עדכוני מודלים יום שלישי כ"ד טבת - 17/01/2023
-
דרך אגב הרמה שצפויה לעלות עלינו בימים הקרובים די נחלשה
-
אין מה להתרגש מכל עדכון. לא הגבתי הבוקר כי התגובות פה של "הלכה השנה" ו"אין מערכת רק שרב" לא הפתיעו אותי. צריך לקחת את זה רק בתור מגמה ולא בכל עדכון בנפרד
-
yakov48 איך אתה רואה ב180 של הקנדי כבר מה יהיה בהמשך... אני לא בטוח שההמשך שלו יהיה טוב
ואגב לגבי ינואר כתבתי בפירוש אם לא יהיה גשום לפני פברואר (כתגובה לקרמבו שכתב שתחילת פברואר תהיה גשומה) -
ישיר בצרפתי הוא התעדכן הוא נראה מעולה נחכה שיתעדכן בטופקארטן
-
ישיר לא בטוח בהמשך אבל עצם מיקום הרמה ותנועת גרעין הקור נותנת הסתברות טובה לגל רוסבי בהמשך.
לגבי ההערה שלי על מה שכתבת אתה בהחלט צודק, פספסתי את השורה הזאת. סליחה. -
חיים 2 גפס משוגע? הוא המודל האמין ביותר לטווח הרחוק, בשנים האחרונות הוא אמין מאוד. השנה גפס מאוד זגזגן, אבל! היו פעמים רבות שגפס התעקש על מגמה מסויימת וכל המודלים היו נגדו, ובסוף כולם התקפלו לתרחיש שלו.
נ.ב. העדכון ערב הוא עוד אחד מבין כמה עדכונים חיוביים שלו, נקווה שזו תהיה מגמה אצלו. -
הקנדי התעדכן והוא לא ממש מוצלח. יש אמנם תחילתה של מערכת אך האפיק מערבי מידי בדומה לגפס אבל עם התמזרחות הרמה עוד קצת זה יהיה מצוין.
-
yakov48 נכון אבל לפחות הוא חזר לסינופטיקה שהראה אתמול בערב ובבוקר ולא כמו שהראה היום בבוקר זה מה שהתכוונתי שהוא טוב
-
חיים 2 נכון מאד גם אני ציינתי זאת.
-
am124361 מצטער אבל השנה הוא ממש לא הוכיח את עצמו יש אינספור דוכמאות
-
חיים 2 גם לא חסר דוגמאות לפישולים של גפס ואיסי. רק ביומיים האחרונים ראינו את הזגזוג שלהם.
-
אם מה שמנחם אתכם חברים זה גפס אנחנו בבעיה קשה...
גם גפס הערב עם אפיק צפוני מידי שלא מצליח לרדת עלינו ממש בגלל הרמה
ושוב ושוב הטווח נשאר על למעלה מ10 ימים
בקצב הזה נשאר רק עם מפות ובלי כלום ביד...
מה שכן אני קצת אופטימי לסוף החודש כי המגמה נמשכת לחזרת החורף (או להגעתו לראשונה) וגם בעדכונים הפחות טובים עדיין זה נראה -
דוד לא זיהיתי אותך עם התמונה החדשה וגם עם הפסימיות תתחדש...
בכל אופן אני מתפלא על המסנגרים על גפס... גפס איבד בעיניי את גדלותו בכל השנים האחרונות. אין לי מספיק מידע לגבי טווחים רחוקים אבל מה המשמעות של מודל שבטווחים קצרים מזגזג בלי סוף וגם טועה לא מעט (מזכיר שאת במערכת של חנוכה הוא הזדנב אחרי הגרמני שלקח בגדול).
באופן כללי שני דברים:
א. אני רואה הערב שוב סימנים לאפשרות של חזרה לפעילות חורף בעוד כ10 ימים והלאה
ב. אני לא רואה בשום מודל ובשום תרחיש - כרגע - מערכת גדולה ומסודרת. הסימנים הם לפעילות משולי אפיק שעיקרו נמצא באירופה, ובמקרה הטוב מגרד אותנו. זו התחלה טובה, אבל עדיין לא זה. בריחה קלה מערבה או צפונה וזה כבר לא אצלנו. -
בקיצור חורף זוועה
-
ישיר תקשיב הרי סכמנו שבטווח 10 ימים אין מה לצפות לכלום זה כל בר דעת מבין את זה אלא מה יש לנו בטווח כזה? זה לראות מגמה ותו לא אז ודאי לא שייך לקבוע שזה יהיה משולי אפיק וכדו' באותו מידה שגם אם היה את סערת המאה בטווח 10 ימים אין מה לבנות עליה כמו שבכל שנה קלאסית רואים בטווח כזה בקיצור מגמהההההההה זה שם המשחק
-
יוסי1234 *תחילת חורף.
עדיין יש סיכוי לפברואר קר מהרגיל או לפחות ממוצע.
משום מה יש לי פשוט הרגשה שבפברואר יהיה מעניין.
אבל בהחלט תחילת חורף לא משהו בכלל ועם מערכת אחת של חנוכה וזהו בערך וגם היא באה די בפוקס. -
חיים 2 כבר שבועיים אנחנו עם "מגמות"... לא יוצא מזה כלום.
ואם כבר מגמה - מגמה נבנית מאוסף התרחישים שלפנינו, בצירוף מבט כללי על הסינופטיקה. לא מהדמיונות והרצונות.
אז אם אנחנו מסתכלים על כל מה שראינו במפות בשבוע האחרון, נראה לי חד משמעית שאין שום מגמה לאפיק מסודר שמגיע אלינו. המגמה היחידה היתה (לטעמי) מה שכתבתי - אפשרות לפעילות חורפית או מערכת משולי אפיק, שבשום עדכון לא נכנס אלינו כמו שצריך, בגלל הרמה שעלינו או בגלל אופי האפיק או כל דבר אחר.
אז לדעתי זו המגמה, ואתה יכול לחלוק. -
ישיר לדעתי אתה סותר את עצמך מיניה וביה מגמה היא בסה"כ זה רמה פלוס אפיק פלוס מינוס (כמובן שיש עוד כמה פרמטרים) וזה מה שיש אבל לקבוע איפה יהיה האפיק וכ"ש שולי האפיק לעולם לא נדע עד הטווח הקרוב [אני אישית מזמן התייאשתי ממגמות אבל זה מה יש]
-
לפחות הרמה הזאת שעלינו די נחלשה ובאמת רואים בתחזית שהטמפרטורות לא יהיו כ״כ גבוהות בימים הקרובים אז שרב חורפי לפחות אין. זה גם משהו.
-
חיים 2 אני לא מסכים איתך, אבל האמת כבר אין לי כוח להתווכח...
מילא אם זה היה לימים הקרובים אבל לדון שוב ושוב על מה יהיה עוד שבועיים - מגוחך ומיותר... שיבוא מה שיבוא