עדכוני מודלים יום רביעי 8/2/23 למניינם
-
רוח נושבת הנמוכות ב192 פסיכיות עם עוד התעמקות בגבוהות לא תווצר אינברסיה ואז תהיה חגיגה
-
yakov48 אני לא זוכר אם הוא הראשון. אבל נראה לי שכבר הערת עליו שהוא היה ראשון להראות אפיק בתחילת שבוע. מה שכבר לא קיים...
האפיק הנוכחי הוא אחר וחדש מהניילונים... כך שעל כל קליעה יש פספוס -
ערכי הקור קיצוניים בגרעין הקור הזה. אם רק יצליח להדרים... לא נשכח את החורף הזה (בהנחה שידרים עוד)
-
ישיר לטעמי גפס חזה את הסינופטיקה של גל רוסבי אך טווח היעד נהיה באיחור של יומיים בערך. זה מאד נפוץ ומוכר לנו שהענינים מתעכבים. זה לא הופך את האפיק למשהו חדש.
-
ירושמיים מתיחס לפונטציאל
-
יעקב מה כותב?
-
לפי התחזית שלי יש פוטנציאל לשלג בירושלים בין התאריכים שציינתי.
-
yakov48 לא בטוח שאני מסכים. בכל מה שקשור להתמקמות גרעין הקור האדיר מצפון ושליחת האפיק, לדעתי זה בכלל לא היה במהלך שראינו לפני כמה ימים. מבדיקה בפוסטים קודמים נדמה לי שהקנדי היה הראשון להראות שהשלוחה הזו אכן מצליח להדרים לכיווננו וכל השאר היו מזרחיים מדיי בשלב הראשון.
-
דוד אמר בעדכוני מודלים יום רביעי 8/2/23 למניינם:
אלחנן כהן הנה
המודלים בימים האחרונים מצביעים על אפשרות של עלית רמה מעל מערב אירופה ובמקביל גרעין קור אדיר שיושב מצפון לנו שאם ידחף אלינו החורף ישאר כאן ובעוצמה
לאט לאט המודלים מתחילים להראות שהאפיק מצליח לרדת אלינו לקראת סופ"ש הבא, המודל האירופאי (איסי) מראה את זה הכי חזק הערב, כמו"כ המודל הקנדי איתו, גם שאר המודלים בעניין אם כי עדיין לא זה
עם עוד קצת שיפורים כאלה יתכן ונראה פה את החורף במלא עוצמתו
נחזיק אצבעות ונתפלל לעוד שיפוריםתודה רבה לך ולכולם שהסבירו
-
ירושמיים ל-15 בפברואר: "מעונן, גשם ויתכן ברד עם אופציות עתידיות פתוחות מלאות בפוטנציאל"
-
אקלימוס יפה. אבל האמת קשה מאוד לדבר על זה עכשיו. זה יכול להשתנות לגמרי ב"אפצ'י" קטן של האטמוספרה. הכל מאוד שברירי כיאות לאפיקים צפוניים כאלה. נקווה בהחלט העדכונים בכיוון.
-
בהחלט הדברים יכולים להשתנות מהר - בדיוק כמו שקרה עם ה״סערה״ ברברה, במידה והביצה ממערב לא הייתה נוצרת היינו רואים תרחיש שונה לחלוטין, אז גם פה הדברים משתנים אבל בהחלט עדכונים אופטימיים מאוד הערב.
-
ישיר כמו שאמרתי מקודם זה מסוג המערכות של הכול או כלום…
צריך להתפלל ולקוות לטוב. באמת מגיע לנו חורף אמיתי אחרי היובש והחום הקיצוני.
נקווה שמה שמרשמלו אמר יקרה: ״שנה קיצונית היא שנה קיצונית לשני הכיוונים״ -
אגב שמתי לב שמרשמלו נעלם קצת בזמן האחרון, גם לא נתן תחזית חודשית לפברואר וגם ממזמן לא ראינו עדכון שלו…
-
-
מהניסיון שלי בתחזית לטווח כ"כ ארוך במידה מסוימת הגבוליות שאנחנו רואים במודלים השונים נותנת יותר סיבה לאופטימיות למערכה של שבוע הבא מאשר שהיה מראה מערכה ברורה, ואני אסביר כיון שכמעט אין מציאות בעולם שהמודלים בטווח של 144 ומעלה לא משתנים וזזים עדיף שיתחיל בתחילה צפוני ואז מדרים מעדכון לעדכון כך לדוגמא היה בשלג של שנת 2021 שאמנם היה קצר אבל הצטברו בו אזור 10 סנטימטר וכך מקרים רבים מהעבר הרחוק יותר.
-
יועץ מודלים אמר בעדכוני מודלים יום רביעי 8/2/23 למניינם:
יותר סיבה לאופטימיות למערכה של שבוע הבא מאשר שהיה מראה מערכה ברורה,
אחי, זה שהמודלים לא מראים שאפיק ירד עלינו זה אולי סיבה שלא נהיה סגורים כ"כ על המערכת כדי שאם המודלים יסוגו מזה לא נתאכזב כ"כ אבל זה לא סיבה ליותר אופטימיות מאשר היינו רואים שהאפיק נוחת עלינו.
מחר בבוקר המודלים יכולים לסגת שוב. -
48 ידידי. אני עדיין אומר לך שבטווח של 8 ימים כמו עכשיו אם המודל מראה על כמעט מערכת יש סיכוי גבוה יותר מאשר שהיה מראה על מערכת סגורה. אם יהיה לי זמן אני אביא בהמשך דוגמאות רבות לכך. בכל מקרה נמשיך לעקוב ביחד יהיה מענין זה בטוח.
-
מה שמראים במודלים בצבע כחול מה זה אומר?
-
במפה הסינופטית בצבע כחול?