מודלים יום חמישי י"ט טבת - 12/01/2023
-
yakov48 לא כתבתי שהוא בדרכו אלינו, אלא שהוא עשוי להיות כך.
ועדיין אני חושב כמו שאמרתי. הפוטנציאל קיים הבוקר כמו אתמול... גם אם הבוקר המודלים לא מראים את זה. אין משמעות למפות בפועל בטווחים כאלה. אין לי מחקר סטטיסטי בעניין - אבל אני לא משוכנע בכלל שמערכות גדולות שהגיעו נצפו שבועיים קודם במפות כמו שצריך.
אתמול העליתי בשרשור על הסערה של דצמ' 2013 שפחות משבוע לפני השלג עדיין נאמר בתחזית שהסיכוי לגשם באותם ימים הוא אפסי.
המפות בכללי מראות על אפשרות (אפשרות בלבד) של אפיק גדול שיורד, ועשוי להגיע אלינו בהמשך. אכן עלול גם לא להגיע.
מסכים שהמפות הבוקר פחות מחמיאות ופחות מרגשות. אבל עניינית זה לא משנה הרבה את הסיכוי להתממשות העניין.
ואכן, אני מסכים. החורף עובר לו ובינתיים לא ראינו אפילו אפיק אחד שיושב עלינו כמו שצריך. -
פוסט זה נמחק! -
ישיר צודק לא דייקתי בדבריך. אך רמת הסבירות שאכן האפיק יגיע ירדה הבוקר, היום בערב זה כבר יכול להתהפך. נקוה לטוב.
-
אני כן רוצה לפרט טיפה מה שנראה לי על הטווח הרחוק:
האפיק שיורד אי שם במערב (המיקום משתנה מעדכון לעדכון), נתמך ברמה גדולה וחזקה שממערב לו (באיזור האוקיינוס האטלנטי).
לפי העדכונים האחרונים הרמה הזו סטטית מאוד במובן הזה שאין אפיק אחריה שידחוף אותה.מצד אחד זה אומר שישנו סיכוי שהאפיק יתקשה להגיע אלינו, כי הרמה לא דוחפת אותו מזרחה. רואים את זה בחלק מהעדכונים.
אבל מצד שני זה אומר שאם האפיק כן נע מזרחה ומגיע אלינו, ישנו סיכוי לא רע שהוא ישהה באיזור זמן רב יחסית, ואף יקבל אספקת קור חוזרת מגרעין הקור שבצפון-מערב. כל זה בגלל שהרמה סטטית ואינה ממהרת לדחוף אותו, מה שמאפשר לצירים חדשים בגרעין הקור להתחבר אליו.
אתמול ראינו יותר את האופציה הזו השנייה, החיובית. יש בזה עידוד, כי זה מלמד על אפשרות של חזרת חורף רציף בטווח הרחוק (ולא רק מערכת חזקה אחת בודדת וקצרה).
ימים יגידו. צריך סבלנות אין מה לעשות.
יום טוב -
ישיר אם כבר בטווחים כאלה עסקינן דווקא אני חושב שגפס הבוקר מוסיף להיות מעניין לטווח הזה
גם אצל איסי נראה בסוף הטווח שינוי חיובי אם כי סינופטיקה שונה לחלוטין
אבל המצב כ"כ גרוע אם אנחנו מתעסקים בכאלה טווחים... -
דוד בטווח כזה (יותר משבוע) אין כ"כ משמעות למפות הספציפיות. זו הטענה שלי תמיד. לכן אני לא מתרגש יותר מדיי לא מהמפות לכאן ולא לכאן. המקסימום הוא לראות מגמה מאוד כללית.
וזה מה שאני רואה מסך העדכונים האחרונים - אפיק גדול שיורד (אגב בניגוד למה שנראה עד לפני כמה ימים, שלא היתה ירידת אפיק כלל), ורמה חזקה וסטטית יחסית באטלנטי. וכנ"ל... -
קוסמו המעודכן כמעט ללא משקעים גם בצפון
( קרדיט weather2day)
-
yakov123 א"א לקרוא לזה "כמעט ללא משקעים"
זה אולי לא מספיק ורצינו הרבה יותר אבל יש פה משקעים ובחלק מאזור החוף הצפוני אפי' הרבה -
גפס צהריים:
להמשך הטווח רמה עולה על האיזור שלנו ומונעת מהאפיק באירופה להתקרב לכיוננו והוא נמרח
רק לקראת ה24 לחודש האפיק מתמקם באיזורינו -
דוד האיזורים שבאמת צריכים גשם (אגן הכינרת)
כמעט ללא משקעים -
לפי המפות האלה, הצפון לא ישלים שום פער מהימים הקרובים. 15 מ"מ זה לא מה שישנה את התמונה העגומה לצערנו. סביר שנקודתית יירד יותר, אבל זה ממש לא זה.
והבעיה היא שתכל'ס אחרי כל הדיבורים על הטווח הרחוק - אין לנו ביד מערכת ברורה נוספת באופק, כשבינתיים צפויה התחממות די משמעותית יחסית. וכל יום שעובר הגירעון מחמיר. -
-
אגב יש דיווחים מחיפה והאזור על גשמים עזים מלווים בסו"ר
-
איסי בעידכון צהריים (יש עד 90 שעות)
בשיפור למשקעים להלילה ומחר לצפון -
הגרמני ערב בסוף הטווח עם אפיק גדול במרכז אירופה והים התיכון. זו הכנה טובה, אמנם יהיה צורך להיפטר מהרמה החזקה שמעלינו... יש סיכוי שזה יקרה. סה"כ כיוון חיובי...
-
גפס הערב עם רמה הרבה יותר מזרחית, סימן טוב נראה לאן יתפתח
-
גפס מזעזעעעע
-
לטווח הבינוני נכון, לרחוק אני לא אהיה מופתע אם הוא יפציץ
-
הקנדי ג"כ הולך בעקבותיו לצערי
-
המציאות היא שבינתיים אין כלום ממשי באופק. אבל נראה שהפוטנציאל קיים
-
סתם לכיף, בגפס 300 הגרעין קור המפלצתי הזה יכול בתרחיש שהוא יורד כמו שצריך להביא שלג היסטורי