מודלים שלישי
-
אין הרבה תקוות חדשות אבל בכל זאת לדעתי יש שיפור כלשהו במודלים בתצורה ליום שני הבא (אם כי כרגע לא משמעותי).
כמו כן הטווח הרחוק נראה לי יותר טוב בכלל המודלים הבוקר. פחות "חסימתי", עם אפיק מאוד עמוק שיורד במערב אירופה עם נטייה לתנועה מזרחה. לטעמי זו תצורה שיכולה להשפיע עלינו טוב בהמשך. אתמול לא היה שום כלום, והמפות היו על גבול האביב. היום נראה קצת טוב יותר.אגב איפה כל תומכי "הקשר הקליפורני" שיסבירו למה אנחנו בלי מערכת נורמאלית אחרי הסערה שהיתה שם...
-
לפי המודלים שכן מראים משהו בשני הבא
זה עוד פעם שקע רום רדוד שמגיע לאיזור המרכז- דרום
כך יוצא ששוב הצפון יוצא מקופח -
אגב, איסי הבוקר עם שיפור יפה לליל שבת-שבת בוקר לאיזור הצפון
מפות: השמ"ט
-
ואין אצלו חסימה בכלל......
-
yakov123 אלו מפות לליל שבת ושבת בבוקר. דיברנו אתמול על כך שאיסי נותן משקעים בצפון-חוף בזמן זה. אגב אני מניח שהמפות האלה מאתמול, ועם זה גם הבוקר אני רואה באתר של EC שעדיין יש אצלו משקעים בליל שבת ובשבת בבוקר בצפון. ולמעשה יש אצלו משקעים כלשהם בחוף/צפון כמעט ברצף מליל שבת עד שני.
לגבי ההמשך, מה שאתה רואה ב20 לחודש אפיק רדוד - זה לא נותן משקעים (בכלל או כמעט). נכון שאין תבנית חסימתית ובהמשך הרחוק אולי יכול להגיע משהו. אבל אלו טווחים אסטרונומיים
-
איסי הבוקר בשיפור יפה לשני הבא, זה כבר מערכת לא רעה בכלל אך שוב בדגש על הדרום והמרכז ופחות לצפון . רק שיחזיק וישתפר עוד בע"ה.
-
ישיר אתה צודק
טעיתי בחשבון הימים לפי הלועזי -
גפס בעדכון צהרים הרמה ממערב בטווח הבינוני עולה בכיוון טוב יותר
אבל מנגד עולה רמה ממזרח שדוחקת את האפיק
נראה איך ימשיך -
גפס צהרים לטווח הבינוני והרחוק על הפנים...
רמה שעולה מעל אזורינו ועד שסוף סוף עולה רמה ממערב לאטלנטי ודוחקת את האפיקים ממערב אירופה אלינו הרמה ממזרח דופקת את זה לגמרי...
לפי גפס צהרים אין כאן חורף לכל הטווח... -
עצוב.. זו מגמה שכבר נמשכת בעדכונים האחרונים אצל גפס..
נקווה לשינוי שלפחות נזכה בקצת גשם️ -
קוסמו נותן בין 40 ל60 ממ במישור החוף הצפוני איזור חיפה לטווח של 90 שעות
-
עדכונים מייבשים אין מה לומר. בגדול אין שום דבר מעודד למי שמחפש באמת חורף
-
הודעה של בועז דיין מערוץ חדשות מזג אוויר בטלגרם:
התכוננו ל " מתקפת חורף "אם הכל יתנהל כשורה אז תוך שבועיים וקצת יחל חורף אמיתי באזורנו
-
אני חושב שמצד אחד הוא כנראה צודק, לי לפחות נראה הגיוני ממבט בוורטקס ובמודלים. מהצד השני שנמע לי כמו חוסר אחריות לכתוב הודעה כזאת לטווח הזה
-
עריכה גם יניב רז טען ששב-27 לדצמבר הולך להגיע סופה חזקה או משהו בסגנון. כך בכל אופן ציטטו בשמו. ומה היה בתכלס' כלום ושום דבר .אז אמר ברוך שאמר.
חוץ מרבונו של עולם שמפתח הגשמים בידו ועיניו בארץ הקדושה מראשית השנה וגו' אף אחד לא יכול לדעת מה יהיה לכזה טווח. הכלים המדעיים שיש בידינו הם בקושי נותנים כיוון לשבוע עד עשרה ימים לא מעבר לכך. ומה זאת אומרת אם הכל ילך כשורה? יש איזשהו מהלך מתוכנן שאמור להיות כשורה ועל זה הוא מבסס את הצפי ? פשוט חרטוט. וסליחה על הבוטות. -
זה היה נראה לי יניב רז שדיבר על ה27 בדצמבר, לא בועז דיין, אם בועז דיין אופטימי גם אני אופטימי
-
anonimy12314 יניב ריז דיבר על 27 בדצמבר
-
גפס הערב עם שבת גשומה למהדרין בצפון ובמרכז
-
גפס הערב מעולה לשבת ותחילת שבוע הבא, הרבה מאוד משקעים בצפון והמרכז
-
anonimy12314 אכן לראשונה הוא מכניס משקעים בשבת ובתפרוסת די רחבה (יחסית). אפשר לציין שאיסי זיהה את המשקעים בשבת כבר אתמול. נקווה שיחזיק לפחות כך...
בכל אופן לכל השואלים מה זו סינופטיקה גבולית ותזזיתית שקשה לחיזוי - ככה זה נראה... הכול כל כך שברירי ומשתנה...