מודלים שלישי
-
לטעמי מפות מודלים ליותר משבוע וקצת - חסרות כול משמעות. לגמרי ממש. המפות של גפס לטווחים שאחרי 240 שעות זה פשוט חוכא ואטלולא ואין לי מושג למה הן קיימות. סטטיסטיקה והסתברות יותר הגיוניות מהמפות לטווחים האלה.
-
לפי מה שאני רואה באתר של EC - איסי עם משקעים בשבת (במהלך היום) בערך מקו אשדוד צפונה, כמובן עם דגש לחוף.
בראשון כמעט אין משקעים, בשני במהלך היום (בלבד) משקעים נחמדים כמעט בכל הארץ. -
איסי שהתחיל להתעדכן לתחילת שבוע הבא נראה מצויין
גם ההמשך נראה טוב -
איסי כמנהגו תמיד - עקבי ויציב. גם אם הוא טועה הוא לא עושה את זה בתזזיתיות...
סך הכול עדכון דומה לבוקר. -
ישיר לדעתי מיקום הרמה קצת פחות טוב מעדכון בוקר
-
נכון. בטווח הרחוק אני מסתכל על המהלך הכללי, יש ירידת אפיק בשני שלבים, כשהראשון מגיע אלינו "מת" ובלי משקעים (כמעט/בכלל) באיזור ה20 לחודש, והשלב הבא רחוק אם בכלל...
-
קוסמו המעודכן מחק כמעט לגמרי את המשקעים ליום חמישי.
לשבת בבוקר הוא נותן משקעים יפים, בעיקר מקו ת"א צפונה.קרדיט: השירות המטאורולוגי
-
אני לא כ"כ מולהב מהמשקעים של איסי הערב לשבוע הבא הוא פחות גשום מגפס לדעתי
-
דרך אגב, סתם לכיף, הקונטרול של גפס הערב עם גל קור היסטורי בסוף הטווח שיכול להתפתח למערכת שלג במישור החוף.
-
anonimy12314 שתף תמונה
-
anonimy12314 חחח אני דווקא לא רואה את זה ככה...
אפיק של מערכת שלג אמיתית צריך לכסות את הארץ מצפון ועד דרום. זה לא קיים במפות שם, וגם לא היה קורה אילו היה להן המשך (הרמה כבר קרובה מדיי והיתה דוחפת אותו.). קור יש שם אבל לא מערכת שלג נורמלית.
כל מציאות כזו שבה האפיק לא מכסה לגמרי - זו אולי מערכת גבולית שמשגעת את השכל עם מפרטים ודיוקים...אבל להשתעשע אפשר מה זה משנה... אנחנו מאוד רחוקים מזה כרגע.
ואגב כבר הערתי שזה אחד מסימני החולשה של העונה הזו (לפחות בינתיים). זה שמודל גפס לא מצליח להראות חלומות אמיתיים אפילו ב300 שעות של עדכוני לילה המרחפים... זה בהחלט מדאיג...
-
ישיר נכון שהאפיק ב500 לא עמוק מספיק אבל ה850 קפואאאאאא, וברור שזה רק ליופי
-
-
גפס בעדכון לילה נותן גשם טוב בחמישי ערב לילה בצפון. מעניין
-
על זה נאמר עד שזה לא נגמר זה לא נגמר צפו להפתעות
מפלאי שקע רום המנותק -
הבעיה שליום שני הוא מתמתן,
-
באותו מידה שהוא מקצין פחות מ48 שעות לפני הארוע כך אין להתבאס שמתמתן קצת 100 ומשהו שעות קודם הכל טוב
-
yakov48 למה? מפה 138 נראית אחלה
-
חוזר בי. סורי!
אמנם בתחילת יום שני הוא מתמתן אבל אחר כך הוא ממש מעולה עם הרבה גשם -
מכיוון שמה שהגיע בסוף מה"מערכת" הזו על כל חלקיה - הוא משהו מתנוון וגבולי, אז ברור שישנן תנודות כל הזמן.
למשל לפי קוסמו שהבאתי מקודם - תחזית השמ"ט ליום חמישי (פחות מ48 שעות) לא ממש נכונה... כמעט כל המשקעים נעלמו להם. (לפי אייקון יש קצת יותר)
וזה לא כל כך משנה כי ייתכן שמה שיהיה בפועל לא יתאם את המפות. ככה זה כשהעסק כל כך גבולי. ועד יום שני הבא סביר מאוד שיהיו שינויים... לפה או לפה