עדכון מוצאי שבת
-
ישיר את התשובה נדע מחר, עיקר המשקעים שמה לפי קוסמו היו אמורים להיות הלילה ומחר בבוקר.
-
לדעתי הוא הראה הרבה "אדום" בשעות הבוקר והצהריים של שבת (06Z, 12Z). זה לא היה. נכון שגם להלילה ומחר הוא מראה לא מעט
-
ישיר לפי הבנתי עיקר המשקעים זה הלילה ומחר
-
שבוע טוב לכולם! תודה רבה לישיר על העדכון!
אז כפי שאמרת יש 2 גלים אליהם נשואות עינינו: מה שנקרא הגל השלישי של רביעי בוקר והגל הרביעי של ה23 24 לחודש (שני שבוע הבא)
לגבי הגל השלישי הכל עדיין פתוח כפי שפירט ידידי ישיר מכיון שקור משמעותי יורד לאזורינו אבל לעת עתה נראה שהוא ישפיע מאד על הצפון ובעיקר על אזור הגולן ואזורי המזרח, אבל בהחלט יתכן ומאסת הקור תגלוש גם לאזור המרכז ואז בשעות השיא של המשקעים נראה גם בהרי המרכז
חשוב לציין שלגבי הרי הצפון יש עוד לעקוב אבל במקרה שיהיה קור מושלם גם בגבוהות אז אנחנו מדברים על שלג מגבהים נמוכים מאד בצפון כי הנמוכות קרות מאד.
כמו"כ הגל הרביעי נראה טוב מאד וכל המודלים תומכים בתרחיש של קור משמעותי בגבוהות ובנמוכות מי יותר ומי פחות עדיין הכל פתוח אבל יש כיוון חיובי מאד
נמשיך לעקוב שבוע טוב לכולם!
אגב, לגבי מחר בשעות הבוקר יתכן ויראו פתיתי שלג או גראופל גם בפסגות הרי המרכז, לא אופתע על הערמות קלה בפסגות הצפון בעיקר בצפון הגולן. -
דוד אם על המפה של קוסמו צויין
sat 06Z
האם זה לא מתייחס לשבת בשעות שבין 6 בבוקר ל12 בצהריים? אולי אני טועה בקריאה -
ישיר יש לך את התמונה שלו? או לפחות קישור כי לא ראיתי אותו היום אלא בשישי וככה זכור לי, אבל יכול להיות שאני טועה
-
דוד אין לי. אבל ביום שישי הסתכלתי כמה פעמים כדי לוודא שאני לא טועה. היו שם "אדומים" במפה של שבת 06Z וכן שבת 12Z, מלבד החלק השני של המערכת. זה מה שהדגשתי ביום שישי כאן באחד השרשורים, שלמרות שבשבת יש היחלשות, דווקא במרכז/חוף מרכזי ישנו צפי חזק יותר לפי קוסמו.
בפועל זה לא היה.
ואגב עושה רושם (לפי אפליקציית מכ"ם שיש לי שמציגה די הרבה שעות אחורה) שהיתה דווקא שבת מאוד פעילה ברחבי הארץ. -
כאן חדשות מגדיר את השבוע כקר ביותר בשנה
-
ישיר הייתי בשבת בירושלים היה גשום מאד גם כל הלילה וגם במשך היום עם התחזקות בערב
המד מעלות ברכב הראה על 6 מעלות -
-
דוד למה EC לא תומך כבר במערכת ב-23 לחודש?
-
שלג תומך, בוודאי תומך עדיין לא סגור על אופי הקור אבל השינויים בין המודלים לגל הזה אינם מאד משמעותיים ולכן זה יותר מעניין