מודלים יום שלישי הגשום ט' בשבט
-
מרשמלו בשלו על היתכנות שלג בהרים בשני. נראה אם הפעם גם יאכל את הכובע או שבין כה לא יאכל כי הוא לא נחרץ לגמרי.
-
yakov48 הוא לא כותב שום דבר מוחלט. גם אם יהיה מ900 מטר בצפון זה יענה על ההגדרה שלו. הערב דווקא המודלים לדעתי תומכים יותר בכניסה של ה850
הכובע שלו בסכנה בעיקר בקשר לגל הנוסף.... כרגע לדעתי זה איסי+גפס+מהלך כללי של הקנדי נגד הגל הזה. -
אנסבל איסי חבל שהמבצעים לא הפוך מהקונטרול
-
הגרמני מתחיל להתעדכן ונראה עם ירידה מחודדת ודרומית יותר וגם הרמה מזרחית מעט יותר . חיובי.
-
מענין שכבר בשישי גשום אצלו
-
הוא הרבה יותר טוב מעדכון ערב אבל הוא הגרמני צריך לקחת אותו בערבון מוגבל
-
האפיק נכנס טוב יותר ויותר טוב למרכז וגם הנמוכות מתקררות יותר מהר אבל באמת לא שינוי דרמטי, נשאר בגדול בשלו
-
הגמני ממשיך להתעקש. ולגעתי הביצה שוב לא תפריע כלל ותשתלב באפיק המרכזי
-
חיים 2 אני לא רואה שישי גשום (אלא אם התכוונת בצפון הרחוק בליל שבת). ובכל אופן לא הייתי מזלזל בכללל במודל הגרמני.
בחורף הזה כמו בחורפים קודמים הוא הוכיח את עצמו נגד הגדולים כמה פעמים. למשל הוא הראה את המערכת של חנוכה נכון לפני גפס. גם את הציר הנוכחי לשבת הוא הראה ראשון. הנה מה שכתבתי עליו במוצ"ש האחרון כשהוא היה היחיד ועוד לא חשבתי שזה יקרה: -
ותקשיבו יש הרבה צדדים לקוות שהוא וברנקל יקחו את הקופה ולא בכדי. בדר'''כ שיש שלוחות קור הם במגמה להשתלב אחד בשני ובדרך כלל הקטן לגדול. מה יש לנו פה שזה לא יקרה כאן. אני עדיין אופטימי
-
ישיר מעניין שהשמ"ט הערב הוציא תחזית על גשם מקומי בצפון ובמרכז משעות הצהרים של שישי
-
הלואי אגב גם אורי בץ וגם התחזית לחקלאים שהוא סופר מקצועי ומדוייק [הוא נתן עדכון מיוחד בערב] נתנו הערב אחלה מערכת והמון גשם בשבוע הבא אני מניח שהם ראו בדיוק כמונו את המודלים הערב ובכל אופן הם כאלה אופטימים כנראה יש דברים בגו
-
דוד גשמים מקומיים או קלים אכן נראים באזור במודלים. אבל לא נראה לי שזה הציר.
אגב לטעמי החידוש של הגרמני הלילה הוא בכך שהציר של שבת מתחבר כמעט לגמרי לציר הבא. כך שבעצם אפשר לומר שהמערכת מתחילה כבר בשבת בבוקר ממש, מה שלא ראינו עד כה. -
ישיר תאמת שלא עקבתי כמעט השנה בדייקנות אחרי הגרמני פשוט התרגלתי משנים שעברו שהוא הכי גרוע אבל אם אתה אומר....
-
דרך אגב קוסמו כבר מבטא את הצפי של המודלים לשבת במפת המשקעים ומראה גשם יפה בצפון ובמרכז בשבת בבוקר אולי כבר בלילה.( אני פשוט חלש בחישוב השעות אצלינו).
-
בכל אופן חיים 2 אכן קוסמו מראה גשמים קלים + התפתחויות מקומיות יותר משמעותיות בהרים ליום שישי, כך שייתכן שנראה משקעים גם בשישי.
-
קצת זיכרונות מהקור הרציני שהיה בינואר שנה שעברה
תמונה ראשונה ב-18 בינואר
תמונה שניה ב-17 בינואר -
שינויים חיוביים קטנים אצל גפס בטווח 84 שעות, הרמה חזקה בשטח יותר נרחב ומעט יותר מזרחית וממילא האפיק יורד מעט יותר מזרחי. אולי יביא לתוצאה יותר טובה בכניסת האפיק.
-
אקלימוס באר שבע יותר קר מירושלים?
-
שלג בשפע כשאין גשם זה יכול לקרות כמובן