מידע מעניין לגבי שלג בירושלים
-
אנחנו כבר ב23/1, המצב לא מזהיר ואפילו בחרמון אין שלג. לאחרונה הבנתי שיש סיכוי לא רע שהחורף יגמר ללא שלג בירושלים בכלל, ותהיתי לעצמי - כמה נדירה שנה שבה לא יורד כלל שלג בירושלים? והאמת שהופתעתי מהתשובה. הפעם האחרונה שבה לא ירד שלג בירושלים ( כולל שלג שלא נערם/נערם זמנית) הייתה בשנת 2014 כלומר לפני 9 שנים!!! גם בשנת 2011 לא ירד כלל שלג בירושלים, זאת אומרת שבמידה והשנה תיגמר ללא שלג זאת תהיה הפעם הראשונה אחרי 9 שנים - אבל, צריך לזכור ששלג יכול לרדת אפילו במרץ לדוגמה בחורף שעבר ירד שלג שנערם זמנית על מכוניות ב15/3!
המצב עדיין לא אבוד, ויש עוד סיכוי. בנתיים, מה שנשאר זה להתפלל לשינוי הגדול שאמור להגיע לקראת פברואר**מצרף כאן קישור לאתר של בועז דיין שבו ניתן לראות את כל השנים שבהם ירד שלג בירושלים.
https://www.israelweather.co.il/page3.asp?topic_id=72&topic2_id=74&page_id=70
-
קומולוס ההכל פתוח ואפשרי זה הזמן לצמצם פערים מערכת חורפית חזקה תצא בלי המודלים אם המודלים
-
ifat32 אי אפשר להתעלם מהמודלים, נכון, הטווח רחוק ואין משמעות רצינית לכל עדכון אבל המגמה זה מה שחשוב - כרגע זה נראה ששלג יהיה רק בחרמון ואולי בפסגות ההרים בצפון, אם שואלים את דעתי אז יהיה שלג השנה בירושלים אבל בנתיים המודלים מראים אחרת. חוץ מזה שהמצב חמור בצפון מבחינת משקעים ואם זה אי אפשר להתווכח, אולי נראה את השינוי לקראת סוף החודש.
-
קומולוס להתעלם לא להאמין להם בחיים לאאאאאאאאאאאאאא אחרי הפאשלה שהם עשו ב7 בצמבר הבטיחו סופה שלא היתה אמינות שלהם לא שווה אני עם התחזית של מרשמלו
-
קומולוס קצת קשה לי עם הדיבורים על כן יהיה שלג בירושלים או לא
מה השייכות לכך שהחורף שחון?
יכול להיות חורף מאד גשום בלי שלג בירושלים ויכול להיות חורף שחון עם שלג בירושלים, קח לדוגמא את חורף 2013 עם השלג ההיסטורי, זה היה חורף שחון לכל הדעות! חוץ מהשלג הזה ועוד איזה מערכת חודש אח"כ כמעט ולא ירד גשם!
אין כל משמעות לתחזיות כאלו ואחרות היוצאות חדשים לבקרים על שלג בעוד חודש ובאותה מידה התחזיות שאומרות שלא יהיה שלג החורף
כל אחד כותב את ההרגשות והרצונות שלו...
אם אתה שואל אותי אז יהיה השנה שלג בירושלים, אבל זה בגלל שאני יודע? לא! זה מה שאני רוצה לכן זה מה שאני מרגיש
ולגבי המודלים אין שום אינדיקציה לכך שלא יהיה השנה שלג בירושלים.
חודש טוב! -
דוד ושכחת את שנת 1949 50 היה חורף יבש למדי קיצוני אבל ש מה קרה פברואר 1950 היה שלג בתא בשנה שכמעט לא היו משקעים
-
מה שציינתי זה אפשרות בלבד, כמובן שהכל פתוח ויתכן שלג בירושלים, רציתי לשתף את הנתון שכבר 9 שנים ברציפות שיורד שלג לפחות פעם אחת בירושלים, אין קשר לחורף השחון שיש לנו עד עכשיו.
-
קומולוס מה עם שנים 2017-2018 ?
לא מופיע באתר של בועז דיין שירד שלג בשנים אלו. -
גם ב2020 לא ירד שלג
-
אוהב שלג לא ישבע לקחתי את המידע מהאתר יכול להיות שחסרים שם פרטים
-
קומולוס גם אני לקחתי משם...
פשוט על 2014 ו-2011 הוא מציין שלא ירד שלג,
ועל השנים שאני ציינתי - הוא לא מציין זאת (בנוסף לכך - זכור לי במעומעם שבשנים אלו לא ירד שלג - אבל אני לא סומך בזה על הזיכרון שלי...) -