עדכוני מודלים 2
-
דוד אני כעבר מזמן כתבתי על זה. מספיק לקחת את המערכת האחרונה של תחילת שבוע שעבר, שאני הדגשתי את זה שאייקון (הגרמני) לקח בגדול לעומת גפס שלקח לו זמן להודות שאכן האפיק מצליח לרדת עלינו.
מלבד מה שבאמת נהוג להחשיב את גפס כמודל רציני, הסברתי פעם שאולי יש גם פסיכולוגיה סביב זה, כי יש לו כמה "יתרונות" טכניים שעלולים לגרום להתייחסות מעדיפה:- הוא המודל הראשון בטופקארטן
- הוא היחיד שנותן 4 עדכונים מלאים ביממה.
- הוא היחיד שמראה מפות לטווחים רחוקים והזויים של 300-400 שעות.
הצירוף של הדברים נותן שהרבה מהדברים שקרו בסוף, הוא הראה מתישהו... כי כשיש לך עשרות רבות של עדכונים לתאריך ספציפי, ההיתכנות שבאחד מהם תיפגע בול - גבוהה. ואז אומרים לך "גפס הראה את זה לפני שבועיים"... זה נכון, אבל בדרך הוא חזר בו שבעים פעם...
אבל אכן זה כבר שנים שלא ברור לי עד כמה יש לו ייתרון גם על המודלים ה"קטנים".
בנוסף, בעבר ניסיתי לבחון אם יש הבדל מהותי בין עדכוני 00, 12 לביו עדכוני 06, 18 שלו. כי לפעמים יש רושם שתמיד בלילה או בצהריים הוא מראה דברים מסוג מסויים, ואילו בעדכונים של ערב ובוקר הוא מראה דברים בסגנון אחר. אבל לא בטוח. -
ישיר אמר בעדכוני מודלים 2:
בנוסף, בעבר ניסיתי לבחון אם יש הבדל מהותי בין עדכוני 00, 12 לביו עדכוני 06, 18 שלו. כי לפעמים יש רושם שתמיד בלילה או בצהריים הוא מראה דברים מסוג מסויים, ואילו בעדכונים של ערב ובוקר הוא מראה דברים בסגנון אחר. אבל לא בטוח.
זה דווקא אני סבור שבלילה למשל הוא נוטה להראות דברים קיצוניים...
אין לי מושג למה ואיך זה קורה אבל זה המציאות -
דוד אני לא בקי בזה מספיק, אבל יש מצב ששמעתי בעבר שבעדכונים הראשיים (00, 12) הוא משתמש בבדיקה של יותר פרמטרים מאשר בעדכונים המשניים (06, 18). ולכן הוא יותר מדוייק בבוקר ובערב. אבל לא בטוח
-
עידכון צהריים
לאחר שאיסי הבוקר הראה מערכת זריזה ב10 לחודש עם סימנים להתעמקות נוספת מיד אח"כ
וגם קונטרול גפס הראה מערכת משמעותית ב12-13 לינואר
בעידכון צהריים גפס המבצעי עושה צעד משמעותי לכיוונם ומראה אפיק שיורד לאיזורינו באלכסון
באיזור ה11-12 לחודש, עדיין מערבי מידי אבל שיפור ענק והתקדמות לכיוון איסי -
אשמח אם מישהו יסביר קצת?
-
yakov123 לדעתי יכול להיות שהמהלך של גפס צהריים מוצלח יותר דווקא. יכול להביא שקע רום מנותק בדיוק עלינו, שיכול לתת כמויות משקעים גדולות, יותר ממערכת צפונית גבולית כמו שמסתמנת אצל איסי.
-
אוהב גשם אמר בעדכוני מודלים 2:
אשמח אם מישהו יסביר קצת?
עדיין לא מדובר על משהו ממשי
רק על מגמות
יש כיוון לשינוי במגמת ירידת האפיקים לאזורינו לקראת השליש האמצעי של ינואר
ולכן המודלים מראים מכאן לכאן ירידת אפיק בצורה כזו או אחרת
גם מה שגפס מראה עכשיו זה מדובר על טווח של יותר מעשרה ימים -
יש רמה שניבנת במרכז אירופה בעוד כ8 ימים, מה שאמור לגרום לנחיתה של אפיק לכיוון האיזור שלנו
נכון לעכשיו יש מחלוקת היכן בדיוק ממוקמת הרמה
לפי איסי בוקר הרמה ניבנת בין איטליה לספרד מה שמוריד את האפיק יותר מזרחי ויכול לנחות ממש עלינו (מה שעדיין לא בטוח בכלל לפי הסינופטיקה שלו)
ולפי גפס צהריים הרמה יותר באיזור ספרד כך שהאפיק יורד מערבי יותר לאיזור יוון, ורק "מתגלגל" אלינו כאפיק רום (מנותק.) -
מי שיש לו השגות על מה שכתבתי מוזמן לכתוב
-
yakov123 אין שום השגות
היטבת להגדיר את הנושא
יישר כח -
yakov123 אצל איסי למרות האפיק הבשרי לא נראה לי שהאפיק הזה היה יורד עלינו (כמו שבעצמך רמזת).
הבעיה שלנו בשלב זה (לטעמי) היא לא רק מיקומי הרמה וכו', אלא המבנה של גרעיני הקור והרציפות של השקעים. כל השקעים באיזור גרעיני הקור מחוברים זה לזה מה שמונע מהאפיקים יכולת להדרים כי הם אוטומטית נדחפים על ידי השקע הבא. זו מין טבעת אחת שלא נותנת לצאת ממנה.
אם תסתכלו על מפה 120 (באיסי למשל) יש שם הכנה נהדרת לירידת אפיק מצפון. הבעיה היא שמייד אחריו יש שקע נוסף שלא נותן לו לרדת. וכן הלאה. הכול מתחבר והופך למעגל אחד ארוך.
אגב זו הסיבה שאין אפיקים לא אצלנו וגם לא במערב אירופה בו זמנית. הרבה פעמים כשאצלנו יבש - שם קר ורטוב. אבל כעת לא, כי הכול מחובר ונשאר אי שם בצפון.
גם מה שרואים בשבוע הבא אצל איסי מושפע מזה מאוד . אני לא רואה את האפיק ההוא יורד עלינו (לפי המפה של הבוקר). אולי הייתה שלוחה של שולי האפיק שהיתה יורדת, אבל לא אפיק קר וממשי.
לכן אני קצת אוהב יותר את מה שגפס מראה הצהריים כי בכל זאת יש איזושהי היפרדות של אפיק, שלוחה אמיתית ונפרדת, גם אם כרגע היא עדיין לא מוצלחת לגמרי. -
צודק לחלוטין
כמו שגם כתבתי אצל איסי זה נראה סינופטית שכנראה נקבל גשם (ויכול להיות שאפי' הרבה) מהקצה הדרומי של האפיק
אבל לא יהיה מערכת קרה