיישרים לתחזית המוקדמת שלנו כאן לפני כשבוע וחצי.
גל חום בישורת האחרונה של אוגוסט.לא קיצוני לא משהו שלא היה,אך בהחלט לחובבי החורף שביניכם גם החום מתחיל מ18מצ.
בכל מקרה טמפ לקראת סוף אוגוסט באותו גל כ33-35 בירושלים. -
האמת היא שכאשר נתתי את הצפי לגל החום הזה מזמן וגם כעת עד לתגובה שלך בכלל לא ראיתי את הצפי והקונטרול וממש בעקבות ההודעה שלך נכנסתי להציץ.
זה ניראה באמת קיצוני ממה שנתתי וגבוה בכ-3-5 מעלות אך אני לא הולך על התרחיש הזה.
לדעתי טמפ מקסימום שימדדו( וזה בהחלט לא נעים וחם ומעיק) כ35מצ באזור ההר וירושלים אך שוב,ישנם פעמים שגם במקומות סמוכים לפתע נשבר שיא בסוג מזג אויר כזה.
לא זו בלבד אלא שברגע שמישור החוף מקבל כ32-34 מעלות זה דבר מעיק עם נתחשב ברמות הלחות הגבוהות בתקופה זו,אך שוב,הצפי שלי לכ35מצ באזורים הגבוהים וירושלים.
מה שנשאר כאן זה אורך גל החום שאותו צריכים לנתח,מבחינתי זה יכול לנוע סביב 5 ימים בטמפ הגבוהות יותר אך יש לקחת בחשבון שיחד עם הכל עברנו אביב וקיץ פשוט נדירים ונוחים מאוד עם ימים מועטים מאוד של טמפ גבוהות יחסית.זו מתנה ממש!
מעבר לכך,התחזית ניתנה הרבה מאוד זמן לפני תרחישי המודלים השונים,ומשכך סביר להניח שגם אם נתאכזב מהקצנה קלה בעומסים לפחות נתנחם ביכולות שבאמת אינן מצויות היום בהישג יד של כל נותני תחזית ממקומות שונים,והקירבה אל מועד הסתיו אף מאתגרת יותר ודורשת מיקוד עמוק יותר על כל תזוזה שהיא הנראית לנו מבעוד מועד וזה לא נותן לנו לישון בשקט כי האחריות לתת את הטוב ביותר הרבה זמן לפני כולם הפכה להיות מובנת מאליה ופחות מקבלים תזוזות וטעויות קטנות כדבר אפשרי והציפיה לדיוק מירבי מעט גורמת לדופק שונה מאשר נתינת תחזית למס ימים קדימה כפי שניתנות תחזיות ברוב המקרים.
בקיצור,עבודה לא פשוטה ומאתגרת אבל ככל הניראה משתלמת עם כל מה שנילווה בדרך הסבוכה הזו.
שיהיה בהצלחה לכולנו. -
גשם עד בלי די אמר בעידכון חדש מרשמלו מיום חמישי בשעה 18:00:
יום חמישי.
היום כל המודלים הרלוונטיים מתיישרים לתחזית המוקדמת שלנו כאן לפני כשבוע וחצי.
גל חום בישורת האחרונה של אוגוסט.לא קיצוני לא משהו שלא היה,אך בהחלט לחובבי החורף שביניכם גם החום מתחיל מ18מצ.
בכל מקרה טמפ לקראת סוף אוגוסט באותו גל כ33-35 בירושלים.לא יהיו 40 וגם לא 38.כעת ניראה מקסימום 35 אך במידה ותהיה הקצנה דבר שאני לא דיווחתי עליו אהיה מופתע.זו התחזית שלנו צדיק.